Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Imam pitanje za forumsku družbu; ovih što su u posljednje vrijeme nešto utihnuli, ovi što bi nam namjenili nulovanje.

A pitanje je vrlo jednostavno.

S obzirom da nam već dugo tvrdite da Lex, kakav god da je, treba poštovati i s obzirom da tvrdite da su jamstva stigla na naplatu početkom izvanredne uprave, a što je ujedno objavljeno i na ZSE – slažete li se da bi predsjednici uprava ovisnih društava trebali proknjižiti prispjela jamstva u bilance i time potvrditi vaše prethodne tvrdnje i stavove?

Ovo pitam jer želim crno na bijelo imati zapisan vaš stav.
Tako da se na njega možemo vratiti za koji tjedan ili mjesec.

Ajde, ne budite pi*zde, kao ovi predsjednici uprava što sada daju ostavke.
Imajte muda i napišite što imate!

La vita e bella!

Akademik J. Barbić se okreće kako vjetar puše!
Vaš link …[/url]

Ovi bi po svaku cijenu nastavili po načelu “Business as usual” iako im je u početku bio cilj raspetljati međusobne odnose unutar Agrokor grupe, te onemogučiti nastavak takve prakse u novom Agrokoru!
Međutim kada jedanput date jamstvo jaja su vam u škripcu i onda se nastavlja dalje po načelu upsteam downstream i horizontilnih jamstava a sve na teret i štetu dioničara operativnih kompanija.
Obzirom da se vjerovnici nemaju namjeru naplatiti iz imovine Agrokora ono što im treba mogu uvijek uzeti od operativne kompanije, a obzirom da su jamstva solidarna mogu birati koga će sj…ati.

Izjava ključnih vjerovnika o valjanosti jamstava potvrđuje jasno da su to stvarne mamjere tzv ključnih vjerovnika – zadržati sustav kakav je i bio prije izvanredne uprave i kroz takav sustav telefonskim pozivom određivati kako se treba voditi operativna kompanija.
Vaš link …[/url]

Ako žele upravljati operativnim kompanijama neka ottkupe SVE dionice i neka upravljaju.
Ali do tada NIŠTA nikakav potpis i knjiženje jamstava pa ni vanbilančno!
Jednom kada podlegneš ucjeni onda si gotov zauvjek.

Imam pitanje za forumsku družbu; ovih što su u posljednje vrijeme nešto utihnuli, ovi što bi nam namjenili nulovanje.

S obzirom da nam već dugo tvrdite da Lex, kakav god da je, treba poštovati i s obzirom da tvrdite da su jamstva stigla na naplatu početkom izvanredne uprave, a što je ujedno objavljeno i na ZSE – slažete li se da bi predsjednici uprava ovisnih društava trebali proknjižiti prispjela jamstva u bilance i time potvrditi vaše prethodne tvrdnje i stavove?

Ovo pitam jer želim crno na bijelo imati zapisan vaš stav.
Tako da se na njega možemo vratiti za koji tjedan ili mjesec.

Ajde, ne budite pi*zde, kao ovi predsjednici uprava što sada daju ostavke.

Nema problema.
Na njihovom mjestu dao bih ostavku ili napisao izvjestaj bez jamstava, samo u biljeskama, uz opasku da cekam sudsku presudu po istima.
Naprosto je rizik prevelik.
I s time prebacio lopticu u potpunosti na sud.
Citava javnost pa i politika bi se srucila na sud.
Medjutim, steta je odavno ucinjena: potpisana su, postoje i s njima se radi. Firme su u problemima, i njihovi vlasnici.
Bilo bi korektno da nakon sto naprave ovo gore navedeno daju i osvrt na svoj nekadasnji potpis. Kako to da tada nisu imali zakonskih primisli, a sada imaju? Jesu li bili u pravu tada ili sada?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

slažete li se da bi predsjednici uprava ovisnih društava trebali proknjižiti prispjela jamstva u bilance i time potvrditi vaše prethodne tvrdnje i stavove?

