ARNT (Arenaturist d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ARNT (Arenaturist d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

inace, pridruzujem se stoposto čestitkama i zahvali value na nizu ovih skorasnjih postova – davno rekoh, tata dalibor i tata value 🙂

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Nema komentara?
Vaš link …

Treba provjeriti i izračunati par sitnica, ali osim što vjerojatno nemam kao postojeći pravo prvenstva (ali i za to ćemo dignuti galamu ako stvarno tako naprave) oduševljen sam. Većinski pada na 50%, a iz ovog poziva vidi se otvorenost fondovima, burzi, investitorima općenito i sve to će nas dovesti i na puno veću razinu transparentnosti.

Vjerojatno je većini moje pisanje zvučalo kao hrpa nagađanja, ali ispada da nisam ništa fulao. Čak misle skupiti i više nego što sam rekao, maksimalnih 2.000.000 dionica po trenutnih 550 kuna je 1,1 milijarda kuna od čega samo cca 63 milijuna (ovisno o tečaju) otpada na kupnju preostalih 12% Sugarhilla dok je sve ostalo za nove investicije.

Nagradno pitanje, da li već imaju hrpu stvari u planu ili misle oročiti milijardu kuna?

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Nema komentara?
Vaš link …

Treba provjeriti i izračunati par sitnica, ali osim što vjerojatno nemam kao postojeći pravo prvenstva (ali i za to ćemo dignuti galamu ako stvarno tako naprave) oduševljen sam. Većinski pada na 50%, a iz ovog poziva vidi se otvorenost fondovima, burzi, investitorima općenito i sve to će nas dovesti i na puno veću razinu transparentnosti.

Vjerojatno je većini moje pisanje zvučalo kao hrpa nagađanja, ali ispada da nisam ništa fulao. Čak misle skupiti i više nego što sam rekao, maksimalnih 2.000.000 dionica po trenutnih 550 kuna je 1,1 milijarda kuna od čega samo cca 63 milijuna (ovisno o tečaju) otpada na kupnju preostalih 12% Sugarhilla dok je sve ostalo za nove investicije.

Nagradno pitanje, da li već imaju hrpu stvari u planu ili misle oročiti milijardu kuna?

Vjerojatno će oročiti, ipak su super kamate sada, a kampovi neka i dalje čekaju sa razvojem. 😉

unatrag 3 mjeseca prosječna cijena je 514 kn. unatrag mjesec dana viša od toga. dokap tj ipo bi onda mogao ići izmedu 510 i 550 kn.

nevjerojatna priča, ovo uopće nije klasični hrvatski turizam, ovo je pra hrvatska medunarodna turistička kompanija, imamo ih u prehrambenom i drugim sektorima, u turizmu još nismo imali.

Nema komentara?
Vaš link …

Sigurno ne misle oročiti.
A cijena dionice je napucana da bi dokapitalizacija prošla po što višoj cijeni.
Dobivenim novcem iz dokapitalizacije ne mogu u investicije za ovu sezonu.Prekasno je.Ali mogu nešto
novo kupiti.. odmah.
Ali ipak je ovo veliko razvodnjavanje,sa upitnim ishodom.Svaka nova investicija je i rizik.Cijena je već
visoka.Ili možda nije?

unatrag 3 mjeseca prosječna cijena je 514 kn. unatrag mjesec dana viša od toga. dokap tj ipo bi onda mogao ići izmedu 510 i 550 kn.

nevjerojatna priča, ovo uopće nije klasični hrvatski turizam, ovo je pra hrvatska medunarodna turistička kompanija, imamo ih u prehrambenom i drugim sektorima, u turizmu još nismo imali.

Samo koliko se moglo kupiti po toj cijeni? 1-2 miljuna dionica sigurno ne. Tako da se ne bih čudio da dokap ide po puno većoj.
Ali tko zna, vidjeti ćemo, možda bude i 500 ili manje.

