Korist za EUropske vlasnike Hrvatske i birokrate u Brukaselu. Nisam pesimista, ali ako je opralo španjolce, talijane a cak i slovence, jadna li nam majka. Naravno, debelokožne politicare tipo valjen isus i maria i farbače tunela neće previše dotaknuti. Brinem se jedino za KGK kad bude u mirovini u Hrvatskoj.
Kao gospodarstvenik smatram da Euro treba uvesti što prije. Npr izvozim u Eu i prema tome za svoju robu, konkretno pčelinje proizvode dobivam Eure. Koje ovdje mijenjam u kune i tu gubim na konverziji. Kada idem u zemlje koje imaju euro npr Njemačku opet gubim na konverziji Kuna-euro. Npr tako sam kod promjene 10 000 eura u kune izgubio 4000 kuna koje je zaradila mjenjačnica. Da bi kada sam kune donio u banku oni ih opet promijenili u eure gdje sam opet izgubio oko 3000 kuna. Tako da u pitanju je lopovluk širih razmjera sa kunom samo to ljudi ne shvaćaju. Priče o cijenama u trgovinama gdje će se cijene zaokruživati na višu cifru,pa će platit eventualno 5 kuna više ukupan sadržaj vrećice služe zamagljivanju pravih razloga i zapravo su smiješne.
Koja to konkretno korist???
U najboljoj soluciji po tebe kod promjene 10000 eura u kune mjenjačnica će ti uzeti 4000 kuna