Ako nasilje eskalira, moguće slanje EU trupa u BiH

Naslovnica Forum Komentari članaka Ako nasilje eskalira, moguće slanje EU trupa u BiH

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

The hour of Europe (“Fuck the EU!”)

Ako je “Poslovni dnevnik” točno citirao Valentina Inzka, onda je očito da on nije pročitao knjigu Josipa Glaurdća “The Hour of Europe” (vidim da je nedavno objavljena u prijevodu i kod nas – nadam se da je prevedena korektno i da nisu ispušteni neki “nezgodni”detalji).

Valentinu Inzku bi trebalo biti jasno da EU ne namjerava i neće učiniti ništa. Nešto mogu učiniti i vjerojtno hoće samo SAD. Pa nije slučajnost da je Victoria Nuland prošli petak postala svjetski “subjekt pažnje” svojom primjedbom “Fuck the EU!” koja je “procurila” u sve svjetske medije. Naime, EU je (opet)razljutila SAD jer je odbila pridružiti se SAD najavi bojkota Ukrajine ako Janukovič silom uguši proteste.

Pa EU nije briga nizakoga, a kamoli za Bosnu!

Što se tiče mogućih nemira u Bosni, kod zadnjih napetosti (novembar 2007)kada se u Bosni opet počelo masovno kupovati sol, brašno šećer itd.; kontra-admiral Hans-Jochen Witthauer (glavnom komandujući trupama EU) je upozorio da postoji “rizik lokalni etničkih sukoba u Federaciji BiH, ali da je i taj rizik nizak” (vidi: “Bosnians stockpile staple food as fear mounts”; FT November 15, 2007.

Valentina Inzka bi trebalo biti stid da je toliko neodgovoran da budi lažne nade – i još ima obraza isticati da su glvni nosioci protesta Bošnjaci(!?).

HITNA POMOĆ za BIH ……! Novčana, politička….objedinjavanje
svih kantona- cjelovitost je najvažnija!…..POstaviti nekog izvana,
nek upravlja , jer će se tamo svi samo obračunavati politički…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close