ARNT (Arenaturist d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ARNT (Arenaturist d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jedino će biti mali problemčić za ovu godinu što će ove godine sobe koje su bile namijenjene njemačkim turistima ostati prazne.

XCeed, pa kako to da su ljudi došli, a Njemačka je u finalu? Pa što im je? Mora da je neka zabuna, jel da?

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

21 posto više turista? kako ga samo lažu. moji informatori neovisno jedan od drugoga (obojica žive u puli) su mi rekli: prvi :” lani u ovo vrijeme moj prijatelj je bio pun. sada ima samo dva gosta.”. drugi:” danima pada kiša. vrime je grdo. ja ne vidim po puli te puste turiste.lani u ovo vrime nisi moga pasati korzom”. ako oni lažu lažem i ja vas.
s obzirom da je u lijepoj našoj manje više sve u k…u, nema razloga da u turizmu bude drugačije.

Ma sve je to zavjera. Turističke zajednice i državni zavod za statistiku, pa i podaci MUPa koji govore o broju gostiju, sve je to laž. A i hotelijeri lažiraju bilance i izmišljaju prihode.

Tako su meni svi pričali i prošlo ljeto da nema nigdje gostiju i na kraju sve tvrtke odreda imale prihode u plusu:

1 LRH 151%
2 RIVP 133%
3 SLRS 127%
4 JDRA 111%
5 PLAG 109%
6 ARNT 108%
7 KORF 108%
8 TUHO 105%
9 HUPZ 104%
10 MAIS 104%
11 HCVT 103%
12 HIMR 103%
Prosj.:114%

Neka se ne ljuti netko ako sam njegovu miljenicu propustio. Ok, bilo je tu i nekih akvizicija, drugi su opet kasnije krenuli u sezonu zbog obnova tako da sam poredak na listi nije važan ali jedno je jasno: rezultati turističkih tvrtki su sve bolji iz godine u godinu. Ove godine se očekuje rušenje rekorda iz 2008. Većina ovih tvrtki ga je već srušila.

Nemoj misliti na m2!

Prosle godine sam sredinom 7mj bio u slrs i zaista je izgledalo kao da je prazno. Razgovarao sam sa lokalcima koji iznajmljuju parking i rekli su mi da godinu prije nisi mogao naci parking, a sada su na njemu 2-3 vozila. Rezultate slrs za proslu godinu svi vidimo, tako da ne znam kako objasniti taj fenomen.

Ima možda nešto i u ovome:

Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, u razdoblju od siječnja do svibnja 2014. godine, u hrvatskim zračnim lukama ukupan broj slijetanja i polijetanja zrakoplova porastao je za 5,2 posto, a ukupan promet putnika porastao je za 6,7 posto.

Lipanj je kažu još bolji.

Kad smo već na temi Arenaturista: Aerodrom Pula u svibnju je imao 35.064 putnika (+25,9 %)

Nemoj misliti na m2!

21 posto više turista? kako ga samo lažu. moji informatori neovisno jedan od drugoga (obojica žive u puli) su mi rekli: prvi :" lani u ovo vrijeme moj prijatelj je bio pun. sada ima samo dva gosta.". drugi:" danima pada kiša. vrime je grdo. ja ne vidim po puli te puste turiste.lani u ovo vrime nisi moga pasati korzom". ako oni lažu lažem i ja vas.
s obzirom da je u lijepoj našoj manje više sve u k…u, nema razloga da u turizmu bude drugačije.

vrijeme je komatozno, u istri danima pada kiša i mnogi gosti su otišli zadnjih dana…. da je to samo ovih par dana bilo bi OK, ali ovako kišno vrijeme s manjim prekidima traje od početka lipnja! tko je prošao pulom ili nekim drugim istarskim gradom ovo ljeto, bez greške je uočio na ulicama, plažama i u restoranima znatno manji broj gostiju….tako da – ne vjerujte friziranim izvješćima!

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

evo, o tome vam govorim:

http://www.glasistre.hr/vijesti/hrvatska/turiste-otjeralo-lose-vrijeme-ali-i-imidz-hrvatske-460145

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

danas prije podne totalni kolaps i potop u puli [emo_beztona]
http://www.glasistre.hr/multimedija/pula_istra/poplave-u-puli-prouzrocile-potpuni-prometni-kolaps-460136

evo i službenih podataka – pad gostiju u istri
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/britanski-turisti-ne-reklamirate-se-dovoljno–460177

Prema najnovijim podacima koje smo za prvi tjedan srpnja dobili iz Turističke zajednice Istre, vidljivo je da je u Istru od 1. do 7. srpnja čak 16.230 manje dolazaka nego lani. Tako je u prvih tjedan dana srpnja zabilježeno ukupno 145.368 dolazaka gostiju, od kojih je 141.521 stranih, dok je u istom razdoblju lani evidentiran dolazak ukupno 161.598 stranih i domaćih gostiju. U prvom tjednu srpnja prošle godine, zabilježeno je preko milijun noćenja (1.095,556) dok je ove godine u istom periodu bilo ukupno 968.182 noćenja.

😉
I opet bez dublje analize svaki podatak se može pokazati i ovako i onako.
Sa 30.6. Istra je imala +220.000 noćenja više.
Prvih 7 dana srpnja je slabije od prošlogodišnjeg za 127.000 što znači da je plus od 90.000 tj nekih +1,5%
I to opet ima svoje razloge koji nisu samo vremenski
Za Istru je na godišnjoj razini predviđen plus, a sad da će biti boljih i lošijih tjedana je jasno. Ove godine sezona će svakako biti pomaknuta prema rujnu.

Nemoj misliti na m2!

http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/srpanjska-rupa-porec-i-rovinj-u-minusu-10-posto-460414

moderatori na forumu provode političku CENZURU, uvode verbalni delikt te krše slobodu govora zajamčenu Ustavom jer brišu forumaške nickove i poruke s čijim se političkim stavovima ne slažu !!!

Ali rekoše na vijestima da će se Istra napuniti od ovog vikenda. Spomenut je i Arenaturist koji tek očekuje punu popunjenost.
Bio sam preko vikenda u Puli i mogu reći da je bilo gotovo nemoguće naći smještaj. Nađen je sasvim slučajno, stjecajem sretnih okolnosti.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

New Report

Close