http://zse.hr/UserDocsImages/financ/ARNT-fin2015-1Q-NotREV-N-HR.xls
Evo ga….moglo je i bolje, sutra će bit jeftiniji dokup
Uf… losije od ocekivanja.
Nesto sam kratio prosli tjedan.
Sad mi se cini da sam mogao i vise.
Izvoditi neke prevelike zaključke iz izvješća za 1Q nema previše smisla.
Koncentrirati se treba na bitno.
Prihod povećan za 3,5 mil kuna tj 44%.
To je važno, jer troškovi u 1Q su manje više zadani i fiksni pa ravnomjerno opterećuju cijelu godinu, a svako povećanja prihoda ipak u konačnici povećava godišnji EBITDA.
Ako su digli kategorije što neminovno nosi više troškove radne snage i amortizaciju, to sada radi minus ali će zato u sezoni prihod i zarada biti veći pa će to nadoknaditi. To će se pokazati već na 1H
Zlatek,ako je to tebi lošije od očekivanja onda mi nije jasno što si očekivao od ovog kvartala usprkos povećanju prihoda od 44%? U drugom kvartalu očekujem daljnje povećanje prihoda i zarade a na razini cijele godine značajno…možda nas čeka bonus na premiju i prodaja ARNT ove godine kao što je već bilo objavljeno u medijima u nekoliko navrata.[emo_smijesak]
Icapital
očekivanja ev/ebitda za arnt-r-a od ev 15 koja su zbog troškova rušenja 2 hotela
trebala bi biti oko 12,5 ev/ebitda
kolika je sada ev/ebitda na moje dionice (prije 17,5)sada poslije izvješća
@ amerikanec
Očekivao sam upravo to što si i sam rekao: usprkos povećanju prihoda od 44%, gubitak je veči od prošlogodišnjeg.
Ja sam očekivao da će s rastom prihoda (veće cijene, više noćenja) gubitak biti manji od prošlogodišnjeg.
Da li to znači da su imali neke nepredviđene, izvanredne troškove, ili rade neefikasnije?
Ukupni prihodi su znatno porasli za razliku od ukupnih rashoda u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine tako da je to poprilično kontradiktorno kolega Zlatek.Meni je izvješće priprema za značajniji porast prihoda i dobiti u nadolazećim kvartalima.[emo_smijesak]
Što je kontradiktorno, pa samo sam iznio činjenice…
Relativno gledano, u pravu si, poslovni prihodi su se povećali 44%, poslovni rashodi “samo” 16%. Tome treba dodati još i povećanje financijskih rashoda od 11%.
Međutim, to je relativno jer prihodi imaju malu bazu od samo 8,2 mkn prošle godine. U apsolutnim brojkama prihodi su porasli samo 4,3mkn, a rashodi za 7,1mkn, pa je gubitak veći za 3mkn u odnosu na prošlu godinu.
Veći rashodi znamo zbog čega, međutim predlažem da se okrenemo predsezoni i posezoni od koje najviše očekujemo a svi kapaciteti su spremni za goste sa većom i kvalitetnijom ponudom od prošlogodišnje a znamo kakvo kišovito vrijeme je bilo pa zbog toga realno očekujem od većine turist.firmi nadam se i dionica rast i u ovoj godini. Mogu slobodno reći da od ARNT najviše očekujem.[emo_smijesak]
Ma, slažem se.
Ipak, izvještaj za 1Q meni je lošiji od očekivanog (ima još razloga, ali da sad ne idemo u previše detalja).
A kako će biti sljedeće kvartale, to ćemo vidjeti. I ja se nadam da neće biti tako kišovito kao prošle godine.
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 10873 kom.
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 7 > 4
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 18950 kom
Arenaturist izgleda u modi a veli boca ko tuho i solaris zajedno
trebaš puno vremena da to sve vizualno vidiš
Kako god okrenuli, prošlogodišnji gubitak je 9,2 milijuna kuna. A pisalo se o, unatoč kiši, jako dobroj sezoni. Ako je ovo dobro …
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/ARNT-fin2014-1Y-REV-N-HR.pdf