ARNT (Arenaturist d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ARNT (Arenaturist d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@sokolić

Ne previše, te operacije su radile više manje sa nulom ili čak s malim minusom što su uzrokovale upravljačke naknade unutar grupe. Te naknade će biti pozitivne, rečeno je da su smanjili i neke troškove najma te glavna stavka kupnja hotela čime će dodatno biti ušteđeno 3-3,5 mil eura. Dakle sve skupa recimo da imamo 3,5-4 mil eura na godišnjoj razini pozitivnog rezultata. Konzervativno promatrano recimo da je 25 milijuna kuna ili nekih cca 6 mil kuna kvartalno, dakle zanemarivo. Još kada se uzmu naknade koje će Arenaturist plaćati manje nego prije možda 10 milijuna kvartalno može biti manji minus. Odokativno i konzervativno.

Ali prije ovo gledam na razini cash flowa nego na razni RDG-a, tu bi čak rađe da se ta Njemačka nije pripojila i da je ARNT nastavila sama. Dodane operacija imaju (u eurima):

Godina /prihodi 1Y / prihodi 1H / udio % 1H
2014 / 28.500.000 / 13.000.000 / 45,61%
2015 / 30.200.000 / 14.300.000 / 47,35%
2016 / 30.500.000 / 13.600.000 / 44,59%

Dakle, sezonalnost je ovdje praktički zanemariva u odnosu na domaće poslovanje i ARNT će imati stabilniji cash flow

@nalet

Ne previše, samo da novce očekuju najkasnije do lipnja, a to znači da bi već u travnju trebao krenuti postupak. Osobno mislim da neće biti ispod 500 niti sa diskontom jer nema razloga, ako su stavili minimum 500 milijuna logično je za očekivati da to već imaju potvrđeno od strane fondova (koji ulažu dugoročno), inače bi riskirali da se osramote a ovo baš i nije ekipa iz neke Državne kompanije. Za datum bi rekao najkasnije datum objave upisa, inače ne bi aktualni imali neki poseban status?

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

A odakle ti znaš koju oni igru igraju? Ja ovo ne bi ni štapom taknuo. Pogotovo ne po ovoj cijeni. Još ćeš ti uvidjeti da je Ostoja beba za ove igrače. Al dobro, čekamo da se i samo uvjerimo.

A odakle ti znaš koju oni igru igraju? Ja ovo ne bi ni štapom taknuo. Pogotovo ne po ovoj cijeni. Još ćeš ti uvidjeti da je Ostoja beba za ove igrače. Al dobro, čekamo da se i samo uvjerimo.

Dobro, daj ti onda nama reci sto je po tebi onda jeftino na zse?

Od 1989 su kroz 18 godina narasli od nule na 40 hotela, redovna su kotacija na Londonskoj burzi, Goldman Sachs im je dao imovinu na upravljanje, Zaba im je prošle godine dala 60 milijuna eura, dva mirovinska fonda su ušla u vlasničku strukturu, imaju barem 500 milijuna kuna interesa za novu dokapitalizaciju, kroz nju su spremni spustiti se na 50% vlasništva, dobili smo jedan od najtransparentnijih izvještaja na Burzi…
Ali oni igraju igrice i svi navedeni akteri kojima je baratanje novcima profesija nemaju pojma i sve ih veslaju već navedenih 18 godina? Svima nove investicije donose 30-50% EBITDA marže ali realno je očekivati da baš njima neće koji imaju iskustva i znanja više od bilo koga u domaćem turizmu?

Baš ste Ostoju našli… Gdje ste to s njim loše prošli, pratim ga odavno i ne sjećam se da sam negdje s njim izgubio. A sada kada su se razdvojili tek će se vidjeti tko je od te ekipe sposoban stvarati novu vrijednost a tko ne, i tko je transparentan a tko ne. Sve sam to odavno objašnjavao na svakoj njegovoj dionici. Nije na odmet niti otići na pokoju skupštinu, iznenadili bi se koliko su susretljivi i kakav je Ostoja genijalac.
LRHC je bio jedna od očitijih prilika za zaraditi 50% u kratkom roku bez prevelikog rizika. I još uvijek prilično zanimljiva priča… @Dalibor iznosi brojke, @matejt se trudi približiti slovenski dio priče, ja sam objašanjavao pravne i međusobne manifetluke, da ste to čitali vidjeli bi da je 99% stvari tako i bilo…

Ali eto, uvijek će biti sumnjičavih kojima je sve preriskantno ali ne bi u banku jer tamo nije neki prinos.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Lijepo čišćenje 1000-ice sa aska….

