Možda ovo bude dobra dionica kroz koju godinu ..i valjda dostigne valuacije po kojoj su MF-ovi ušli u dokap 😉
To je bilo sredinom 2017. a cijena 425 kn/d. iliti 56,41 €
Možda ovo bude dobra dionica kroz koju godinu ..i valjda dostigne valuacije po kojoj su MF-ovi ušli u dokap 😉
To je bilo sredinom 2017. a cijena 425 kn/d. iliti 56,41 €
Ima cirkusanata koji su tada počeli s kupnjom, ali i niže… i niže i niže i niže!… na kraju kupovali i po 220 kuna, ali im je uz sav taj angažman all time prosjek na oko 300 kuna. Brali su lani neku mizernu dividendu, prvi puta nakon cijele jedne geološke ere, a uz ovakvo poslovanje, tko zna kad će idući put.
Ali budućnost, prika… u budućnosti će biti dobro… ali imovina… imovina je golema…
Najjača mi je ona da većinskom nije cilj profitabilnost, nego puno uložiti pa to kasnije nekome skupo prodati. Zamislite tu logiku. Ne znam samo tko bi trebao biti taj netko tko bi to skupo platio i zašto?
Nije tema ni sektor, ali slični klaunovi su i na TSLA. Objavili izvještaje i YoY rast prihoda od 1%. 1%, čovječe! Pa gdje je taj growth company koji bi trebao rasti po 50% godišnje do se Sunce ne pretvori u crvenog diva? Nisam gledao, ali mislim da su prihodi Toyote više rasli.
https://eho.zse.hr/obavijesti-o-trgovanju/view/5113
Da li netko zna kako doci do podataka o ovoj transakciji, tj. tko su bili akteri?
Ima li na ZSE povijest blok transakcija?
Da, stvarno. Zašto je ta block transkacija bila poništena? Možda znaju u policiji ili u Državnom odvjetništvu? 😛
Imao sam nekad ovu dionicu u portfelju ali sam ju na vrijeme odlucio prodati.
Volio bi malo vise doznati radi edukacije o blok transakcijama i njihovoj kontroli. A i nekako bi volio doznati same detalje ovoga jer mi se cini da sam ispravno procjenio rizik te sam se odlucio maknuti iz dionica di je vlasnistvo 50%+ u u rukama jedne osobe, firme ili drzave.
Maro77: “Volio bi malo vise doznati radi edukacije o blok transakcijama i njihovoj kontroli.”
Imao sam nekad ovu dionicu u portfelju ali sam ju na vrijeme odlucio prodati.
Volio bi malo vise doznati radi edukacije o blok transakcijama i njihovoj kontroli. A i nekako bi volio doznati same detalje ovoga jer mi se cini da sam ispravno procjenio rizik te sam se odlucio maknuti iz dionica di je vlasnistvo 50%+ u u rukama jedne osobe, firme ili drzave.
Znači, ti nikad ne bi kupio npr. Teslu, Amazon, Microsoft, Facebook, …?
A zašto?
Knjigovodsvena vrijednost dionice ARNT-R-A je
oko 44 eura
Mnoge ovako dobre hotelske kuće, kao što je Arenaturist, idu po cijeni i većoj od svoje knjigovodsvene vrijednosti.
A cak i imam neke od navedenih. Zasto ih ne bi kupio?
Pa zar se nisi, citiram te “…se odlucio maknuti iz dionica di je vlasnistvo 50%+ u u rukama jedne osobe, firme ili drzave.”?
Vidim da ste na forumu od 2008. Pretpostavljam da investirate i duze.
Bilo kakvo usporedivanje ZSE sa Top dionicama iz SP500 je ono… Al ok, ako vec idemo u to, ARNT je 52+% u vlasnistvu jedne osobe koja moze, ali ne mora imati iste interese kao ostali manjinski dionicari.
Od vasih navedenih, u kojoj to netko pojedinacno ima 50+%?
Nema ni u jednoj, nema ni 25%, ako se ne varam, najvise ima Zuck ali i to je negdje ispod 15%.