ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 18:17
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
51,00
13.413
263
51,00
52,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

mislio sam jučer da sam pogodio kad sam kupio na 881,međutizin,možda i nisam pogodio,jaka prodaja,treba otkriti tko izlazi,i koliko mu je još ostalo…a možda su u šumi..[pray]

Izgleda da onaj dan kad sam ja kupio ovu dinicu da je đavao došao po svoje.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

[color=blue]Atlantic Grupa preuzima nove privatne ljekarne[/color]

[color=black]Atlantic Grupa će sljedećeg tjedna objaviti preuzimanje novih privatnih ljekarni, objavio je jučer Euromoneyev investitorski servis DealWatch[/color].

Mete su [color=black]Ljekarne Mandić [/color]i [color=black]Ljekarne Barićević[/color], dva najveća privatna lanca u Hrvatskoj, koja zajedno imaju ukupno 16 ljekarni, kao i [color=black]Ljekarne Butković[/color], sa sedam ljekarni.

Pregovori su u završnoj fazi, a koje će akvizicije biti do kraja i dogovorene, znat će se na konferenciji za novinare koju će Atlantic Grupa sazvati sljedećeg [color=black]utorka, 22. siječnja[/color], piše DealWatch pozivajući se na [color=black]izvore bliske pregovorima[/color].

Istovremeno je stečeno stopostotno vlasništvo nad [color=black]ZU Ljekarne Farmako[/color], u čijem su sastavu dvije ljekarne na području Velike Gorice.

Atlanticova strategija širenja u ljekarničkom poslovanju oslanja se najprije na kupnju kvalitetnih privatnih ljekarni, a potom su u planu i pripreme za uključivanje u proces privatizacije gradskih i županijskih ljekarni.

LookaBorna: ” prva naše domace listanje s minusom u startu, kolega pick je rekao najnezgodnije vrijeme ali kada je pravo vrijeme? zavisi s koje se strane gleda, kupuješ ili prodaješ? vrijeme je uvijek pravo kolega pick, barem ja i svi ozbiljni investitori žive u realnom vremenu, možda jednog dana… ” Kolega iz Vašeg se posta da pročitati kad treba kupiti i prodati; na pickovima [thumbsup] Ovakvim pristupom će Vas malo tko okarakterizirati kao ozbiljnog investitora …

Jedan od rijetkih slucajeva kad se slazem sa kolegom Lookom… mislim da je vrijeme OK s obzirom da je kod nas pravi boom investiranja koji je izazvo ipo HT-a [cool]

Jos jedan razlog zasto je pravo vrijeme je zato sto ova dionica ce odraditi svoje mozda malo sporije nego neke druge ali bez velikih prevrtanja i oscilacija[lol] … znaci bez nekih srcanih tegoba [wink]

[color=blue]Dionice HT-a i Atlantic grupe 28. siječnja ulaze u sastav Crobexa[/color]

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=35619

ma kakvi sampras,to se i meni čini,još sam u petak nadokupio po 870,više nemam ni prebijene,ali mislim da ispod 860,00 ova dionica ne može,pa sam miran,dionica ima potencijal,vidit ćemo hoće li se razviti,uglavnom,sve zavisi od vanjskih utjecaja,još će par dana fondovi biti u defenzivi,onda bi trebalo krajem idućeg tjedna to napokon krenit,udara se po asku,to je dobar znak…[thumbsup]

ma kakvi sampras,to se i meni čini,još sam u petak nadokupio po 870,više nemam ni prebijene,ali mislim da ispod 860,00 ova dionica ne može,pa sam miran,dionica ima potencijal,vidit ćemo hoće li se razviti,uglavnom,sve zavisi od vanjskih utjecaja,još će par dana fondovi biti u defenzivi,onda bi trebalo krajem idućeg tjedna to napokon krenit,udara se po asku,to je dobar znak…[thumbsup]

Jedino što me sada tješi je to da su ovu dionicu uglavnom kupili fondovi i mislim da oni neće dopustiti da cijena još dugo bude ispod cijene IPO-a, još jedno činjenica je da se oni svaki dan krcaju pa im svako nebi odgovarala ovako niska cijena.[pray]

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

raifaisica stoji iza ove dionice,a znamo da je to naš najjači mirovinski fond,koji non-stop ima dotok novca,u količini koja u svakom trenutku može braniti cijenu,a praktički je nema od koga braniti,jer je 90 posto dionica u vlasništvu tedeschija i raifaisice,čak se mislim da izmislim neku lovu pa da još nadokupim dok je još ovako prilično nisko…

Jedino što me sada tješi je to da su ovu dionicu uglavnom kupili fondovi i mislim da oni neće dopustiti da cijena još dugo bude ispod cijene IPO-a, još jedno činjenica je da se oni svaki dan krcaju pa im svako nebi odgovarala ovako niska cijena.[pray]

jos dugo , vrijeme je oduvijek bio relativan pojam

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

raifaisica stoji iza ove dionice,a znamo da je to naš najjači mirovinski fond,koji non-stop ima dotok novca,u količini koja u svakom trenutku može braniti cijenu,a praktički je nema od koga braniti,jer je 90 posto dionica u vlasništvu tedeschija i raifaisice,čak se mislim da izmislim neku lovu pa da još nadokupim dok je još ovako prilično nisko…

Nije točno kolega.
U njhovo vlasništvu je oko 78%, s tim da g. Tedeschi ima 52%, nejgova sestra nepunih 8%, a ostalo mješavina raznoraznih fondova uključujući i HAAB.

Detaljnije o vlasničkoj strukturi možete pronaći na stranici središnje depozitarne agencije.

Načelno gledajući, kao defanzivne dionice na Zagrebačkoj burzi mogli bi izdvojiti velike prehrambene kompanije Podravku i nekoliko članica Agrokora, zatim Adris grupu (duhana se ljudi ni u krizama ne odriču!), koja je ipak doživjela korekciju zahvaljujući najavi o zabrani pušenja, te Inu kao predstavnika energetskog sektora (iako bi HEP, izađe li na burzu bio mnogo bolji izbor) koja se također još uvijek ne ponaša kao defanzivna dionica. Još bi se tom popisu mogle dodati i [color=black]tvrtke kao Atlantic grupa [/color]ili Pliva, zbog toga jer su i lijekovi i određene kategorije robe široke potrošnje dobra kojih se ne odričemo ako za to ne postoji neki posebni razlozi.

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=35651

pa dobro,10ak posto više manje,ali kod mene je prevagnilo isključivo to,da jaki obvezni fond stoji iza ove dionice,tako da onemogućuje jaki pad,a s druge strane,nakon što izađu,ovi šta izlaze,otvara se put za malo jači rast cijene dionice,samo da vanjski utjecaji ne presude,a mislim da ipak neće,…znači,atlantic je poludefenzivna dionica,tj. nema velikog pada,a nema ni velikog rasta,ali slabog do umjerenog vrlo je izgledno da će biti..

pa dobro,10ak posto više manje,ali kod mene je prevagnilo isključivo to,da jaki obvezni fond stoji iza ove dionice,tako da onemogućuje jaki pad,a s druge strane,nakon što izađu,ovi šta izlaze,otvara se put za malo jači rast cijene dionice,samo da vanjski utjecaji ne presude,a mislim da ipak neće,…znači,atlantic je poludefenzivna dionica,tj. nema velikog pada,a nema ni velikog rasta,ali slabog do umjerenog vrlo je izgledno da će biti..

Kolega da li znate uopće koliko je to dionica, odnosno koliki je to novac?
Ne slažem se s vašom tvrdnjom, tj kontradiktorna je mome mišljenju.

New Report

Close