ARNT (Arenaturist d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ARNT (Arenaturist d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Iznenadilo bi me da dokapitalizacija ide po trenutnoj cijeni (550 kn). Zadnja je obavljena po 421 kn prije dva mjeseca i to u pravima, što po meni u pravilu vrijedi manje nego da je obavljena u novcu. Mislim da je najvjerojatniji scenariji da će nova dokapitalizacija ići po istoj ili sličnoj cijeni kao zadnja. Rekao bi da ima još 25% šanse da će raspon biti između 450 i 500 kn. Što vi mislite?

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Old_Gunner, ovi pucaju na još niže od vas, ni manje ni više nego po nominali 🙂

Vaš link …

Kakvi novinari, kakav naslov…

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

iz tog članka čitatelju uopće ne biva prezentirano da arnt ide poi do milijardu kn novog kapitala. i ja sam ostao paf vidjevši naslov – promašio bre ceo fudbal.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Večinskom odgovara da dokapitalizacija ide po što većoj cijeni, a ne po što manjoj, a on odlučuje. Tako da mislim da ispod 500 nema šanse, a kada bih se morao kladiti rekao bih da će biti bliže 600 (ili iznad) nego 500.

Ali, možda griješim. Imam ARNT.

Večinskom odgovara da dokapitalizacija ide po što većoj cijeni, a ne po što manjoj, a on odlučuje. Tako da mislim da ispod 500 nema šanse, a kada bih se morao kladiti rekao bih da će biti bliže 600 (ili iznad) nego 500.

Ali, možda griješim. Imam ARNT.

Većinskom odgovara da ide po što većoj cijeni, ali ne odlučuje samo on. Odlučuju i oni koji će izvršiti dokapitalizaciju, a njima odgovara da ide po što manjoj cijeni. Ista stvar kao i na burzi, prodavaču odgovara što viša cijena, a kupcu što niža. Ako prodavač cijenu postavi previsoko, neće prodati.
Većinski je prije dva mjeseca dionice “kupio” po 421 kn i sad prodaje. Ne vjerujem da će biti previše pohlepan, pogotovo ako planira imati partnerski odnos s budućim suvlasnicima. Vjerujem da će se ponoviti slična situacija kao prilikom preuzimanja kad su omogućili mirovincu ulaz po 15% manjoj cijeni od tržišne. Zašto bi sad bilo nešto drugačije?

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

@Old_Gunner

I vaša logika potpuno stoji.
Mislim da imovina ARNT vrijedi puno više nego je cijena na burzi, i to sigurno većinski zna i znaju oni koji će dokapitalizirati.A oni ne mogu kupiti velike količine za npr. 600 kn tako da im niti 600+ ne bi trebalo biti puno ako žele biti unutra.
Budemo vidjeli što će biti.

kako god bilo, sadašnja je cijena debelo precijenjena. ..a za budućnost ćemo biti pametniji nakon dokapitalizacije. uvijek se stigne ući naknadno. radije 10% manji prinos, ali siguran nego srljati sada kad se ne zna koliko će razvodniti kapital postojećih dioničara.

@ e moj znalcevsine
nikad ti nećeš ništa kupiti ako čekaš “siguran” prinos.
I kako izračunaš kad je “10% manji prinos”?
Od čega manji?

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

kako god bilo, sadašnja je cijena debelo precijenjena. ..a za budućnost ćemo biti pametniji nakon dokapitalizacije. uvijek se stigne ući naknadno. radije 10% manji prinos, ali siguran nego srljati sada kad se ne zna koliko će razvodniti kapital postojećih dioničara.

Mislim da vama kao malom dionicaru u kompaniji nece ‘nista’ razrijediti, tj. vama to uopce nece biti bitno, jer cete imati relativno manji udio (sa cime nista ne gubite) u kompaniji koja je upravo dokapitalizirana i vrijedi vise.
Po vasem gledanju, da je dokapitalizacija losa, cijeli koncepti trzista kapitala bi pao u vodu i ne bi uopce postojale burze?

Mala korekcija cijene i odmah ode topic ARNT na 4. stranicu foruma?

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Mala korekcija cijene i odmah ode topic ARNT na 4. stranicu foruma?

ne nego je puno nepoznanica i ljudi ne znaju što će se događati i po kojoj će cijeni ići dokapitalizacija. zar mora uvijek biti na prvoj stranici, a firma nije ni blizu njenih konkurenata iz iste županije…pa ovo se ne može mjeriti niti sa maistrom, niti sa rivierom, a niti sa plavom lagunom. jednostavno, zato ova dionica nije u fokusu jer glavninu turizma hrvatske čine rovinj, poreč i umag. pula je tu sporedna. ovo može biti lijepa priča, ali treba se strpiti.

@ spalato
Tako je, 100% si u pravu!
Logično, kad sve nepoznanice budu razjašnjene onda ni cijena neće biti nepoznanica 🙂

New Report

Close