Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,50 | 618 | 12 | 51,50 | 52,50 | -1,90% |
pretpostavio sam,
samo da ne zavaramo publiku..[thumbsup]
@Blueman,Matrix
Koliki Vam je target (vremenski ili kunski), ukoliko ga imate?
Nemam dionice, ali uredno kupujem cedevitu -> moj doprinos targetu od 1100kn+ [thumbsup]
sto se tice required return za capital, 10% je najcesce premalo i prosjecno 12% puno bolje zvuci…
i za moje uši [smiley]
Sobzirom,na stope rasta postize smjerove u kojima se namjerava siriti, ova dionica bi mogla biti pravi hit u 2008. Godini sto pokazuju i neke od analiza koje se ta u posljednje vrijeme procitati u tiskovinama.
bojan02:
”
matrix90: ” Small_Fish: ” Evo vam genijalci, po usporedbi sa sektorom u Svijetu ATGR vrijedi 777 kuna… Kupite si novi JDD pa pročitajte do kraja analizu iz HAAB, jer su cijene po DCF-u rađene prema snovima i željama iz prospekta…[bye] ” Ulažite u znanje kolega, a ne ćakulanje. [thumbsup] ” tvoje ulaganje (matrix) se nije baš isplatilo u poslednjih mjeseci i nemoj biti tako pametan-i bolji od tebe su ponekad izgubili novce
”
Ne razumijem o čemu pričaš, bez uvrede.
Prvo ne znaš u što sve ulažem ( nisu samo dionice ), a portfelj s vrijednosnim papirima mi nije samo na ZSE.
Nitko se ne pravi pametan nego kažem kako većina vas bez ikakvih argumenata omalovažava ATGR.
Nadalje žalosno je da je većina vas postala ‘ modni gurui ‘ poslije ipo-a T-HT-a.
Ljudi ne kažem da sam bezgrešan i da sam uvijek u pravu, ali molim vas da ako nemate nešto konkretno za kazati, da zaobiđete ovu temu u širokom luku.
Hvala
sjeti se što si govorio prije par mjeseci o atgr-mada je imam i ja u portfelju i vjerujem da je realna vrijednost oko 1150 kuna , ali moram ti reči nešto o modnim guruima.
Meni je naime t-ht u portfelju cca 1.5 % i to dokazuje da ječ duže vrijeme ulažem a ne 3 mjeseca ili maksimalno 1 godinu kao večina na ovom forumu koja je danonočno plakala kod korekcije 15%
To small fish:
Ok, kuzim od cega polazis, veci risk premium jer jest, istina je da se tu prodaje 5 year plan, ne sutra.
Ok, slazem se da bi se to tako moglo gledati.
Ali risk premium zato sto je dionica pala nema veze, gledaj risk premium ako im izvjesce bude malo kvrgavo a cijenu na burzi, to nema veze.
Dobro uglavnom mislis da treba biti veca diskontna stopa i ne vjerujes prospektu.
To su rasprave Sampras, a ne tvoje trkeljanje.
Slazem se da je 8.5% diskonta malo premalo, no ja ga takodjer nebih stavio na 15%, to je zaista previse..
sto se tice prospekta, ja im vjerujem i mislim da mogu biti puno bolji od toga.
I to je to.
JA im vjerujem i mislim da cijena nije skupa, vi ne vjerujete i to je to.
Dosta je glupe rasprave up i down.
Radije da kupimo po jednu cedevitu ili Multipower cokoladice (zasta su dobre) i to je to..
Ovo je tipična prilika za reći u stilu B.G. …………..odlična firma nije i odlična investicija ako ste dionicu previše platili. Eto riješena dilema u jednoj rečenici. Sad ovi što su je preplatili trebaju samo priznati da su preplatili odličnu firmu i ništa drugo.
*** obrisano ***
matrix90: ” bojan02: ” matrix90: ” Small_Fish: ” Evo vam genijalci, po usporedbi sa sektorom u Svijetu ATGR vrijedi 777 kuna… Kupite si novi JDD pa pročitajte do kraja analizu iz HAAB, jer su cijene po DCF-u rađene prema snovima i željama iz prospekta…[bye] ” Ulažite u znanje kolega, a ne ćakulanje. [thumbsup] ” tvoje ulaganje (matrix) se nije baš isplatilo u poslednjih mjeseci i nemoj biti tako pametan-i bolji od tebe su ponekad izgubili novce ” Ne razumijem o čemu pričaš, bez uvrede. Prvo ne znaš u što sve ulažem ( nisu samo dionice ), a portfelj s vrijednosnim papirima mi nije samo na ZSE. Nitko se ne pravi pametan nego kažem kako većina vas bez ikakvih argumenata omalovažava ATGR. Nadalje žalosno je da je većina vas postala ‘ modni gurui ‘ poslije ipo-a T-HT-a. Ljudi ne kažem da sam bezgrešan i da sam uvijek u pravu, ali molim vas da ako nemate nešto konkretno za kazati, da zaobiđete ovu temu u širokom luku. Hvala ” sjeti se što si govorio prije par mjeseci o atgr-mada je imam i ja u portfelju i vjerujem da je realna vrijednost oko 1150 kuna , ali moram ti reči nešto o modnim guruima. Meni je naime t-ht u portfelju cca 1.5 % i to dokazuje da ječ duže vrijeme ulažem a ne 3 mjeseca ili maksimalno 1 godinu kao večina na ovom forumu koja je danonočno plakala kod korekcije 15%
Dobro se sjećam što sam kazao, preko 1000kn, no očito je tržište kratkoročno negativno reagiralo, stoga se cijena korigirala. Očekujem daljenje kretanje cijene prema zelenom trendu, te nove kvalitetne akvizicije, u što ne sumnjam.
A kolega koji se javio na forumu, te s melanokoličnim tonom istaknuo da su ljudi u Atlantic grupi obični balkanci, te prevaranti, očito je sanjao ružne snove, te bi ga upozorio da prije nego što kani nešto napisati promisli 10 sekundi, jer stvarno ispada smiješan i neozbiljan.
Prijedlog Moderatoru da za ovu temu ATGR prepusti mederiranje kolegi Matrix90 s obzirom da je samo on
napisao pola postova na ovom topicu !!!?[thumbsup]
Prijedlog Moderatoru da za ovu temu ATGR prepusti mederiranje kolegi Matrix90 s obzirom da je samo on napisao pola postova na ovom topicu !!!?[thumbsup]
Nije pola, ali ja sam i pokrenuo ovu temu.
[proud]
[color=blue]Deloitte: Skup o financiranju brzorastućih tvrtki[/color]
Atlantic Grupa dobar je primjer financiranja razvoja tvrtke iz različitih izvora u različitim fazama razvoja – od obitelji u početku rada, preko komercijalnih zapisa i prodaje udjela strateškom partneru, do izlaska na burzu u trenutku postizanja ubrzanog rasta, rekao je danas regionalni direktor konzultantske tvrtke Deloitte Žarko Primorac.