Budem budem… Što se tiče obveza bankama naravno da ih ima još (nešto više od 500 milijuna), pogledajte samo zadnju bilancu ARNT od Q32016
Dugoročne obveze
AOP 084 – stara pozajmica matici koja je zatvorena što se i vidi, stanje na na Q3 je 0
AOP 086 – dugoročno 532,55 milijuna bankama
Kratkoročne obveze
AOP 094 – kratkoročna obveza po dugoročnoj pozajmici matici, također stanje 0 na Q3 jer je kompletno zatvoreno
AOP 096 – kratkoročno 44,81 milijuna bankama (dio je u međuvremenu otplaćen)
Dakle, očito je da nema novih pozajmica matice, ali to je i u skladu s ciljem restrukturiranja, a to je da nema više izvlačenja novaca… Za detalje duga bankama treba malo bilješke prolistati.
Što se tiče samog iznosa kamate možete podijeliti kamate iz financijskih rashoda sa ukupnim obvezama koje se odnose na financijski dug (krediti, kamate po obveznicama i sl), skroz jednostavno a ne možete fulati. Možete uzeti zadnje razdoblje, prosjek zadnja dva i sl. kombinacije, ovisi već od slučaja do slučaja i koliko je dostupno podataka (analitika pozicije) ali rezultat neće previše odstupati. A kada već nema skupštine treba malo i gnjaviti 🙂
Koliki bi bio book nakon svih tih pripajanja?
Koliki bi bio book nakon svih tih pripajanja?
Kada se na bilancu od 3Q 2016 ubaci pripajanje Sugarhilla i kredit 10 mil eura, book ide sa 369 na 387. Neznatno povećanje, dok je P/B malo više porasao s obzirom da je i cijena porasla.
Ova arena je kontrolirana dionica ,jednostavno nekom nije u interesu da ide preko 600 i tom nekom ide u prilog sta je sa malim brojem dionica drzi ispod 600 nesto slicno ko adris P na 500
Kada se na bilancu od 3Q 2016 ubaci pripajanje Sugarhilla i kredit 10 mil eura, book ide sa 369 na 387. Neznatno povećanje, dok je P/B malo više porasao s obzirom da je i cijena porasla.
[/quote]
ZNACI SAD NA 31 12 U AKTIVI IMAT ĆEMO TA DVA HOTELA U NJEMAČKOJ PLUS NEMATERIJALEN IMOVINE U VIDU LICENCI, BRENDOVA I SL., A U PASIVI TIH NOVIH 10 MILJA ZADUŽENJA, ALI OPET IPAK OD VLASNIKA DAKLE – aop 084 te aop 094 za kratkoročni dio toga plativo je li u 2017.
ukupan dug dakle – banke plus vlasnik – će biti oko 600 milja u dugoročnom dijelu.
u kratkoročnom dio tog plativo u 2017 te dobavljači.
Pri izračunu EV – neki uzimaju dobavljače neki ne – kažu samo kamatonosni dug dugoročni i kratkoročni – što je ispravno.
Ova arena je kontrolirana dionica ,jednostavno nekom nije u interesu da ide preko 600 i tom nekom ide u prilog sta je sa malim brojem dionica drzi ispod 600 nesto slicno ko adris P na 500
u 01/2012 tržila se po 60 kn, dakle sada je skoro 10x (1000%) viša cijena. toliko o “kontroliranoj” dionici
Ovo je svakako skupština na koju bi svi dioničari trebali otići, Društvo se u potpunosti transformira i ova godina će biti veliki pozitivni game changer. Nisam stigao odgovoriti na sva pitanja pa su me preduhitrili, glavno je da ide dokapitalizacija za koju sam rekao prije par dana da me ne bi iznenadila.
Nije mi bitno što me isključuju samo neka bude po što većoj cijeni
Gdje piše bez malih, gdje su vas isključili?
Da, ne isključuju nas nego isključuju mogućnost da sudjeluju samo postojeći dioničari. Očigledno se brzo razvija određena strategija razvoja, dugoročno super, kratkoročno ovisi o visini dokapa
Ovo je svakako skupština na koju bi svi dioničari trebali otići, Društvo se u potpunosti transformira i ova godina će biti veliki pozitivni game changer. Nisam stigao odgovoriti na sva pitanja pa su me preduhitrili, glavno je da ide dokapitalizacija za koju sam rekao prije par dana da me ne bi iznenadila.
je li too pphe opet dokapitalizira. pa zar nisu dokapitalizirali prije par mejseci. što se krije iza ove nove dokapa