ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 12:47
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
52,28
31.839
609
51,50
52,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Sampras, prijatelju dragi sto me vrijedjas svako malo.
Ajde reci zasto je ATGR precijenjen i zasto ne vrijedi koliko je Stojic rekao, dajte molim vas dajte mi nesto recite osim da ne vrijedi bez argumenata.
Jer ne vjerujete u prodaju nekretnine u 2008, tj ne vjerujete u tu cijenu koju bi trebali dobiti.
Mozda mislite da je RTL loss maker i da ne vrijedi ono po koliko su usli u vlasnistvo pa to treba napraviti impairment, na koliko da se nparavi.
Niski vam je WACC??

Daj Sampras, reci molim te, odgovori mi na ova pitanja.
Evo javno, vrsni analiticaru:

1. KOliko bi po tebi trebao biti WACC?
2. Kolika je ulazna vrijednost nekretnine koju ce prodati u 2008-one off gain i da li to staviti u cashflow u 2008 pa diskontirati ili staviti na equity value.
3. Da li bi se cash od IPO-a trebao staviti u projekcije, recimo working capa ili samo na equity value.
4. Koliko si uzeo u svojoj procjeni vrijednost udjela u RTL-u
5. Koliko ti cine multiple a koliko DCF u procjeni (50%-50% ili??)

Ajde, ti koji me pljujes na forumu odgovori na ovo pa mozemo diskutirati ili se uopce vise ne javljaj na ovu temu, molim te, jer si sa svakim postom sve smijesniji, da nekazem nesto gore..

Tvoja najveća greška je što se koristiš podacima koji su navedeni u prospektu a oni ne odgvaraju stvarnom stanju, da je sve ono točno što je Tedeshi napisao u prospektu danas bi dionica bila preko 1000 kuna ali očito su ti podaci frizirani.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Tvoja najveća greška je što se koristiš podacima koji su navedeni u prospektu a oni ne odgvaraju stvarnom stanju, da je sve ono točno što je Tedeshi napisao u prospektu danas bi dionica bila preko 1000 kuna ali očito su ti podaci frizirani.

Stvarno si smiješan,ali sada ne branim nikga niti zagovaram nešto, ali ispadaš [rolleyes].
O čemu pričaš čovječe? Kakvo friziranje?[lol]

[color=blue]Poruka menadžerima: prijeđite s riječi na djela[/color]

http://www.poslovni.hr/64158.aspx

Gospodo, uvjeren sam da će ATGR za godinu dana biti dvostruko veći!
Kao što je Emil Tedeschi izjavio, on rast svoje kompanije ostvaruje akvizicijama.
Uskoro možemo očekivati onaj najavljeni “shopping”,
vjerojatno nekih malih kompanija sa slabim poslovnim rezultatima.
Tako će se napuhavati cijena ove dionice.[proud]

Samprasicu, nemoj mi se izvlaciti, postavio sam ti par jednosatvnih pitanja.
Ovo nema veze sa friziranim podacima, moja pitanja se ne odnose na to..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Opet sam navukao nekod da ukuca 2 milje na 880 a vrijedi, koliko ono ljudi, 700 kn, jel??

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

A koliko si je ti ono platio i koliko su do sada u dobiti daj molim te objavi godišnje izvješće.

hvala

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

tomato1, 28.12.2007. u 12:10
Opet sam navukao nekod da ukuca 2 milje na 880 a vrijedi, koliko ono ljudi, 700 kn, jel??

svaka čast kolega a sad idemo dalje ne[wink][thumbsup]

[color=blue]Što Atlantic grupa proizvodi ili distribuira da može opravdati velika očekivanja investitora?[/color]
Atlantic grupa je svoje “core“ poslovanje podijelila u tri divizije. Divizija Distribucije bavi se distribucijom široke robe, Divizija Zdravlje i njega proizvodi instant vitaminske napitke, a Divizija Sportske i aktivne prehrane specijalizirala se za razvoj, proizvodnju i prodaju hrane za sportaše i proizvode zdrave prehrane. Sektor zdrave prehrane i vitamina ima velikih potencijala za rast što je uzrokovano današnjim načinom života. Sve je manje vremena za pripremanje obroka bogatih nutricionističkom vrijednošću pa se vitaminski i drugi dodaci prehrani sve više koriste u svakodnevnoj prehrani. Globalno gledano, ljudska populacija je sve deblja te korištenje “zdravih“ dodataka u prehrani u većim količinama tek treba nastupiti, a Atlantic grupa je prepoznala potencijal tog tržišta te se pozicionirala u tom segmentu. Procijenjeno je da globalna “welleness“ industrija vrijedi oko 200 milijardi USD te da će do 2010. premašiti sve što su kompjuterska, telekom i automobilska industrija postigli u posljednjih 100 godina.

Financijski, grupa raste dvoznamenkastim stopama. U 2005. godini ostvaren je prihod od 1.2 milijarde kuna i rast od 46 posto, a u 2006.godini prihod je narastao na 1.5 milijardi kuna. Struktura prihoda se uvelike promijenila u 2005. i 2006. godini. Vlastiti brandovi, kao dio prihoda, u 2005. bili su na razini od 40 posto dok se situacija u 2006. promijenila na 47 posto. Nasuprot tome principalski brandovi u prihodima su se smanjili s 52 posto u 2005. na 42 posto u 2006. Uz akvizicije srbijanske “cedevite“ Multivite za 6 milijuna eura i tvrtke Fidifarm, proizvođača vitaminskih proizvoda i dodataka prehrani, Atlantic grupa je stekla regionalnu dimenziju te osnažila poziciju vodećeg proizvođača vitaminskih napitaka u jugoistočnoj Europi. Iz navedenog proizlazi da se Atlantic grupa s akvizicijama okreće sve više proizvodnji vlastitih brandova, a manje distribuciji principalskih brandova što im donosi veće profitne marže, zbog toga što proizvode distribuiraju kroz svoje kanale.

A koliko si je ti ono platio i koliko su do sada u dobiti daj molim te objavi godišnje izvješće. hvala

Sampras, ne razgovaram sa tobom dok mi ne odgovoris na 6 pitanja koja sam ti dao.
1. koliki WACC si stavio?
2. Kako vrednujes RTL?
3. Sto si sa pordajom nekretnine napravio…itd….

Opet mi se izvlacis…, pa pitam te jednostavna pitanja, nije valjda da ulazes jer ti je prijatelj rekao.., ili mozda sa foruma kupis informacije…

Daj odgovori covjece, lijepo te pitam pred svima..

sampras: ” A koliko si je ti ono platio i koliko su do sada u dobiti daj molim te objavi godišnje izvješće. hvala ” Sampras, ne razgovaram sa tobom dok mi ne odgovoris na 6 pitanja koja sam ti dao. 1. koliki WACC si stavio? 2. Kako vrednujes RTL? 3. Sto si sa pordajom nekretnine napravio…itd…. Opet mi se izvlacis…, pa pitam te jednostavna pitanja, nije valjda da ulazes jer ti je prijatelj rekao.., ili mozda sa foruma kupis informacije… Daj odgovori covjece, lijepo te pitam pred svima..

Ne zna kolega, očito je.[proud]
Nego imate li vi možda skype?

nemam, ne zelim se navikavati na jos nesto.

New Report

Close