ANALIZA: Ako je za vjerovati Vuljaniću, 50% njih u Poreznoj upravi ne rade posao kako treba

Naslovnica Forum Komentari članaka ANALIZA: Ako je za vjerovati Vuljaniću, 50% njih u Poreznoj upravi ne rade posao kako treba

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

ovaj Vuljanić je novi mlatitelj prazne slame,obrti propadaju a krvopija bi ih u zemlju zatrao.Kolika ti je saborska plaća Vuljaniću?

naravno, nigdje se ne spominje činjenica da ogroman broj pravnih osoba radi samo da bi plaćali poreze – ne da im ne ostaje povrat na kapital, nego ni amortizacija.

stvarno je degutnano i čitati o tome kako treba poboljštati naplatu isključivo od onih koji legalno djeluje, dok u isto vrijeme i vrapci na grani znaju da je enorman dio ukupne vrijednost poreznih obveza utajen, i to ne od obrtnika koji su nelikvidni i propadaju, nego od čistih kriminalaca, a koje poreznici zaobilaze u širokom luku iako bi im oni trebali biti prvi prioritet.

kada bi netko u poreznoj upravi uopće započeo pošteno obavljati posao, prvo bi napravili inspekciju svih vlasnika bijesnih auta. za to bi im vjerojatno trebala godina dana, uz povećanje naplate od 300-400%. pa onda porezne povlastice kroz lažno dobivena socijalna prava, ima tu ogromnog posla koji se niti ne započinje.

da imalo pošteno obavljaju posao, u iduće 2-3 godina oni ne bi imali vremena baviti se sa sitnim ribama, dok se krupne ribe naokolo šeću i smiju se svima, a posebno svim običnim građanima koji poštuju zakone.

Upravo tako, iz brojki se može puno isčitati. Porezna uprava, kada bi željela, mogla bi bez izlaska na teren, izlistati “red flags”. Ali akše je dati nalog da treba isjediti obrtnike – efekti se vide. Trenutno je faza cijeđenja – ovrha -> nekretnine (jer očito da nema previše utajenih novaca u rukama obrtnika!).

New Report

Close