ARNT (Arenaturist d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ARNT (Arenaturist d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja sam jednom pitao to blogera i sve je zavrsilo tako da se cudio dva ti komentara a zatim je sve pobrisao i nikad mi vise nije bio dozvoljen komentar niti na bilo koju drugu temu 😀
Uglavnom meni nevazno, ali da se tu nesto mulja mulja se

Medulinski kraj nije nikada funkcionira, ako oni uspiju tu destinaciju podignuti na noge, onda svaka čast!!!
A za ovo drugo ne želim se ni zamarat, jer me ARNT ne zanima

Medulin je po broju noćenja odmah iza Rovinja i Poreča
Istra 01 – 09 / 2015
Rovinj 3.161.662 13,71%
Poreč 2.962.965 12,84%
Medulin 2.390.073 10,36%

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Medulin… A što je s Pulom? 🙂

imam od turista HUPZ i to dosta ono sto mene najvise brine recimo kolega daliborop do detalja secira Fi po meni bilo kojega turista i to je jako dobro da mi forumasi imam pravu sliku kako odluciti pa svi racunamo na sljedecu godinu sto je ok ali niko nespominje ovu migrantsku krizu i to sto je Hrvatska dnevno na naslovnicam svjetskih casopisa tome se kraj ne nazire a mogli bi biti sljedece godine nova Turska ili Egipat

Medulin… A što je s Pulom? 🙂

Pula 1.495.036 6,48%

DOLASCI I NOĆENJA TURISTA U ISTRI PO TURISTIČKIM ZAJEDNICAMA
01 – 09 / 2015
http://www.istra.hr/.app/upl_files/TZ_2015_01-09.pdf

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Nije li kamatna stopa ipak 8,85%, a ne 15%? I 8,85 je dosta, ali nije “lihvarskih” 15% (mislim da to niti po zakonu ne bi smjelo biit toliko?).

Kamata je 15%. No kredit se vraća jednokratno po isteku (2021) pa onda to ispadne efektivno 8,85%.
Tvrtka će tada morati vratiti iznos koji je 3,2 puta veći od onog koji je posudila.
Uzmimo da je glavnica 60 mil
Na 15 godina sa 8,85% kamate godišnji anuitet bi im bio 7,3 mil kuna
N o ovako si oni obračunaju kamate od 15% koje su 9 mil kuna, ali ih ne plate (pa ispada da taj novac koriste do kraja kredita bez kamate)
Na kraju će biti dužni po tom kreditu 195 mil kuna

Istovremeno sada imaju kredite od banaka po prosječno 4,72% što je duplo jeftinije.
Na isti iznos sa 4,72% anuitet bi im bio 5,7 mil kuna

Izgleda da bi bilo mudro taj kredit sada zamijeniti sa kreditom banke, ali nije baš tako.
Na jednom od ovih doo-ova koje sam spominjao su to napravili. No onda vam je računica još lošija i efektivna kamata raste jer se novac za kamate plati ranije.

Ok možda su 2007 kamate još bile visoke pa je efektivna kamata od 8.85% bila ok, no na ovaj način ima se sada to više vjerovatno ne isplati mijenjati i kada bi željeli. Dali je kamata lihvarska ili ne ne znam, ali na tu kamatu se svakako plaća porez. Kada bi ja sam svojoj tvrtki obračunao kamatu od 15% godišnje praktično bi neoporezivo izvukao dobit kao razliku između neke tržišne kamate i te moje prekomjerne. Zato na to država obračuna porez.
Po ovome onda ispada da većinski sebi isplaćuje neki oblik dividende.
Nije to jedini takav slučaj, ima ih koliko želite kod nas i vlasnici umjesto da dokapitaliziraju tvrtku, posude joj novac i isplaćuju si kamate (ponekad i ovako prekomjerne) Nekada je postojala zaštitna kamata na kapital koja se obračunavala i umanjivala od osnovice poreza na dobit. Na taj način se “stimuliralo” da vlasnici ne drže tvrtke podkapitaliziranima. Postoji još modela kojima se takve stvari uređuju, ali to kod nas nikome nije u interesu očito.

Nemoj misliti na m2!

http://hr.seebiz.eu/arenaturist-dobit-uzletjela-47-prosjecne-cijene-vece-41/ar-122594/

Planira li za ozbiljno ovo većinski vlasnik uu skorijoj budućnosti prodati pa da se otključa prava vrijednost dionice!?

E, ovo je sada vrlo prihvatljiva cijena za dokup.
KD victoria se čito još uvijek iskrcava. No, ova cijena je sasvim ok, EV/EBITDA manji od 11.

PRIZNANJA

Atlantic Grupa najbolje vođena kompanija u svom sektoru u regiji

Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.11.2015. – 10:21:36

ZAGREB – Euromoney magazin, vodeći svjetski stručni financijski časopis, objavio je rezultate posljednjeg istraživanja o najkvalitetnije vođenim kompanijama u 2015. godini, prema kojemu je Atlantic Grupa proglašena dobitnicom priznanja u kategoriji ukupno najbolje vođene kompanije u Hrvatskoj, drugom najbolje vođenom kompanijom u regiji središnje i istočne Europe te u dobitnicom priznanja u kategoriji ukupno najbolje vođene kompanije u sektoru hrane i pića u regiji središnje i istočne Europe.

Lista najbolje rangiranih kompanija po izboru Euromoneya temelji se na istraživanju analitičara vodećih banaka i istraživačkih instituta diljem svijeta.

Sudionici istraživanja nominirali su kompanije prema više kriterija, od promišljenosti poslovne strategije, kvalitete korporativnog upravljanja, transparentnosti financijskih izvještaja, tržišne snage i profitabilnosti kompanije, potencijala za rast te kvalitete menadžmenta i zarada.

s poštovanjem

Zanimljiva transakcija 1500 kom po 333 kune.Ako je prodala Viktoria to bi moglo značiti da napokon idemo prema gore…vidjet ćemo uskoro ..ili se možda pojavio neki novi jači kupac, a ne zaboravimo i najavu prodaje kompanije!?

New Report

Close