Jedino će biti mali problemčić za ovu godinu što će ove godine sobe koje su bile namijenjene njemačkim turistima ostati prazne.
XCeed, pa kako to da su ljudi došli, a Njemačka je u finalu? Pa što im je? Mora da je neka zabuna, jel da?
21 posto više turista? kako ga samo lažu. moji informatori neovisno jedan od drugoga (obojica žive u puli) su mi rekli: prvi :” lani u ovo vrijeme moj prijatelj je bio pun. sada ima samo dva gosta.”. drugi:” danima pada kiša. vrime je grdo. ja ne vidim po puli te puste turiste.lani u ovo vrime nisi moga pasati korzom”. ako oni lažu lažem i ja vas.
s obzirom da je u lijepoj našoj manje više sve u k…u, nema razloga da u turizmu bude drugačije.
Ma sve je to zavjera. Turističke zajednice i državni zavod za statistiku, pa i podaci MUPa koji govore o broju gostiju, sve je to laž. A i hotelijeri lažiraju bilance i izmišljaju prihode.
Tako su meni svi pričali i prošlo ljeto da nema nigdje gostiju i na kraju sve tvrtke odreda imale prihode u plusu:
1 LRH 151%
2 RIVP 133%
3 SLRS 127%
4 JDRA 111%
5 PLAG 109%
6 ARNT 108%
7 KORF 108%
8 TUHO 105%
9 HUPZ 104%
10 MAIS 104%
11 HCVT 103%
12 HIMR 103%
Prosj.:114%
Neka se ne ljuti netko ako sam njegovu miljenicu propustio. Ok, bilo je tu i nekih akvizicija, drugi su opet kasnije krenuli u sezonu zbog obnova tako da sam poredak na listi nije važan ali jedno je jasno: rezultati turističkih tvrtki su sve bolji iz godine u godinu. Ove godine se očekuje rušenje rekorda iz 2008. Većina ovih tvrtki ga je već srušila.
Prosle godine sam sredinom 7mj bio u slrs i zaista je izgledalo kao da je prazno. Razgovarao sam sa lokalcima koji iznajmljuju parking i rekli su mi da godinu prije nisi mogao naci parking, a sada su na njemu 2-3 vozila. Rezultate slrs za proslu godinu svi vidimo, tako da ne znam kako objasniti taj fenomen.
Ima možda nešto i u ovome:
Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, u razdoblju od siječnja do svibnja 2014. godine, u hrvatskim zračnim lukama ukupan broj slijetanja i polijetanja zrakoplova porastao je za 5,2 posto, a ukupan promet putnika porastao je za 6,7 posto.
Lipanj je kažu još bolji.
Kad smo već na temi Arenaturista: Aerodrom Pula u svibnju je imao 35.064 putnika (+25,9 %)
21 posto više turista? kako ga samo lažu. moji informatori neovisno jedan od drugoga (obojica žive u puli) su mi rekli: prvi :" lani u ovo vrijeme moj prijatelj je bio pun. sada ima samo dva gosta.". drugi:" danima pada kiša. vrime je grdo. ja ne vidim po puli te puste turiste.lani u ovo vrime nisi moga pasati korzom". ako oni lažu lažem i ja vas.
s obzirom da je u lijepoj našoj manje više sve u k…u, nema razloga da u turizmu bude drugačije.
vrijeme je komatozno, u istri danima pada kiša i mnogi gosti su otišli zadnjih dana…. da je to samo ovih par dana bilo bi OK, ali ovako kišno vrijeme s manjim prekidima traje od početka lipnja! tko je prošao pulom ili nekim drugim istarskim gradom ovo ljeto, bez greške je uočio na ulicama, plažama i u restoranima znatno manji broj gostiju….tako da – ne vjerujte friziranim izvješćima!
evo, o tome vam govorim:
http://www.glasistre.hr/vijesti/hrvatska/turiste-otjeralo-lose-vrijeme-ali-i-imidz-hrvatske-460145
danas prije podne totalni kolaps i potop u puli [emo_beztona]
http://www.glasistre.hr/multimedija/pula_istra/poplave-u-puli-prouzrocile-potpuni-prometni-kolaps-460136
evo i službenih podataka – pad gostiju u istri
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/britanski-turisti-ne-reklamirate-se-dovoljno–460177
Prema najnovijim podacima koje smo za prvi tjedan srpnja dobili iz Turističke zajednice Istre, vidljivo je da je u Istru od 1. do 7. srpnja čak 16.230 manje dolazaka nego lani. Tako je u prvih tjedan dana srpnja zabilježeno ukupno 145.368 dolazaka gostiju, od kojih je 141.521 stranih, dok je u istom razdoblju lani evidentiran dolazak ukupno 161.598 stranih i domaćih gostiju. U prvom tjednu srpnja prošle godine, zabilježeno je preko milijun noćenja (1.095,556) dok je ove godine u istom periodu bilo ukupno 968.182 noćenja.
😉
I opet bez dublje analize svaki podatak se može pokazati i ovako i onako.
Sa 30.6. Istra je imala +220.000 noćenja više.
Prvih 7 dana srpnja je slabije od prošlogodišnjeg za 127.000 što znači da je plus od 90.000 tj nekih +1,5%
I to opet ima svoje razloge koji nisu samo vremenski
Za Istru je na godišnjoj razini predviđen plus, a sad da će biti boljih i lošijih tjedana je jasno. Ove godine sezona će svakako biti pomaknuta prema rujnu.
Ali rekoše na vijestima da će se Istra napuniti od ovog vikenda. Spomenut je i Arenaturist koji tek očekuje punu popunjenost.
Bio sam preko vikenda u Puli i mogu reći da je bilo gotovo nemoguće naći smještaj. Nađen je sasvim slučajno, stjecajem sretnih okolnosti.