@drax01 i Mcinha
Molio bih vaše mišljenje koja presuda VTS-a je bolja za ARNT kao tvrtku, za njene dioničare i dionicu?
I samo kažete, ako sam dobro razumio, da je ARNT "… bila tvrtka koja je bila i likvidna i sastavnica crobexa i imala perspektivu, ali su je nerazumnim odlukama uništili i kao tvrtku i kao dionicu….".
Moje je mišljenje da, ako VTS potvrdi presudu, da bi ARNT mogla završiti u stečaju jer nema 611 milijuna za isplatu.
I onda nam za propast naše ARNT neće biti kriv Goldman Sachs.
A dobit će najviše novaca.
VAŽNO: Ovo nije preporuka ni za kupnju ni za prodaju dionice ARNT!
I jedno i drugo je ok, ako se presuda potvrdi vrlo vjerojatno će biti obeštečeni i sadašnji dioničari. Ako se presuda poništi tu je znači oslobođena velika lova za daljnje investiranje.
[/quote]
ekhm…
možeš li podastrijeti bilo kakvu činjenicu koja bi potkrijepila ovu tvrdnju?
Da se ne pravim previše pametan citirat ću dio posta kolege ratkeca, a s tim se apsolutno slažem:
Vrijednost dionica gledajući dugoročno… nakon sudskog procesa i povrata nominalne vrijednosti na 300,00 KN.. trebale bi biti iznad te brojke.
Kako napraviti pošten povrat nominalne vrijednosti dionica, povrata novaca iz rezerve društva, a ne napraviti oštećenje osoboama koje su došle u korist dionica nakon ove odluke??? E to je veliko pitanje i misli mda ga je na pošten naćin nemoguće napraviti, osim reizdavanjem dionica i refinanciranjem istih.
Ovdje će se dešava tsvašta i u biti najlakše je sudu reći ovo ili ono, ali treba sve to provesti da nitko ne bude oštećen pravnim putem.
Ovdje upišite svoj komentar…Vaš link
Krenula ulaganja Park-plaze, nadam se uskoro i u ARNT
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/3tEB3pIT8Ti1uZuXGN3HgQ==.pdf
Evo, dogodilo se što sam nedavno napisao.
Budući puni nazivi objekata biti će Park Plaza Histria Pula i Park Plaza Verudela Pula.
Kompletno naselje Park Plaza Verudela Pula će po završetku investicije brojiti 18 vila, 436 novih apartmana i 123 studia.
Vaš link
Ovo mi izgleda kao kad Coca cola kupi Pipi colu i naravno promjeni joj ime, dolaze jako lijepe godine.
Vaš link
PULA – Danas je potpisan Ugovor o kreditiranju investicijskog programa Arenaturista u 2011/2012 za hotel Histriu i turističko naselje Punta Verudela između Uprava Zagrebačke banke i Arenaturista.
Razvojni plan Arenaturista najavljen prvi put još 2008., pokrenut je u manjem obimu prošle godine, uređenjem dijela hotela Histria, bazena na Zlatnim stijenama, restorana & lounge beach barova Yacht, Lungomare i Ambrela. Osim ovih ulaganja uređene su šetnice i Yacht plaža hotela Histria. Sve do danas pripremala se najavljena investicija od 25 milijuna eura, a koja će se ostvariti do ljeta 2012. godine.
Do realizacije ovog ugovora došlo je zahvaljujući dogovoru na projektu između predsjednika Upravnog odbora Arenaturista i predsjednika Park Plaza hotela Borisa Iveshe sa Upravom Zagrebačke banke. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Zagrebačke banke Franjo Luković i direktor regionalnog centra Istra u Zagrebačkoj banci Valter Šarić, te glavni izvršni direktor Arenaturista Igor Štoković te izvršni direktori Arenaturista Reuel Israel Gavriel Slonim i Milena Perković. Uz potpisnike, svečanosti su prisustvovali još i predstavnici Zagrebačke banke – Milivoj Goldštajn – član Uprave te Damir Brkić – direktor Segmenta srednja poduzeća.
Ukupan iznos investicije od 25 milijuna eura bit će utrošen u obnovu hotela Histria i turističkog naselja Punta Verudela. Nakon investicije, oba objekta će biti kategorizirana sa 4 zvjezdice i nositi će hotelski brand Park Plaza. Budući puni nazivi objekata biti će Park Plaza Histria Pula i Park Plaza Verudela Pula.
U hotelu Park Plaza Histria Pula će se obnoviti i moderno namjestiti 233 sobe i 9 suita, renovirati će se kongresni centar sa kongresnom dvoranom za 700 sudionika, te još 3 meeting sale za prijem 20 – 80 sudionika. Sve dvorane će biti opremljene najsuvremenijom audio i video tehnologijom i ostalom potrebnom opremom za organizaciju najzahtjevnijih kongresa i evenata.
Novo u ponudi hotela biti će novim spa-wellness centar koji će sadržavati različite vrsta sauna, prostora za masažne i beauty tretmane, unutrašnji bazen, relax prostore te fitness studiom.
Kompletno naselje Park Plaza Verudela Pula će po završetku investicije brojiti 18 vila, 436 novih apartmana i 123 studia. Pored smještajnog dijela investicija će obuhvatiti vanjski bazen, nove sportske sadržaje, dječje igraonice, shopping zonu, a cijelo će se naselje hortikulturno obogatiti i preurediti.
Svi veći poslovi obuhvaćeni investicijom, ugovarati će se sa domaćim kompanijama.
Namjera ovih investicija u kvalitetu objekata svakako je produženje sezone kao i naravno privlačenje gostiju više platežne moći. Realizacijom ovog projekata Pula postaje još atraktivnija „business & leisure“ turistička destinacija, a Arenaturist sa novim imageom staje uz bok najjačim hotelijerima na Mediteranu.
Dražene imaš ti neku dionicu a da nije turistička? [proud]
Mislim da je ovdje ostati prilično usamljen s obje strane, na asku i bidu, pokušavajući akumulirati, jer na ovim razinama izgleda da večini špekulanata nije pretjerano zanimljiva…..posebno u svjetlu trenutne situacije vani koja uopće ne izgleda dobro.
Pa našlo bi se nešto ali izvan Hrvatske, kod nas uglavnom morske (ne isključivo turizma) dionice s tim da ih pokušavam loviti na velikim dubinama 🙂
Sa situacijum u Areni sam upoznat još iz vremena preuzimanja od GS, pa smanjenja kapitala, i tada sam ih imao… Ako i ne prođe ova prića o povratu novca trenutnim dioničarima ja sam bio dioničar i onda pa su mi dužni po toj osnovi.. A sada sam značajnije kupovao na razinam ispod 50 tako da tu kako god ispadne moram biti u pozitivi 🙂
Ima tu jako puno faktora koji ovu dionicu čIne jako zanimljivom, KORF-a se recimo moglo kupiti kad je bio 20 kuna bez problema, a došla je u fokus kad je već narasla 150%.
Ovih 200 milja kuna novih ulaganja, ako se zna da je većinski vlasnik ARNT dionicu plaćao 500 kuna,tužba malog dioničara, PARK PLAZA hoteli… Ja ću još podebljati poziciju