Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,93 | 30.532 | 588 | 51,50 | 52,50 | 0,00% |
Nije.
poslovnieg:
“Gospodo, šta nije večina novca od IPO-a otišla kao isplata ocu Emila T.?”
Otišla je za daljnja ulaganja u poslovni kadar, potencijalne akvizicije, te ulaganje u sadašnje, ali i buduće proizvode.
Nije ‘otišla ocu Emila T.’, već je Svetozar T. prodao svoje dionički udjel u kompaniji, a što je napravio s tim novcem u poslovnom se svijetu nije pristojno raspitivati.
Možemo nagađati da je posudio nekom u AG (za daljnja ulaganja?), no to bi bile samo špekulacije.
[bye]
poslovnieg:
”
Gospodo, šta nije večina novca od IPO-a otišla kao isplata ocu Emila T.?
”
Nije.
Otišla je za daljnja ulaganja u poslovni kadar, potencijalne akvizicije, te ulaganje u sadašnje, ali i buduće proizvode.
Mora da je tebe nazvao na telefon i rekao ti šta je uradio sa novcem, daj nemoj pisati gluposti i informacije koje nisu provjerene.
Evo kolege, zatvorismu stranicu s brojem 2007. Bilo je na ovom topicu “svega”, od konstruktivnih rasprava, nekonstruktivnih svađa, suvislih i nesuvislih komentara, itd…itd… no vrijeme je da si pružimo ruke i poželimo sve najbolje, sretnu i uspješnu privatnu i poslovnu Novu 2008. godinu. A današnje kretanje cijene ATGR(zanemarimo li ovu zaključnu jer je ipak prosjek tijekom dana bio veći) neka bude smjernica za iduću godinu. Svima se zahvaljujem na korisnim informacijama i raspravama. SRETNA 2008.
Sampras, ti si se baš našpičio na neagumentiranu raspravu s matrix i bluemanom. Čovjek samo želi reći da su veći dio IPO-a nove dionice od kojih novac ide u razvoj i širenje poduzeća, a manji dio su dionice S.T. koji se isplatio kroz ovaj IPO i to je to.
matrix90:
”
poslovnieg:
”
”
Nije.
”
Mora da je tebe nazvao na telefon i rekao ti šta je uradio sa novcem, daj nemoj pisati gluposti i informacije koje nisu provjerene.
Kolega, da imate nekoga visokopozicioniranog u Atlantic grupi znali biste.
Ovako jezik za zube, jer naprosto ne razumijete o čemu se radi.
Čitajte knjige, analizirajte tržišna kretanja, sklopite poznanstva, te razmišljajte glavom.
Sve to Vam želim u idućoj 2008.godini.
[thumbsup]
Sampras, ti si se baš našpičio na neagumentiranu raspravu s matrix i bluemanom. Čovjek samo želi reći da su veći dio IPO-a nove dionice od kojih novac ide u razvoj i širenje poduzeća, a manji dio su dionice S.T. koji se isplatio kroz ovaj IPO i to je to.
[/quote
Ako je po tebi od 31% koji se prodavao 18,35 bilo vlasništvo Svetozara Tedeshija manji dio onda sam ja očito u krivu.
LIJEP POZDRAV SVIM FORUMAŠIMA I SRETNA NOVA 2008.
Predlažem da malo prekinemo raspravu i na ovom Forumu poželimo, evo:
Svim kolegicama i kolegama, zaposlenicima i članovima Uprave i NO Atlantic Grupe sve najbolje u Novoj 2008. godini.
tedeši je dobar dečko.. i preduzeće mora da mu bude dobro.. sređen momak fin u armani odelu i sa puno armani vodice, taj sve skupo prodaje.. [bye]
sampras:
”
matrix90:
”
poslovnieg:
”
”
Nije.
”
”
Kolega, da imate nekoga visokopozicioniranog u Atlantic grupi znali biste.
Ovako jezik za zube, jer naprosto ne razumijete o čemu se radi.
Čitajte knjige, analizirajte tržišna kretanja, sklopite poznanstva, te razmišljajte glavom.
