Ako država odluči devalvirati kunu, kako će se tada vraćati krediti?

Naslovnica Forum Komentari članaka Ako država odluči devalvirati kunu, kako će se tada vraćati krediti?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Devalvacija valute nema smisla dok se kune izdaju kao dug. Devalvacija kune nosi odmah skok u zaduživnju u postotku bdp-a. I na kraju devalvacija valute ima smisao samo, ako nam to može jačati trgovinski suficit da bi mogli početi smanjivati vanjski dug. Samo, to dolazi od proizvodnje i rasta BDP-a. A rast BDP-a je vezan u ulaganje u proizvodnju i povećanje zaposlenosti za što treba novac. A novca nema na vidiku. Na vidiku je samo smanjenje vrijednosti novca i povećanje emisije kredita (čitaj duga) što vodi u problem gubitka kapitala i pogodovanje onima koji dobivaju kredite u valuti koja inflatira. Iz toga slijedi da bi devalvacijom valute trebali pokrenuti kreditiranje izvoznika. A da li bi takav porez na keš zbilja urodio plodom je pitanje jer na svu novčanu masu ide masna kamata koja se neće moći otplatiti izvozom.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

na rate

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

na kapaljku

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Nostraduru, bi ti mogao to sažeti u jednu običnu zdravoseljačku rečenicu? Hvala.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close