Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zamislite da jamstva ipak proknjiže i onda sudovi pravomoćno utvrde da su jamstva nezakonita! Šta onda? Poništit nagodbu možda i napunit Remetinec!

Ići će se na stečaj odnosno predstečaj. Lex prestaje silom zakona 10. srpnja 2018. godine.
[/quote]
Neće.Velikim financijskim vjerovnicima je lijepo sjela ideja da će postati vlasnici očiščenog Agrokora sa 100 % vlasništvom u društvima kćerima.Za njih je to puno bolje od očekivanja,a naročiti,za Sperbank.
Ovakva nagodba je za njih čista lutrija i siguran sam da bi dali još neke ustupke,ali naši pregovarači su
izgleda za to nesposobni.Čak bi se usudio reći da je u finišu Sperbank koji je bio progonjen i izbačen iz nagodbe na početku postao apsolutni pobjednik.Sve se okrenulo naopačke,pa nam se ministrica razbolila.

Ovako ide prica: razgovaram s jednim covjekom, ali ono, bas insajderom, znaci iz financijske industrije, prekaljeni borac, o situaciji oko Agrokora. I krenem ja pa jamstva pa nezakonito pa mjenice pa sudovi pa ovo pa ono itd. I znate sto mi veli? “To ti je kapitalizam. Nista drugo.”
I nakon sto ga ja malo priupitam sto je htio s tim reci ispalo je da je po njegovom iskustvu, a radio je i tu i dosta vani, to naprosto kapitalizam, jaca riba pojede slabiju, to su uvijek kod takvih stecajeva pravno dvojbene situacije, uvijek se barem pola svih smatra ostecenim itd. Nista novo, nista specijalno.
Slucajevi i veci i manji.
I bit ce kako ce na kraju biti. A sto god da bude bit ce sr.anje. Nikad nije cisto.
I mozete sad tu lamentirati “ali to je evidentno nezakonito, jamstva, visina kapitala tralala tralala”, medjutim to ni za 1 mm ne iskace iz onog gore recenog. Pobijedit ce onaj tko bolje upregne u svoja kola politiku potpomognutu s pravom, i obrnuto.
Eto, i sad nastavite gdje ste stali.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Zamislite da jamstva ipak proknjiže i onda sudovi pravomoćno utvrde da su jamstva nezakonita! Šta onda? Poništit nagodbu možda i napunit Remetinec!

Ići će se na stečaj odnosno predstečaj. Lex prestaje silom zakona 10. srpnja 2018. godine.
[/quote]
Neće.Velikim financijskim vjerovnicima je lijepo sjela ideja da će postati vlasnici očiščenog Agrokora sa 100 % vlasništvom u društvima kćerima.Za njih je to puno bolje od očekivanja,a naročiti,za Sperbank.
Ovakva nagodba je za njih čista lutrija i siguran sam da bi dali još neke ustupke,ali naši pregovarači su
izgleda za to nesposobni.Čak bi se usudio reći da je u finišu Sperbank koji je bio progonjen i izbačen iz nagodbe na početku postao apsolutni pobjednik.Sve se okrenulo naopačke,pa nam se ministrica razbolila.
[/quote]

Nije Sperbank nego Sberbank. I to sa SBER-om je bila igra od samog početka radi većine glasova u stalnom vjerovničkom vijeću. Zato se oni nikad nisu povukli iz cijelog procesa, al su morali glumiti oponente.

Znaci hoces reci da direktori biraju Zatvor sada ili poslje?

Dere se na svim frontama. Nek!

Todorić u novim objavama na blogu napao Martinu Dalić i iznio detalje početka “otimačine Agrokora”

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-su-agrokor-okupirali-decki-s-dalickinog-hotmaila/1041152.aspx

Todorić u novim objavama na blogu napao Martinu Dalić i iznio detalje početka “otimačine Agrokora”

Drugarici Dalic je pozlilo kad je shvatila da se njen i Ramljakov plan raspada kao kula od karata.

Sada je sasvim jasno da ovakva nagodba nije provediva.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Drugarici Dalic je pozlilo kad je shvatila da se njen i Ramljakov plan raspada kao kula od karata.

Sada je sasvim jasno da ovakva nagodba nije provediva.
[/quote]
Kome je jasno?Nisam primjetio da se dogodilo nesto bitno ili da privremena uprava ili vjerovnici razmatraju druge modele.Koliko ja vidim ,postoje “mehanizmi” u Zakonu da se
nagodba potpise i provede u naznacenom vremenskom roku,a ako ne ,mogu i produziti trajanje zakona.Ako ne postignu nagodbu,ide stecaj.
Naravno,to ne znaci da neki nezadovoljni sudionici nece pokretati raznorazne parnice koje ce trajati xx godina sa vrlo malim izgledima u povrat gubitaka.Kao i uvijek u slicnim situacijama,velika vecina se nece odluciti za skupo i beskonacno parnicenje.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/slovenska-vlada-zbog-lex-agrokora-trazi-odlazak-direktora-drzavne-agencije/1041269.aspx

Z1 u emisiji Zoom i Al Jazeera Balkans danas od 21 i 30 nova doza samaranja Dalickinog i Ramljakovog kadra!

Bisakovi samo gledaj!

Jos bi nekima moglo pozlit od onoga sto cuju!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Jelenić: U nekim segmentima još se provode izvidi u slučaju Agrokor

Slučaj Agrokor, koliko će tu biti novoga posla za DORH?

Ja samo mogu reći da se radi još, da se u nekim segmentima provjeravaju i provode izvidi.

Todorić je dizao svojevrsne optužnice i protiv Ramljaka i ministrice Dalić. Rade li se izvidi po tom pitanju?

Naravno da se rade, navodi tih prijava se provjeravaju.

Što očekujete s obzirom na odluku suda u Londonu?

Odluka je takva da prema toj odluci bi ga vlasti Ujedinjenog Kraljevstva trebale predati Hrvatskoj. Tu postoji pravo na žalbu, nakon toga pravo na još jednu žalbu, očekujem da ta odluka postane pravomoćna.

Zoom Zagreb, Z1, toplo preporučam.
Tko ne može večeras neka sutra nađe link. Sve je jasno, nagodba kao ovakva neće proći, a svaki dan prljavi veš izlazi na površinu.

New Report

Close