Sve to Vam želim u idućoj 2008.godini.
[thumbsup]
[/quote
Taj tvoj izvor informacija je jako pouzdan a to je rekla kazala i čuo prijatelj moga prijatelja kako dvojica u tramvaju razgovaraju pa rekao i meni, te informacije su jako dragocjene i samo nastavite sa njima pa će te daleko dogurati, a što se tiče vaše preporuke da u idućoj godini čitam knjige, analiziram tržište, sklapam poznanstva, te razmišljam svojom glavom to isto i ja vama sve preporučam i još nešto da u idućoj godini ne budete ničiji satelit i da vas drugi ne zavode svojom pričom , već bi bilo vrijeme da o nekim stvarima zauzmete svoj stav i da ga branite.
Lijep pozdrav i sve najbolje u novoj 2008.
Taj tvoj izvor informacija je jako pouzdan a to je rekla kazala i čuo prijatelj moga prijatelja kako dvojica u tramvaju razgovaraju pa rekao i meni, te informacije su jako dragocjene i samo nastavite sa njima pa će te daleko dogurati, a što se tiče vaše preporuke da u idućoj godini čitam knjige, analiziram tržište, sklapam poznanstva, te razmišljam svojom glavom to isto i ja vama sve preporučam i još nešto da u idućoj godini ne budete ničiji satelit i da vas drugi ne zavode svojom pričom , već bi bilo vrijeme da o nekim stvarima zauzmete svoj stav i da ga branite. Lijep pozdrav i sve najbolje u novoj 2008.
1 )Izvor informacija nije iz tramvaja nego iz ljudi unutar kompanije.
2.)O kakvom satelitu vi pričate? Kakvom zavođenju?
Da sam slušao Vas i slične ne bi kupovao Ingru po 10k, stoga ne bi bilo ovolike zarade.
Molim da mi ne dajete preporuke, jer niste kalibar koji može sročiti, tj kazati nešto konkretno.
Hvala
@ sampras
malo sam švrljao po prognozama top 10 za 2008. pa da te upozorim, očito si napravio tipfeler jer kod tebe tamo stoji ATGR [shocked]
Jedan dio članka u [color=blue]Seebiz-u[/color] koji potvrđuje moju prethodnu izjavu
Atlantic planira ojačavanje lokalnih ljekarničkih lanaca kroz sudjelovanje u gradskim ljekarnama, u čemu navodno ima vrlo dobre izglede. Također, planira se i širenje lepeze proizvoda koji bi se u tim ljekarnama prodavali. Pri tome, kako bi se izbjegli problemi s nenaplatom potraživanja, Atlantic planira u tim ljekarnama reducirati količinu lijekova s liste HZZO-a.
Atlantic planira pojačati proizvodnu paletu zdravstvenih proizvoda s onima namijenjenima za rekreativne trkače i bicikliste te prodor u alternativne distributivne kanale kao što su specijalizirane sportske prodavaonice i ljekarne, uz već opipljivu prisutnost u sportskim i fitness centrima. Pri tome treba istaknuti da će tržište proteinskih dodataka hrani do 2010. narasti sa sadašnjih 17.000 na 20.000 tona godišnje.
Ključni Atlanticov brand i dalje ostaje Cedevita, koja drži 94 posto domaćeg tržišta. Ulazak na srbijansko tržište putem akvizicija, pruža dodatni prostor za rast, jer se tamo po glavi stanovnika troši osam puta manje Cedevite nego u Hrvatskoj. U ‘ready to eat’ kategoriji, gotovo sendviči Montana trebali bi postati predvodnik na domaćem tržištu uz rast udjela s trenutnih 20 posto na 32 posto do 2011.
Najteže bi moglo biti u sgmetnu proizvoda za oralnu higijenu (Plidenta) za njegu lica i usana (Rosal) te za njegu kože (Melem), koji se na tržištu susreću s rastućim izazovima, prvenstveno kroz veliki pritisak multinacionalnih kompanija specijaliziranih upravo za kozmetičke i proizvode za osobnu njegu.