Agrokorovim tvrtkama kredit HBOR-a od 48,3 milijuna eura

Naslovnica Forum Komentari članaka Agrokorovim tvrtkama kredit HBOR-a od 48,3 milijuna eura

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Predlazem da se donese zakon kojim ce po uzoru na RTV pretplatu hrvatskoj televiziji svaki Hrvat i Hrvatica mjesecno placat pretplatu u iznosu od 50 kuna hrvatskom Agrokoru.Samim tim s obzirom da svatko ima mogucnost kupovine Agrokorovih proizvoda,a njegov je problem da li ce istu mogucnost koristit ili ne. Gospodin Todoric nam je svima otvorio svoje trgovine i proizvode i nema opravdanja da ne kupujemo u njegovim trgovinama. Gospodine Ivica jos bi nadodao po uzoru na samodoprinos u bivsoj drzavi mislim da bi svaki zaposleni Hrvat trebao placati 2% brutto iznosa place tzv. Agrodoprinosa koji bi automatizmom pri obracunu place isao na racun Agrokora.Cijenjeni ministre gospodine Maric molim Vas da se ove mjere sto prije izglasaju u hrvatskom Saboru.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/velika-analiza-slovenskih-novinara-je-li-ovo-kraj-ivice-todorica/944392.aspx

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

svaku kunu rate tog kredita ce platit narod..kolika je kamata?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/velika-analiza-slovenskih-novinara-je-li-ovo-kraj-ivice-todorica/944392.aspx

interesantan članak…još kada bi se netko, tko ima uvida, pozabavio učincima fiskalizacije po agrokor, možda da bi se našle interesantne kalkulacije…

naime, ako gledamo kronologiju rasta agrokara uz izdašno poticanje državnim novcima:

-prvo sumnjive privatizacije sa novcima za robne rezerve 90ih
-pa zatim krediti Zb i drugih banaka banke koje su kasnije sanirane proračunskim parama i oprane prodajom za 10%sanacije
-pa privatizacije belja i pik vinkovaca za 1 kunu,
-pa zatim k+ božičnice, k+uskrsnice, k+ darovi za djecu, k+regresi…
-pa poljoprivredni poticaji na belje, pik, vupik i ostale druže tito tvrtke koje je sve iskemijao sa Hr parama
-pa ogromni unutarnji dug dobavljačima koji kumulira cijelo vrijeme a ako tražiš svoje, uz plačanje polica, slaganje robe i sudjelovanje u katalozima i kod izgradnje novih sadržaja, onda -10% ili otkaz ugovora
-onda dolazi kriza ali gazda oće merkator i dobi merkator
-pa ulazak u eu , fiskalizacija i delisting Cash-flow Kozuma
-i sada najnovije, pojas za spašavanje od 3,5 milijardi kuna od Hbora….

ono na što želim ukazati je da cijelo to vrijeme nitko od poreznih institucija nije napravio bar okvirnu reviziju ili nadzor poslovanja agrokorovih tvrtki niti se zapitalo s kojim to točno parama todorić radi milijunske akvizicije po cijeloj bivšoj yugi, nitko nije postavio pitanje da li su i koliko poreza i pdva na razne načine otpisane todex tvrtkama i nitko nikada nije komparirao prihode po godinama da se vidi ne utajuje li se možda pdv i njime krpaju rupe u bilanci i novcima Hr proračuna tako provode akvizicije a upravo vrlo indikativno je kako se ulaskom u eu i uvođenjem fiskalizacije Konzum odmah izlistao sa burze i kako se u kratko vrijeme Agrokor našao u problemima…

ništa ne tvrdim, samo glasno razmišljam…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

ni ja , ništa ne tvrdim, samo glasno razmišljam…

Interesantno mi je koliko ljudi bez ikakvih dokaza , lažu , izmišljaju , vređaju , pljuju po tvrtki koja zapošljava 60.000 zaposlenika , koja ima imovinu velike vrijednosti , koja uredno vraća kredite , koja je miliarde uložila u uspješno reformiranje tvrtki….

Siguran sam da velika večina tih pljuvača nikoga ne zapošljavaju , Hrvatsku mrze , poreze ne plačaju , zgubidani su , beskorisni društvu , evo npr. u mržnji prednjači Index i njegovi poltroni , ili onaj beskorisni Dario Juričan i njegovi lijeni roditelji koji su napravili film Gazda , a koji ustvari govori o njihovom moralu i njihovoj beskorisnosti…

…neka baci kamen prvi koji je…

.

-pa zatim k+ božičnice, k+uskrsnice, k+ darovi za djecu, k+regresi…

Ja mislim da ce na kraju od svega toga ostat k+urac.

svaku kunu rate tog kredita ce platit narod..kolika je kamata?

