Samo neka skrivaju, dok god se razvijaju i rastu. Izvješće je dobro, a najave i planovi još bolje.
value, jeste radili kakve ev ebitda evaluaije onako kako tata dalibor to uči. ja ne znam što ja krivo radim, ali sve te evaluacije su dosta visoke od jednostavnog pb do sadržajnijeg ev ebitda. istina, rast ebitda unatrag 5 godina je impresivan, ali i cijena je to popratila.
zapravo, 930 tk + 530 dug / 170 ebitda = ca 8,6. to sad nakon q3 izgleda već drukčije.
jedino ostaje taj pb – kod turista je uglavnom sve podcijenjeno u knjigama tako da vjerojatno je i ovdje pb i za trecinu nizi.
A još najbolje da će bit razočaran..
Nemam dionice arnt i ovo nije nagovor na kupnju istih a niti bi ih ja kupio po ovoj cijeni….bloger ih je kupovao po 55 što je malo manje od 1000% zarade…
A za sta?
Za arena turist
Nemam dionice arnt i ovo nije nagovor na kupnju istih a niti bi ih ja kupio po ovoj cijeni….bloger ih je kupovao po 55 što je malo manje od 1000% zarade…
A za sta?
Za arena turist
nemojte podcjenjivati blogera.
čovjek je kupovao po 55, a sada je na 430, no to i dalje ne znači da je dionica precijenjena.
Tamo se gomila lova koja još nije prikazana, ali i to je šitanje trenutka.
A kako stvari stoje, booking i za sljedeću godinu je odličan, bolji od najava, tako da nema straha.
Svakako i dalje bolje ulaganje od nekih kojima ste vi skloni (tipa Belje) koje je više špekulantsko.
value, jeste radili kakve ev ebitda evaluaije onako kako tata dalibor to uči. ja ne znam što ja krivo radim, ali sve te evaluacije su dosta visoke od jednostavnog pb do sadržajnijeg ev ebitda. istina, rast ebitda unatrag 5 godina je impresivan, ali i cijena je to popratila.
Ništa detaljeno, čekam da svi izbace pa sve skupa radim (kopiram izvještaje u neke svoje šablonske tablice s predlošcima pa idem kroz bilješke i korigiram stavku po stavku).
Ne mora biti da ste fulali, nisu svi turisti u istoj fazi razvoja odnosno investicijskog ciklusa, mislim da smo baš ovdje pričali o tome
A za sta?
Za arena turist
Iste takve price su bile i za Rivp:
porasla 300%, nece vise
Porasla 500% nece vise
Porasla 1000% nece vise
A ona i dalje rasla.
Bitno je da se pokusa sto realnije gledati kako bi se u buducnosti mogla razviti dionica. Arnt je konacno dobio pravog vlasnika, rijesio se vrlo nepovoljnog kredita, radi se procjena cijelog drustva, najave uprave su obecavajuce,…
Nije bitno koliko je neka dionica porasla, vec koliki potencijal za rast jos ima. A Arnt koliko znam jos nije ni dosla na najvisu cijenu na kojoj je bila u 2008.
http://www.seebiz.eu/arenaturist-od-21-studenog-na-sluzbenom-trzistu-ocekuje-se-veci-interes-investitora/ar-146034/
A nitko niti slova…
Pozdrav!