Ako obrtnik mora stradati od ruku Porezne, treba ići do kraja!

Naslovnica Forum Komentari članaka Ako obrtnik mora stradati od ruku Porezne, treba ići do kraja!

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Super…..goni sve do nule…[emo_bijesan][emo_bijesan][emo_bijesan][emo_bijesan]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

Obrtnici (i druge fizičke osobe) ne bi bili u tako ugroženom položaju niti bi smatrali mjere Porezne uprave nepravednim da se nad velikim poslovnim subjektima također provode prikladne mjere.Mjere koje su strogo definirane,s naglaskom na posljedice prekršaja,s kratkim i jasnim rokovima.Da se nepravilnosti u poslovanju velikih kontroliraju i sankcioniraju situacija ne bi bila ovakva.Osim gušenja poslovanja i svih problema koji dolaze s tim,koji se povezuju i vode prema dnu,ovdje vlada i svijest o pristranosti,nepravdi i neučinkovitosti državnih institucija,svijest da zakon ne vrijedi za sve isto. Koliko je obrtnika stradalo ili su u problemima zbog suradnje sa velikim tvrtkama,koliko je nezaposlenih u zadnje 2god.na burzu ušlo u evidenciju iz velikih tvrtki,a koliko je provedeno istraga nad tim velikim subjektima? Da se s tim bave i učinkovito to rješavaju nitko se ne bi bunio.

"Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne."

Tesko je govoriti da su neprofitabilni u situaciji kad veliki subjekti i dalje ne placaju niti nakon 180 i vise dana od datuma valute. Takvima Porezna uprava doslovce zmiri jel se drzava boji toboznih socijanih nemira kojima tajkuni i njima slicni stalno prijete.

Zasto porezna inspekcija ne udje u Konzum, Dionu i sl lance i vidi kada su zadnje platili dobavljace, prvenstveno one “male”!? Proracun bi se naglo podebljao od kazna ali ipak je laske po malom udarit i jednog po jednog zatvorit i onda se cudom cudit gdje li su nestala tolika radna mjesta.

Gospodo ekonomisti i oni koji se pravite da znate nesto o ekonomiji, prvo i osnovno ste trebali nauciti da je u svakoj stabilnoj ekonomiji svijeta barem 95% malih poslovnih subjekata, no jedino se kod nas takve omalovazava, kaznjava i zatvara, a potpore odlaze samo najvecima koji ionako imaju previse pa s tim sredstvima vani otvaraju podruznice za pranje domace dobiti.

sve polazi od konzuma.

linić je bijeda od čovjeka kad pokušava provoditi ovakvo šikaniranje malih, dok najveći nesmetano krše zakon u izravnom dosluhu s tim istim linićem, i za njih važi partijski dogovor, a ne zakon.

gaze upravo one najpoštenije koji najmanje muljaju – sitne poduzetnike koji su se našli u raljama idiota koji vode poreznu i financijsku politiku države.

po kojoj zakonskoj osnovi linić diže kredite u inozemstvu i dijeli plaće činovnicima? ti se krediti dižu na osnovi pretpostavljene buduće prozivodne moći privrede, a kako se privreda gasi, nema osnove ni za dizanje kredita.

privreda plaća činovištvo, i ako linić masovno zatvara privredne subjekte, dužan je masovno otpuštati činovnike, jer jedini novac koji činovnici smiju dobiti onaj je od zarade privrede. ako te zarade nema, nema ni novca niti ikakve osnove da se njih plaća.

“bajpasiranje” privrede tako da se podignuti krediti izravno šalju u džepove činovnika zločin je nad zločinima.

biti privatnik u hrvatskoj znači biti nenormalan . ja nakon dvadeset godina ne vidim svijetlo na kraju tunela , manje više sve koje znam su propali ili fušare u crnoj ekonomiji za goli život . kakvu gospodarsku aktivnost voditi u zemlji gdje 70% obitelji nemože zatvoriti mjesečne troškove . katastrofa

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

a tko je ono nama bio prvi na Stupu srama, nije li državna firma sa 300 miliona, buci,buci,mirno pava zlato mamino [emo_plazi]

otvorite nerezidentni račun u Austriji! Nakon što je ovršni zakon na snagu stupio i u Sloveniji, tamošnji su blokirani obrtnici voljenoj deželi pokazali srednji prst i poslovanje prebacili u Austriju, otvorili nerezidentni račun i uredno došli do svojih prihoda. Isto vrijedi i za hrvatske obrtnike. Otiđite u bilo koji austrijski grad i to u poslovnicu Erste banke. Ponesite osobnu ili putovnicu, otvorite nerezidentni žiro račun i IBAN donesite računovodstvu preko kojeg ćete uplaćivati novac u kunamja koji se onda konvertira u eure. Za 15 dana od banke dobivate karticu i novac možete podizati na bilo kojem bankomatu Erste banke u Hrvatskoj. To je moguće iz razloga što u Austriji dio 2018. godine vrijedi zakon o zašiti bankarske tajne.

New Report

Close