Kad znam kojemu dobrom coviku placam ne bi mi bilo tesko ni da je duplo. Gospodine Ivica Vi ste nas Isus na krizu koji se zrtvuje za sve nas. Vi placate grijehe svih Hrvata.Hvala Vam.

Interesantno mi je koliko ljudi bez ikakvih dokaza , lažu , izmišljaju , vređaju , pljuju po tvrtki koja zapošljava 60.000 zaposlenika , koja ima imovinu velike vrijednosti , koja uredno vraća kredite , koja je miliarde uložila u uspješno reformiranje tvrtki….

Siguran sam da velika večina tih pljuvača nikoga ne zapošljavaju , Hrvatsku mrze , poreze ne plačaju , zgubidani su , beskorisni društvu , evo npr. u mržnji prednjači Index i njegovi poltroni , ili onaj beskorisni Dario Juričan i njegovi lijeni roditelji koji su napravili film Gazda , a koji ustvari govori o njihovom moralu i njihovoj beskorisnosti…

da, interesantno…interesantno je to da su isto ovako govorili i sužnjevi Pabla Escobra koji je isto tako bio iznimno popularan u društvu, uspješan biznismen i zapošljavao je i više od todorića…

i o njemu ,”neki tamo pljuvači koji nikoga ne zapošljavaju , mrze državu, poreze ne plačaju , zgubidani su , beskorisni društvu i njihovi poltroni” isto tako napravili film…

srca ti irudova …kuda ovaj svijet ide…

ali ne brini se pero, neće gazda završiti ko pablo jer sve države imaju mafiju ali samo u Hrvatskoj mafija ima državu

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

da, interesantno…interesantno je to da su isto ovako govorili i sužnjevi Pabla Escobra koji je isto tako bio iznimno popularan u društvu, uspješan biznismen i zapošljavao je i više od todorića…

i o njemu ,"neki tamo pljuvači koji nikoga ne zapošljavaju , mrze državu, poreze ne plačaju , zgubidani su , beskorisni društvu i njihovi poltroni" isto tako napravili film…

srca ti irudova …kuda ovaj svijet ide…

ali ne brini se pero, neće gazda završiti ko pablo jer sve države imaju mafiju ali samo u Hrvatskoj mafija ima državu
[/quote]

Barbosa je iznio cijeli niz argumenata koji su apsolutno na mjestu. Kad je Pero gazda tako dobar “hrvat” sto bi trebali ljudi raditi besplatno? Kad je tako dobar zasto dobavljace ucjenjuje i ne placa? Nemam nista protiv Tode ali cisto ekonomski on nije nikakav uspjesan poduzetnik. On nema organskog raste iz vlastite dobiti a krediti mu sluze za vracanje starih. Mehanizam poslovanja Todexa je potpuno netransparentan. Bitno je stvoriti utisak da je to neki konglomerat. Jest u kojeg se stalno preljeva drzavni novac u privatni dzep.

Moody’s roka rejting na B3 stoga tko će kome nego svoj svome :)…HBOR…AGROKOR-u
Bemti ponedjeljak 😀

free flow information

ako pretpostavimo da su nekada objavljeni podaci o plaćama točni, da GTozda ima najniže plaće radnicima i da npr. svakoga zakine za 1000 kn/mj x 60000 x 12 mj = jes jednako x 3 godine ? , taj model potplaćenosti koristi veliki broj tih velikih Guzda, za osobno i bogaćenje svoje obitelji, nikakva on radna mjesta ne spašava, zato i ima b.a.b.e od 55-60 godina na blagajnama

… i da npr. svakoga zakine za 1000 kn/mj x 60000 x 12 mj = jes jednako x 3 godine ? , taj model potplaćenosti koristi veliki broj tih velikih Guzda, za osobno i bogaćenje svoje obitelji, nikakva on radna mjesta ne spašava, zato i ima b.a.b.e od 55-60 godina na blagajnama

Ma kako te nije sram nesto ovako napisat. Kad je gospodin Ivica koga zakinio. Taj dobri covik nagradjuje i inspirira.

Siguran sam da velika večina tih pljuvača nikoga ne zapošljavaju , Hrvatsku mrze , poreze ne plaćaju , zgubidani su , beskorisni društvu , evo npr. u mržnji prednjači Index i njegovi poltroni , ili onaj beskorisni Dario Juričan i njegovi lijeni roditelji koji su napravili film Gazda , a koji ustvari govori o njihovom moralu i njihovoj beskorisnosti…

.

New Report

Close