Lijepo čišćenje 1000-ice sa aska….

PBZ skrbnički koji je skidao i blizu 600 nedavno. Trenutno su na 8.000 komada, vidjeti ćemo na kraju je li pametniji on ili svi oni koji mu prodaju.

Od 1989 su kroz 18 godina narasli od nule na 40 hotela, redovna su kotacija na Londonskoj burzi, Goldman Sachs im je dao imovinu na upravljanje, Zaba im je prošle godine dala 60 milijuna eura, dva mirovinska fonda su ušla u vlasničku strukturu, imaju barem 500 milijuna kuna interesa za novu dokapitalizaciju, kroz nju su spremni spustiti se na 50% vlasništva, dobili smo jedan od najtransparentnijih izvještaja na Burzi…
Ali oni igraju igrice i svi navedeni akteri kojima je baratanje novcima profesija nemaju pojma i sve ih veslaju već navedenih 18 godina? Svima nove investicije donose 30-50% EBITDA marže ali realno je očekivati da baš njima neće koji imaju iskustva i znanja više od bilo koga u domaćem turizmu?

Baš ste Ostoju našli… Gdje ste to s njim loše prošli, pratim ga odavno i ne sjećam se da sam negdje s njim izgubio. A sada kada su se razdvojili tek će se vidjeti tko je od te ekipe sposoban stvarati novu vrijednost a tko ne, i tko je transparentan a tko ne. Sve sam to odavno objašnjavao na svakoj njegovoj dionici. Nije na odmet niti otići na pokoju skupštinu, iznenadili bi se koliko su susretljivi i kakav je Ostoja genijalac.
LRHC je bio jedna od očitijih prilika za zaraditi 50% u kratkom roku bez prevelikog rizika. I još uvijek prilično zanimljiva priča… @Dalibor iznosi brojke, @matejt se trudi približiti slovenski dio priče, ja sam objašanjavao pravne i međusobne manifetluke, da ste to čitali vidjeli bi da je 99% stvari tako i bilo…

Ali eto, uvijek će biti sumnjičavih kojima je sve preriskantno ali ne bi u banku jer tamo nije neki prinos.
[/quote]

Gle, jedini koji se ovdje boji si ti. Zato stalno komentiraš tko sto radi i kolika je cijena. Da si siguran u to sto radiš ne bi bio stalno napet ko struna. Ti imaš tu lošu crtu i na Ostojinoj temi i na ovoj da pretjeruješ i fasciniras se uobičajenim stvarima. Ja ne vidim gdje je značajna podcijenjenost Arenaturista, a da bi mogao donijeti bilo kakav konkretan zaključak o umjesnosti novih vlasnika, treba pričekati prve rezultate. I poslovanja i investicija i dokapitalizacije. Previše je tu još otvorenih pitanja da bi se ulazilo samo tako, na slijepo.

A gdje su vauvau i mario vaše brojke i argumenti a?? Najlakše se pravit pametan! I dalibor i valuewalk su doprinjeli jako puno u argumentiranoj raspravi, nesebično dijele svoje analize sa svima nama i daju smisao ovom forumu!

Zanimljive brojke u Istri:

Vaš link …

Arena Hospitality Group za Uskrs 2017. – 19.000 nocenja (+10.000 u odnosu na 2016).

Arenaturist čini se da ide u finu konsolidaciju i to pokušavaju komunicirati prema van. Baš fino.

https://lider.media/aktualno/arena-hospitality-group-krece-u-ipo-najveca-javna-ponuda-dionica-od-ht-u-2007/

koji se raspon cijene očekuje u IPO?

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/OacDvXEX6gJRwGQAs8ZLkw==.pdf
prospekt

New Report

Close