Nema komentara?
Vaš link …

Sigurno ne misle oročiti.
A cijena dionice je napucana da bi dokapitalizacija prošla po što višoj cijeni.
Dobivenim novcem iz dokapitalizacije ne mogu u investicije za ovu sezonu.Prekasno je.Ali mogu nešto
novo kupiti.. odmah.
Ali ipak je ovo veliko razvodnjavanje,sa upitnim ishodom.Svaka nova investicija je i rizik.Cijena je već
visoka.Ili možda nije?
[/quote]

je, cijena je dosta visoka, zato su ovi izvodi valuea jako važni – jedino kroz njih se moze dobiti neka predodžba koliko to vrijedi danas, koliko će za godinu dna i za tri.

Ako mogu danas kupiti po 12 ili 13 ebitda, što će za godinu vrijediti 10 ebitda, ja sam za. Spektakularne tvrtke i najveće to mogu nositi – rivp, jnaf, lrh, arnt itd.

ovo ako projde ovih 2 mil dionica postaje uvjerljivo najskuplji turista

Mene ovo sve skupa posjeca na korf!

Nema komentara?
Vaš link …

Meni se cini malo previse 550 kn za toliki dokap morat ce postojat neka premija na takvu kolicinu dokapa po meni je realnije 400-450kn

Ignore : renči

http://www.seebiz.eu/arenaturist-povecava-kapital-i-uvrstava-dionice-na-sluzbeno-trziste-zagrebacke-burze/ar-15090

@lopina

Što vam znači razvodnjavanje? Koga se razvodnjava? Većinski ne sudjeluje tako da se prvi on razvodnjava i pada ispod 75% (ako dokap uspije full i ispod 50%) ili AZ ako neće dalje sudjelovati pa padne ispod 5%. Ti pragovi nose određena prava/utjecaj, ostalo je nebitno.

Dakle, nama malima se apsolutno ništa neće promijeniti.

Postojeći broj dionica 3.273.750
Moje dionice 2.000
Udio 0,0611%

Novi broj dionica (maksimalno) 5.273.750
Moje dionice 2.000
Udio 0,0379%

Složiti ćete se da 2.000 dionica nije malo, a koje ja to pravo sada imam ili utjecaj a kasnije to neću imati? Ne postoji baš nikakva razlika, samo ću imati manji relativni udio ali u puno većoj (apsolutnoj) vrijednosti.

A kompaniju koja je prije par mjeseci imala aktivu ispod 1,5 milijarde, a za još par mjeseci će imati 2,5-3 milijarde i omjer kapitala i duga 65-70/30-35 teško možemo nazivati rizičnijom. Plus fondovi, plus najviša kotacija, plus predložene promjene statuta…

Što se tiče ovog za cijenu, ulazi i komentar Investimira vezano za EV/EBITDA. Ako gledamo pokazatelje trenutno (STATIČKI), onda ne možemo reći da cijena nudi neki ekstra diskont i tu se slažem s obojicom. Ali sam isto tako siguran da oni koji kupuju sada vide u kojem se smjeru priča razvija, za samo 7-8 mjeseci kada se sve ovo odigra i izađe izvještaj za Q3 2017 gledati ćete sasvim drugu kompaniju i sasvim druge izvještaje.

Ovo nije kompanija sa par hotela i priča koja je ista već pet godina pa na pamet sve izračunaš i zato ne možemo davati točne prognoze kao što sam već pisao za neke dionice ili kako Dalibor prosto jednostavno radi za LRH, ali možemo sve raščlaniti što detaljnije, biti konzervativni i koristiti odgovarajuće diskonte.

I sada uzmite sve to što sam napisao, raspišite komponente EV/EBITDA (kojeg 99% gleda kao jedini kriterij, a i to samo statički jer ga ne razumiju u dinamičkom kontekstu) i gledajte kako se koja kreće. Meni je jasno kao dan i noć da ide samo na bolje.

To sam probao sa svojom računicom i očito nisam fulao, jer definirani mimimum od 500 milijuna sigurno nisu lupili iz glave nego već imaju unaprijed dogovorene investitore. A da li bi im to netko uložio da nisu stavili na stol kvalitetne planove?

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

New Report

Close