drugi kvartal mogao bi biti bolji od onoga prošle godine pošto je uskrs u ovom kvartalu a i prošle godine je bilo svjetsko prvenstvo u nogometu,5 i mjesec je malo podbacio,ali je 6 i odličan kako sada stvari stoje
da,radi se o programu otkupa vlastitih dionica do iznosa cca 7 000 000 kn..upalio se trezor,dakle uprava smatra da je cijena dionice jeftina…
Prime kotacija, dividenda, otkup vlastitih dionica. Stvarno se trude da dionica ide gore, ali eto za sada dosta neuspjesno..
mislim da ce lovi sad u q2 opaliti onu revalorizaciju
to plus otkup i evo n
Sjećam se priče (vrlo slična današnjoj) kad sam uletio u ovu dionicu na 500 kn.
@ investimire – Zelena grana, za mene je nažalost daleki san!
Ali tako je to, radosti naše Burze su bezgranične…
I zato smo tu.
Uh huh…na 500 izlazim. Danas ili sutra, ali ako se pruzi prilika. Spasava me jaako niski ulazak 2006😛
Jedan dan kraće u prosjeku su se u destinaciji zadržavali gosti istarskih hotela. Njih je u prvih deset dana srpnja na Poluotok stiglo šest tisuća ili sedam posto manje nego u usporednom razdoblju prošlog ljeta, no ostajali su prosječno pola dana dulje nego lani tako da je broj ostvarenih noćenja u hotelskom smještaju jedini u promatranom razdoblju uspio “dohvatiti” pozitivan indeks.
dobri hoteki dobro posliuju. ćumetzi i šupe po 70 eura ne
kampovi isztina lošije
U hotelima je ostvareno ukupno 503.692 noćenja i usporedbi s lanjskim početkom srpnja zabilježen rast broja noćenja od 1,33 posto. Međutim to nije bilo dovoljno da “pokrije rupu” i popravi ukupan dojam s obzirom da je i treći ključni segment, kamping turizam, kiksnuo i srpanj započeo s indeksom u minusu ne samo po pitanju dolazaka, već i po pitanju broja noćenja. kamping gosti u prvoj trećini srpnja ostvarili su ukupno 735.251 noćenje što je minus u odnosu na promatrano razdoblje lani od čak 63.300 noćenja, odnosno gotovo osam posto.
dobar rujan i listopad bi to mogli popeglatui ako bude lijepo vrijeme
Ja ne razumijem čemu tolika histerija oko broja dolazaka i noćenja? Pa hoće se desit apokalipsa ako bude 5% manje turista? Hoće svi hoteli propasti ako ih bude manje nego lani, pogotovo uz osjetno više cijene u mnogim hotelima? Pa ne može se uspoređivati utjecaj većeg ili manjeg broja turista u jednoj Areni i Valamaru s malim iznajmljivačima; nekom šjoru 5% manje turista u, karikiram, Rovinju ili Makarskoj može značiti 2-3 tjedna praznog apartmana, ali velikim hotelskim lancima su to možda tri sobe, od njih par stotina. Tako da se ja ne sekiram oko tih +/- 5% turista…
Apropo Arene i pokrenutog programa otkupa dionica, a koji se očito svakodnevno provodi, sudeći po objavama… Koji je smisao prodajnih naloga koji se kubure za kunu ili dvije, na 380 kn? Likvidnost je, bez tog programa otkupa, već mjesecima nikakva (osim par blokova), samo trezor kupuje veće količine. Pa što se ljudi cijenkaju s par dionica za par kuna? Ili su svi već i zaboravili na te naloge…
Treća stvar; nakon provedene dokapitalizacije, nije bilo značajnijih kapitalnih ulaganja (bar ne usporedivih s Valamarom i Maistrom). Ispada da su prikupili novce, a sad isplaćuju dividendu i otkupljuju dionice? Šta, bitno je samo da se lova vrti?