Nisam jos imao prilike sudjelovati u dokapitalizaciji. Molim vas da netko tko je sudjelovao u dokapitalizaciji bilokojeg poduzeca ukratko napise korake, dokumente, stvari na koje treba pripaziti i sl.
Zelim svima ugodne blagdane 🙂
Zato su isli na visu razinu transparentnosti i sluzbeno trziste? Uskoro ce se pokazati tko je u pravu.
krop ne ide dokapitalizacija za sve dionicare.znaci ti i ja necemo moci upisati nove dionice.
Da li je netko gledao izvjestaje PPHE i nasao nesto na temu zasto je EBITDA za dio koji se odnosi na Njemacku i Madarsku konstantno negativna? Nema smisla da je EBITDAR kroz duzi period vise od trecine prihoda, a EBITDA negativna?
Ne bi se cudio da neki skidaju s aska, a ni ne razumiju vecinuo ovog dopisa.
@nalet: ta opcija nije postojala ni u jednom trenutku, pogotovo ne nakon ulaska fondova
@invest: tocan postotak, dok se book samo neznatno povecava, prakticki ostaje isti
@valuewalk Book po dionici mislite da se malo poećava? Ukupni book raste jako puno.
Nažalost treba vjerovati revizorima da je vrijednost hotela koje kupujemo pravedna i zahvaliti sami sebi na škrtosti i još više AZ fondu na rasprodaji ako mislimo da su dionice ARNT sa kojima se to plaća podcijenjene.
grubom i brzom računicom sam izračunao da će poslije ove dokapitalizacije PPHE imati 77 % vlasništva.
Sa dijelom CERP-a i AZ-a imaju blizu 95%.
Čisto kao dislaimer.
kako ste dosli do ukupne brojke od 95%?
cerp i az po mom izracunu iznose 9%
@xdado
Da, mislim na BVPS.. Book se očito povećava ali se povećava i broj dionica tako da na kraju kod BVPS nije velika razlika, odmah sam ubacio i zaduženje 10 mil koje su naveli u dokumentu tako da se aktiva povećava za 535-540 milijuna.
@Invest
Ako nije vezano za free float, zašto je bitno koliko njih troje imaju skupa?
Po tko zna koji put…
Poziv se objavi i stoji na burzi svima pred očima, sve lijepo objašnjeno na našem jeziku, nema nikakve reakcije… Na blogu se objavi samo priprosti članak, podvuče se par riječi i odmah rast 5% i skidanje sa aska.
Ne kažem da nema razloga i pokrića, već da je ovo čisti dokaz kako na jako puno dionica samo fali malo marketinga. Onda ispada da je on guru, a ljudi ne znaju pročitati tri stranice i donijeti suvisli zaključak
tipičan primjer prebacivanja dionica u svrhu dizanja cijene i lova naivnih u mrežu… koliko puta već viđeno… ali srećom naivnih više nema pa je to samo “igra sam sa sobom”…
Milano, pa nije valjda da je i ovdje prebacivanje dionica kao i na atplu.
Ovo ce dugorocno rasi htio ti il ne htio. I za ovu godinu je sasvim dosta povuklo.
@dom
to Vam se događa u zadnje vrijeme na više od 50% dionica… siguran sam da to znate ali… vidite i sami što se događa na dionicama kada nema interesa a u njima su “veliki” igrači… siguran sam da tu dionicu nitko nebi kupio ni po 150kn kao ni atpl da nema dotičnih… kao što je i nedavno bilo…
@dom
to Vam se događa u zadnje vrijeme na više od 50% dionica… siguran sam da to znate ali… vidite i sami što se događa na dionicama kada nema interesa a u njima su “veliki” igrači… siguran sam da tu dionicu nitko nebi kupio ni po 150kn kao ni atpl da nema dotičnih… kao što je i nedavno bilo…