Krucijalno pitanje je Čemu služe jamstva?
Mišljenja sam da su Jamstva vezivno tkivo koje drži Agrokor na okupu – bez Jamstava NEMA Agrokora jer bez Jamstava Agrokor jr samo račun na kojemu su pohranjene dionice, a bez IKAKVOG utjecaja na poslovanje operativnih kompanija!
Ako je to cilj davanja jamstava onda je to protuzakonito i ja sam PROTIV.
Inače više puta sam to isticao a i sada ću – ukoliko tzv ključni vjerovnici traže jamstva ona se mogu dati pod zakonski utvrđenim uvjetima što naravno tzv ključni vjerovnici ne žele prihvatiti.

Inače SVE operativne kompanije su istovremeno bile i ključni dobavljači pa su dosadašnjim načinom rada Agrokora TROSTRUKO kažnjene. Kao dobavljači, kreditori i jamci!
Eto do kuda ide LUDILO i POHLEPA tzv ključnih vjerovnika!

Ili das ostavku ili potpisi.
Oni bi cak i potpisali i time nanijeli golemu stetu kad bi im drzava jamcila i dala im imunitet. Sramota. Znaci kicma nula bodova.

I ono s paznjom dobrog gospodarstvenika je totalna smijurija: pa svaki dan u 10 su slali sve pare u Agrokor!!! To je paznja dobrog gospodarstvenika?!? Samo za to trebaju biti krivicno gonjeni i odgovarati za stetu drustvu jer je to sve otpisano na stetu kapitala drustava. Jer pak nisu ispitali kreditnu sposobnost zajmoprimca. Aha, bila je ocjena agencije i revizora? Je, vidjeli smo koliko to vrijedi.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

ZAGREB – Financijski vjerovnici Agrokora u srijedu su objavili izjavu u kojoj ističu da su tražbine s osnove jamstava koje su izdale Agrokorove tvrtke u potpunosti zakonite i valjane, a da mnoga jamstva sada osporavaju različiti dionici iz "vlastitih, uskih interesa, ugrožavajući uspjeh postupka izvanredne uprave". [/url]

ma jel su se to neki malo usrali a neće sve ići glatko kako su planirali pa odmah plasiraju prokušane režimske IPD metode pranja mozga…

a ćuj glavni argument za pravovaljanost jamstava:
"Tražbine na temelju jamstava ispitane su te je utvrđeno da su u potpunosti zakonite i valjane te ih je izvanredni povjerenik priznao kao osnovane tražbine"

dakle, ne sud nego oni sami su zaključili a izvanredni povjerenik ih je priznao…koja je ovo uvteda za mozak, i ovo hrvati puše…prestrašno

ah ti zli razliciti dionici koji iz vlastitih uskih interesa osporavaju ljubljena jamstva pa posteni i dobri kljucni vjerovnici ne mogu djelovati u interesu obicnih malih ljudi i cijelog hrvatskog gospodarstva. Sad je jasno da se kljucni vjerovnici vode iskljucivo altruizmom, a nikako vlastitim interesima.

Pozdrav,

Sve ovo je sramotno za politiku i ljude koji su to radili na naćin da sje…………..be nas, umirovljenike, Adris, Agram,…..pa jesmo mi normalna država ili smo Sjeverna Koreja, lp

ne znam čemu tolika strka direktora oko uvrštenja jamstava u FI? pa lex agrokor je već sva jamstva proglasio dospjelima i to je činjenica koju treba evidentirati u FI, uz ogradu da postoje ili se mogu očekivati postupci oko osporavanja jamstava, no da rezultat toga nije poznat i gotova priča! puno gora varijanta bila bi za direktore da potpišu FI u kojima tvrde da jamstva ne postoje ili da su ništava, a da za to ne postoji nikakvo uporište u zakonu ili pravomoćnoj sudskoj odluci

