ARNT (Arenaturist d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ARNT (Arenaturist d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ode vam ovo van berze [bye]

Mnogi forumaši imaju multinickove, a samo ja Sisoje imam, bre, multiforumaše

sve je jasno da nije ništa jasno!

ali…

kad su strani investitori skužili da neće tako lako doći do atraktivnog zemljišta, kao što su mislili, dižu sidro…

ionako nisu na nikakav turizam razmišljali ili zapošljavanje ljudi, već isključivo po sistemu; kupi jeftino, prodaj skupo!

nema tu nikakva sentimanta, kao; lijepa priroda, čisto more, plavo nebo..

njih samo zanima PROFIT [cool] [cool] [cool]

bravo, otkrivaš toplu vodu

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

K/P ne uljeva povjerenje:

ARNT-R-A
Kupnja Prodaja
261,00 2
259,90 9
252,02 3
250,00 55
220,00 10
152,03 25
101,00 50
30,00 1000
20,23 2506
20,00 500

280,00 19
287,84 45
293,39 100
293,40 50
293,45 50
293,49 40
293,50 115
294,00 120
295,00 30
297,00 100

Jel mi moze netko vicniji racunovodstvu objasnit to smanjenje tem. kapitala? Jel ce oni to mrknut nekretnine van?

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Nema to previše veze sa knjigovodstvom, više sa Zakonom o trgovačkim društvima. Taj zakon definira postupke nakon donošenja odluke o smanjenju temeljnog kapitala, ali ne definira u kojim slučajevima se može donijeti takva odluka. Uglavnom, postojni dobrovoljno smanjenje temeljnog kapitala, kao što je slučaj ovdje, i smanjenje kapitala zbog dugogodišnjih nepokrivenih gubitaka.

Unatoč špekulacijama o tome da se cijela operacija izvodi zbog stjecanja 95-postotnog vlasništva, ja sam i dalje mišljenja da će se nekretnine prodati i iz toga namiriti dioničare.

U svakom slučaju, i dalje mi nije jasno zbog čega nije prvo donesena odluka o prodaji nekretnina (ako je to cilj) pa tek nakon toga odluka o smanjenju temeljnog kapitala. Ovako sama ideja daje previše prostora špekulacijama i sumnji u zakonitost ovakvih radnji.

Iskreno, i meni vuce na to. Prodat ce nekretnine sam sebi po knjigovodstvenoj, isplatit dionicare i bok. Ostaje alternativa da zaduzi ARNT i isplati dionicare, ali sto je s tim dobio!?

Iskreno, i meni vuce na to. Prodat ce nekretnine sam sebi po knjigovodstvenoj, isplatit dionicare i bok. Ostaje alternativa da zaduzi ARNT i isplati dionicare, ali sto je s tim dobio!?

Mozes ovo pojasniti? Kako da proda po knjigovodstvenoj vrijednosti …. to ti odmah DORH otvara istragu i ode Stokovic u bajbuk … prodaja po cijeni nizoj od trzisne znaci da je ostetio trg. drustvo sto je protuzakonito

U nekoj ludoj varijanti da je to i moguce (a nije) ….. zasto bi isao isplacivati dionicare kad vec i sad kontrolira 3/4 glasova ….uostalom zar nije logicnije da daju ponovno javnu ponudu za kupnju???

Ideje naše benzin Vaš!

Zašto po knjigovodstvenoj. To što mogu birati po kojoj cijeni će prodati, samo po sebi je sumnjivo. Ako mogu, zašto onda nebi prodali ispod knjigovodstvene, a za razliku zadužiti Arenaturist za koga ih i tako više nije briga.

Druga alternativa je da prodaju nekretnine po tržišnoj vrijednosti (koja je sigurno viša od knjigovodstvene), isplate sebi ono što su uložili, a ostatak keša ostaje u Arenaturistu koji bi i dalje bio u njihovom vlasništvu, a mogao bi se baviti nečim drugim.

Ako prodaju ispod knjigovotsvene i zaduze se, onda ce morat stavit nesto pod hipoteku, a sumnjam da njih interesiraju nekretnine sa hipotekom.

Ako prodaju iznad, sto je isto opcija, onda ce im ostat firma sa cash-om na racunu i gotovo 0 imovine. Sto ce im to? Mogu cash isplatit ko dividendu i dovidjenja.

Ako vec zele profitirat od prodaja nekretnina, zasto jednostavno ne prodaju po trzisnoj i isplate dionicare i likvidiraju firmu?

Zasto dovraga oni smanjuju temeljni kapital? To mene interesira.

Uostalom, samo to preuzimanje je obavljeno po smjesnoj cijeni. Formalno su po nekoj sici kupili, ne sjecam se vise tocno, ispod 300 kn? To je vec bio slucaj za DORH.

Ima tu dosta čudnih odluka od strane novog vlasnika.Neki dan je u lokalnom Glasu Istre izašao članak da Arenaturist nije ni sudjelovao u natječaju za davanje koncesije za plaže u sklopu kampova i hotela u općini Medulin.Očito da imaju neke druge planove sa tom firmom..a neznam,priča se da če prodati objekte,ali to su samo objekti bez zemljišta..koliko sam čitala imaju velikih dugova ,upravo za naknadu koncesije za korištenje tog zemljišta kojeg su godinama smatrali svojim,ali sudskim putem su ostali bez vlasništva istog.Na svu sreču prodala sam dionice na vrijeme tako da sad samo sa strane pratim razvoj ..
svima koji ste još u toj dionici želim puno sreće.

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

Pa i nije baš da im (Arenaturistu) ništa neće ostati. Ostaje temeljni kapital od cca 40M kn, znači da neke nekretnine misle i zadržati. Dovoljno da se ostane na burzi i još ponešto sa tim učini.

Neznam, mene cisto iz sporta zanima sto oni muljaju. Sretno dionicarima. Tko shvati sto rade i zasto neka javi. Ubi me znatizelja.

New Report

Close