Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nitko normalan neće potpisati jamstva ma koliko PR ekipa trubila ovdje iz dana u dan. neka vas gazde angažiraju na uvjeravanju uprava i direktora u taj potpis. Samo što nitko nije dovoljno lud da potpiše sebi samome “smrtnu presudu”. Ovdje ionako gubite vrijeme Ecobarbar, Beholder i ostali filozofi.

@sisoje

promaknulo ti je da su jamstva već “potpisana” i izdana, davnih dana i godina

mislim, o čemu ti uopće pišeš, prijatelju, bez uvrede?

Pa u cemu je onda problem?

Gdje su izvjesca?

Jamstva nisu aktivirana i pretvorena u stvarne obveze. U tome jest problem sto to nitko ne zeli potpisati.

Pozlilo Martini Dalic, javlja index! Nije bila na sjednici vlade!

Dalicka shvaca da se zaigrala i da ovakva nagodba nema sanse!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

@sisoje

ti doista misliš da ako nešto nije “proknjiženo” da to nešto onda ne postoji 🙂

Onda lijepo otvori jdoo ubaci unutra neku imovinu (primjerice svoju kuću, stan), digni kreidt, uzmi lovu, nemoj proknjižiti i hop, imaš dva stana

doslovno to pišeš

@sisoje

stavljao sam ti već link u kojemu članice koncerna obavještavaju javnost da su dospjela jamstva u iznosu tom i tom

mislim, mogu ja i ponovo, ali čini mi se da je uzaldno, kada informacije koje ti ne odgovoaraju ne vidiš

Ili das ostavku ili potpisi.
Oni bi cak i potpisali i time nanijeli golemu stetu kad bi im drzava jamcila i dala im imunitet. Sramota. Znaci kicma nula bodova.

netko pametan je već na topiku napisao: jamstva su dospjela i treba ih uvrstiti u FI, uz napomenu da su dospjela temeljem zakona i da su moguća naknadna pobijanja istih na sudu. uz ovakve ograde, nema razloga da direktori ne potpišu FI s uvrštenim jamstvima
[/quote]

Actually, IMA, ali za to treba znati racunovodstvo.

JAMSTVA se do trenutka dospijeca knjize u BILJESKAMA ili, ako bas nategnes, u BUDUCI RASHOD u BILANCI.
U trenutku dospijeca, biljeze se U BILANCI, pod DUGOTRAJNE OBAVEZE.

Koja je razlika? U tome sto kad ih potpises u BILANCI, to je PRIZNATO od strane kompanije. Bilanca je slika POSTOJECEG stanja u odredjenoj kompaniji u odredjeni trenutak. Fotografija. Snapshot.

Biljeske su objasnjenja detalja na fotografiji, koja mogu sadrzavati potencijalne, dakle neostvarene, dogadjaje.

Ako proknjize jamstva kao dospijela, MORAJU ih knjiziti u bilanci. Da se j*bu moraju, jer tu nema izmotavanja – dug je na naplati ili nije. Faktura ti je u racunovodstvu ili nije. Tocka.
Oni mogu u biljeskama napisati “je, mi smo ih stavili u bilancu jer nas je Lex natjerao”, ali to im nece pomoci ispred cl. 273 ZTD.-a.

Trenutak upisa u bilancu, na zalost, kaze da su oni kazneno djelo POCINILI (jer nisu postovali proceduru, opteretili su imovinu preko kolicine kapitala, nisu dobili protucinbu…), tako da

oni na taj nacin de facto PRIZNAJU kazneno djelo, sto je onda slam dunk na sudu.

U tom slucaju, nema dugotrajnih tuzbi – nego se odmah ide na presudu i podjelu njihove imovine.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Stavljao si ti link, al jamstva nisu prihvaćena i proknjižena u godišnjem računu i revidiranom izvjescu. To ti je otprilike kao kad bi ti ja obećao pozajmicu i potpisujem da ti je dajem kao namjeru, a kad dodjes po lovu pokažem ti srednji prst i kažem daj mi garanciju da ćeš mi vratiti novce. Tako i uprave traže jamstva za svoje potpise. Otprilike.

A i ponovit ću ti još jednom da se nepotrebno iscrpljuje ovdje. Obidji uprave i NO pa njih uvjeri. Od pisanija po forumu ionako nikakve koristi.

https://www.telegram.hr/price/kako-smo-dosli-do-toga-da-ruske-banke-kao-stite-nase-gospodarstvo-a-franck-ugrozava-nagodbu-oko-agrokora/

Stavljao si ti link, al jamstva nisu prihvaćena i proknjižena u godišnjem računu i revidiranom izvjescu. To ti je otprilike kao kad bi ti ja obećao pozajmicu i potpisujem da ti je dajem kao namjeru, a kad dodjes po lovu pokažem ti srednji prst i kažem daj mi garanciju da ćeš mi vratiti novce. Tako i uprave traže jamstva za svoje potpise. Otprilike.

A i ponovit ću ti još jednom da se nepotrebno iscrpljuje ovdje. Obidji uprave i NO pa njih uvjeri. Od pisanija po forumu ionako nikakve koristi.

A onda što. Dobio si maloprije od mene recept kako da se obogatiš na brzinu, vrijeme je da ga iskoristiš. Što da ti više kažem. Daj hipoteku iz firme, nemoj je proknjižiti, i uzimi novce i ostaje ti nekretnine, jer čim je nisi proknjižio nitko ti je ne može uzeti.

To je, naime, tvoja teorija.

Pazi – nije bitno što oni žele ili ne žele potpisati ili proknjižiti. Bitno je da li ih vjerovnici mogu pustiti kao kolateral na naplatu. A čim to imaš – imaš materijalnu činjenicu koja utječe na bilancu. I napravio si krivično djelo neiskazivanjem prave financijske situacije. Što su oni radili godinama. To je sukus svega.

To je ono što sam govorio: već su za.rali. Sad je samo pitanje da li su još i do.rali.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

stavljao sam ti već link u kojemu članice koncerna obavještavaju javnost da su dospjela jamstva u iznosu tom i tom

tako je i nema smisla o tome više raspravljati. jamstva su dospjela i trebaju biti uključena u FI….ako direktori sad odjednom mijenjaju stav, neka ne rade ništa još 2 mjeseca, doći će 10.07. , nagodba će propasti i onda kreće stampedo kreditora preko ovrha na svu imovinu tvrtki kćeri kao jamaca i sve će se riješiti kroz stečajni postupak

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

New Report

Close