tako je, nema nikakvih zapreka ni problema za direktore ako potpišu FI uz takvu ogradu oko jamstava… dapače, za njih bi bilo gore da jamstva izostave i tako daju lažna FI na burzu. jamstva su temeljem zakona dospjela i o tome se nema što više pričati, jedino oni koji su spalili sve pare u todeksu to ne žele shvatiti

institucije očito nisu radile svoj posao
Jelenić ima priliku da se dokaže na početku mandata
prema mojoj procjeni 30-50 ljudi bi moralo u zatvor
http://www.seebiz.eu/dorh-todoric-lazirao-izvjesca-jos-od-2006/ar-174257/

ne znam čemu tolika strka direktora oko uvrštenja jamstava u FI? pa lex agrokor je već sva jamstva proglasio dospjelima i to je činjenica koju treba evidentirati u FI, uz ogradu da postoje ili se mogu očekivati postupci oko osporavanja jamstava, no da rezultat toga nije poznat i gotova priča! puno gora varijanta bila bi za direktore da potpišu FI u kojima tvrde da jamstva ne postoje ili da su ništava, a da za to ne postoji nikakvo uporište u zakonu ili pravomoćnoj sudskoj odluci

tako je, nema nikakvih zapreka ni problema za direktore ako potpišu FI uz takvu ogradu oko jamstava… dapače, za njih bi bilo gore da jamstva izostave i tako daju lažna FI na burzu. jamstva su temeljem zakona dospjela i o tome se nema što više pričati, jedino oni koji su spalili sve pare u todeksu to ne žele shvatiti
[/quote]

Zar nisu onda jamstva trebala biti unesena vec u kvartalnim FI, ako su dospjela 10.04.2017.?, pa ako nista onda vanbilančno.

Jelenić je već objavio da ce se slucaj Agrokor raspetljati kad nadju najjftinijeg vještaka, a unutar 4 mjeseca. Znaci cca 20.08., a nagodba mora pasti 10.07.
Pa ne misli valjda hapsit poslje nagodbe?
Ili mozda prvo potpis pa hapsenje, kod nas je sve moguce.

[/quote]
Slažem se.Jamstva su dospjela u punom iznosu ako to prihvati trgovački sud Malo je problematična izjava Ante Ramljaka u listopadu 2017.u toku provođenja leX Agrokora
da su sva jamstva dospjela u punom iznosu.A Ante Ramljak je postavljen od hrvatske države pa ukoliko
jamstva ne prođu na sudu imamo potencijalnu tužbu zajmodavaca prema Hrvatskoj državi tj.prema hrvatskim poreznim obveznicima.Ne mislim da baš prijeti tužba od cca 4 mlrd EUR,ali pola od toga vjerovatno.
I normalno da ovakva nagodba nema pravne osnove jer veliki vjerovnici su međusobno razdjelili mojih
152 ZVZD i 1000 Belja.Za mene su ZVZD i Belje,isto Ledo,Jamnica,Vupik,Žitnjak solventne kompanije i uzimanje mojih dionica je nezakonita radnja jer se za solventne kompanije ozrcaljuje vlasništvo i u ZVZD2 made in Holand.
Sramota je da nakon godinu dana IU još nemamo FI izvješća,a toliko puno savjetnika.
Molim vas vratite moje dionice u redovnu kotaciju gdje joj je i mjesto.Rekli ste da odgađate FI za 2017 do
30.04.Izvještaj na sunce i to ne falsifikat napisan navrat na nos.Imali ste i previše vremena,Kojih petnaest dana odgode.To je moja a ne vaša lova gospodo iz IU.

Ili das ostavku ili potpisi.
Oni bi cak i potpisali i time nanijeli golemu stetu kad bi im drzava jamcila i dala im imunitet. Sramota. Znaci kicma nula bodova.

netko pametan je već na topiku napisao: jamstva su dospjela i treba ih uvrstiti u FI, uz napomenu da su dospjela temeljem zakona i da su moguća naknadna pobijanja istih na sudu. uz ovakve ograde, nema razloga da direktori ne potpišu FI s uvrštenim jamstvima

New Report

Close