Zašto? Možete li pojasniti što Vam je enigmatično?
Zašto? Možete li pojasniti što Vam je enigmatično?
Zato što stalno neobjašnjivo curi novac iz te kompanije. Već mnogo godina unazad.
Ali nema tu neke posebne enigme. U loš biznis se ne investira i to je to, bez obzira na kretanje dionice. Neki manji trejdovi ajde… ali nikakve velike cifre. Ne tako davno se cijena preko 320 kuna činila jeftinom pa se krcalo po tim cijenama i po 310 i 300 i 290 itd. i nabilo se prosjek od tristotinjak i više kuna u nadi da će na 400 i više kad korona prođe. Onda opet novi gubitci pa nove jeftine kupnje i neš malo cijena trzne na gore pa jače, ali se i tad opet kupuje u “novoj nadi” da će “na 50 eura”, da bi se na kraju kipalo i po 29 i po svakakvim cijenama. Već mnogo godina nitko na tome nije zaradio, a gledano kroz prizmu all time prinosa, pitanje je da li je itko uopće zaradio? Sretan je onaj tko nije izgubio. Čak i da si u plusu nekih desetak posto uz neko trejdanje, to je tako malen prinos..čak i da je neto, nakon što si dobio dividendu, nahranio brokere i platio poreze. Imaš od toga možda preko 3% godišnje. Dođe bolje kupit HT i ne radit apsolutno ništa, osim povremenih pojačavanja pozicije. A ako si kupio PLAG najbolje si prošao. Meni je žao da ju nisam kupio i prije prošle godine, iako mogu reći da sam zadovoljan jer je imam u nemalim količinama. Čak i sada, kad joj se pogleda novčane tokove, sve je jasno. Dobit je bitna, ali ne toliko…
Na londonskoj burzi ovi gelipteri ubijaju….
Cak +40% u zadnji 3-4 mjeseca.
Ovdje su cudna posla… Neznam sto mirovinci cekaju
kod nas jos uvijek misle da ce proc jeftin dokup
samo po asku
da
imam ARNT poprilicno
bome az ih oprao pošteno – deru arnt svojim plaćama a najgori su u branši
bravo za az, daj bože da svi mirovibnci dignu glas i strže paze na svoje tj naše novce
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/54404
bome az ih oprao pošteno – deru arnt svojim plaćama a najgori su u branši
bravo za az, daj bože da svi mirovibnci dignu glas i strže paze na svoje tj naše novce
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/54404
Ovo bi trebalo bar malo trznuti upravu da se zamisli.
Vidjet ćemo da li će imati kakvog efekta na buduće poslovanje.
To me trenutno više zanima nego dal ću dobiti par-sto Eura više dividende.
Koliko moras biti glup kada arena objavi da zeli kupiti 60000 dionica do 2.000.000 eura sto cini cijenu 33.3 po dionici.. Da ne dizes cijenu i tjera ih da plati cim vise. A drzis branu na 55..
Treba ozbiljna provjera svih fondova. Kao sto izvjesni veliki ulagatelj kaze.. Kada cijeli svijet drzi nvidiu teslu metu i slicne kompanije oni drze smece…
Al kada nisu odgovorni za prinose boli ih tuki.
Pa svaki mjesec sjeda lova..
samo neka gledaju….