ARNT (Arenaturist d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ARNT (Arenaturist d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://www.glasistre.hr/istra/najskuplji-ovogodisnji-projekt-arena-grupe-primice-se-kraju-najveci-kamp-juzne-istre-otvara-vrata-za-uskrs-u-potpuno-novom-ruhu-585731

Kamp Arena Kažela u svojoj ponudi ima i 99 apartmana koji će već za Uskrs biti popunjeni. Do Uskrsa bit će dovršena posve nova zgrada recepcije i caffe bar na ulazu u kamp te parking s osiguranim prenoćištem za kasnonoćne goste. Radovi na bazenskim kompleksima i dijelu kampa s novim kamping kućicama u završnoj su fazi, koja uključuje i hortikulturu.

kampovi postaju boljsa stvar od hotela

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Nemam dionicu, ali zanimalo bi me čuti što kolega Nietzscheov fan sad misli o njoj.
Još uvijek puno potencijala za rast ili bezveze?

https://www.glasistre.hr/pula/za-vikend-je-u-puli-ostvareno-gotovo-13-tisuca-nocenja-cetiri-tisuce-vise-nego-lani-586524

dobro otvaranjež

No, to nisu potpuni podaci budući da su turisti boravili u gradu cijeli produženi vikend, dakle i jučer, pa će cjelokupna statistika biti poznata danas. No, i ovaj podatak od gotovo 13 tisuća noćenja je vrlo obećavajući jer je riječ o premašaju od gotovo četiri tisuće noćenja u odnosu na lani, kad je u uskrsnom vikendu ostvareno 9.000 noćenja.

uuups malo smo liznuli 344 kn danas

čisto da se vidi kako je to išlo zadnjih 80 dana: ARNT zadnjih 80
put je otvoren?

https://www.zse.hr/default.aspx?id=91877

dečki ipak ulažu i ne spavaju na parama – arnt bre će radi u beograd

https://novac.jutarnji.hr/novcanik/hrvatska-tvrtka-od-jednog-od-najbogatijih-srbina-kupuje-poznato-zdanje-u-centru-beograda/8788778/- Ulaskom na novo tržište i jačanjem portfelja hotela koji posluju tijekom cijele godine omogućavamo dodatni rast vrijednosti grupe ujedno stvarajući dodatnu dugoročnu vrijednost za naše goste i naše dioničare. Ovakvim potezima ubrzano mijenjamo postojeće poslovanje visoke sezonalnosti i prerastamo u dinamičnu, međunarodnu hotelsku grupaciju s cjelogodišnjim poslovanjem – naglasio je Slonim

@Kukuriku

to je jedna od urođenih kognitivnih falingi (žarg. 1. nedostatak, pogreška, neispravnost, loša strana, feler 2. mana) ljudskog roda kad su u pitanju dionice ali i šire: (ne)strpljenje!
Bakić je vrlo duhovito svojevremeno pisao o tome da su mnogi investitori kao adolescenti, imaju stav: to mi pripada i želim to odmah! Pa je pisao i o skakanju iz dionice u dionicu i traženju trenda umjesto čekanja da se stvari dese

ako si siguran u vrijednost biznisa čiji si djelić kupio u vidu parstotinjak dionica drži i čekaj da se vrijednost pokaže: tržišta dionica mogu biti iracionalna dugo vremena ali prava vrijednost dođe na svoje

mislim da je i ovdje vrijeme za zaokret u trendu
taman sam neki dan stavio sličicu zadnjih 80 (čini mi se) trgovinskih dana i eto sad ova vijest
sjajno!

(ako se ne varam mislim da je i ValueWalk ovdje izgubio strpljenje, nešto ga nema?)

Ja imam jedno onak laicko i trivijalno pitanje?

Može li mi netko od upućenih pojasniti koja je prednost imati ovu dionicu, a ne neku drugu turističku? Zanima me po čemu je ARNT bolja (ili lošija) od RIVP, LRH, PLAG ili naprimjer MAIS?

https://www.zse.hr/default.aspx?id=91877

dečki ipak ulažu i ne spavaju na parama – arnt bre će radi u beograd

Ovo je prilično dobra kupnja. Ispada oko 72 000 EUR po sobi što je dobra cijena za hotel od 4 *.
U Hrvatskoj bi ovo koštalo preko 100 000 EUR po sobi minimalno.

Recenzije hotela na booking-u su odlične 9.1 tako da je gospodin Slonim dobro investirao pare.
Ovdje imamo jedan zdrav razvoj koji cijena dionice ne prati. To bi se uskoro moglo i moralo promijeniti.

Živjeli.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Dobra kupnja?

Zato sto je soba jeftinija nego u Hrvatskoj? Pa bome je i noćenje prilično jeftinije nego u Hrvatskoj. Sto mi znamo o hotelskim operacijama u Beogradu i poslovanju lokalnih hotela? Ništa. Mene zanima zašto bi netko poput Miodraga Kostića tko je prema vlastitim riječima u hotelski biznis u Srbiji i regiji u posljednjih 10 godina uložio 200 milijuna eura i tko se strateški opredijelio za ulaganje u turizam prodavao hotel u Beogradu? Dakle, netko tko razumije biznis… tko ima znacajan udjel u Budvanskoj rivijeri, tko radi u Portorožu i Umagu, tko je bio zainteresiran navodno za preuzimanje LRH, čak i neke hotele po Zagrebu Itd.

Ili mu se ne uklapa u lokalne operacije ili hotel loše radi i/ili je ugovorio neku kombinaciju “u 4 oka”. I sto za ARNT znaci iskorak u Beograd?

Jel to dio njihove dugoročne i osmišljane strategije, svastarenje i/ili ima l’ tu mene poslovne kombinacije?

Accountant
Sve 5, slazem se.
Jednostavno mi je Optima na 1.7 izgledala kao bolji pick. I bila je.
Arenino vrijeme dolazi.

Naimxs
Nema ti ovdje velikih strucnjaka za turizam.
Ljudi gledaju valuacije i to je to.
Arena se trzi na nesto preko 1 book i tek sad pocinje polako s divkom. Znaci ima prostora za catch up growth prema nekim prosjecima valuacija za ovaj sektor ovdje.
Plus sto su pisali nesto o nadolazecoj revalorizaciji imovine.
Poslovanje izgleda ide naprijed.

Najbolje dionice su one s najvećim potencijalom rasta i najmanjim rizikom pada. Znači, treba pronaći dno.

Ne znam. Ja se ne razumijem u turizam. I ne pratim ARNT. Ali mi se cini logicnije kupiti miks svih najvecih firmi tipa RIVP, LRH, ARNT, MAIS, PLAG nego se kladiti na pojedinačnu. Ne vidim koja je to dodana vrijednost i strategija kod ARNT koja bas njima daje prednost pred drugim turističkim firmama?

New Report

Close