Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja bas mislim da ce se nagodba srusiti lokalno, al nazalost prekasno i da ce iz ovog cijelog kupusa tek nastati veliki problemi za sve ukljucene u proces.

Mogu oni pod krinkom porezne evazije seliti krovne firme u Nizozemsku i zaposljavati njihovu upravu. No resursi i stvarna imovina na koju ce se stavljati plombe nalazi se u Hrvatskoj. Ovdje ce se tek dogoditi velike stvari i neocekivane situacije.

Pitao sam nekoliko pitanja u vezi parnica.
Jel itko ista zna sto se zbiva?
Rocista? Dokazi? Odluke? Kad ce to sve?
Sto kaze udruga?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Direktan dogovor mimo Vidaković?
Vaš link …
Kakav je da je, pametniji je od nje, čini mi se!
Time je i njeno okončano u nagodbi?
Vrijeme je za Stalno vjerovničko vijeće.

@baron
I sinkopa još suduje, iako je imala toliko čudnih presuda da je (ispravno) Petrina odmah pretpostavio kakva će joj biti presuda. Iako neki tvrde da je problem što nije bilo lustracije, meni se čini da je glavni problem što je ispravna uzečica da sposobni pravnici idu u odvjetnike, oni malo manje sposobni u DORH, a u suce oni koji nisu uspjeli upasti nigdje drugdje. I da je jedini način za izvući se potjerati pola sudaca, i probati sa višim plaćama dovući par sposobnijih odvjetnika da dođu na njihova mjesta…

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

Pitao sam nekoliko pitanja u vezi parnica.
Jel itko ista zna sto se zbiva?
Rocista? Dokazi? Odluke? Kad ce to sve?
Sto kaze udruga?

Pošto Dalićka uvodi reda po Upravama društava, očito ne ide sve po planu.

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Mihaela Grubišić, Dogmatica

Yugoudbaska olugarhija koja je novce iz mirovina te vase osobne uloge i novce iz poreza ( citaj poticaja ) ulagala u srbiju i bosnu te sloveniju, a ostatak iznjela izvan Hrvatske. Ovce i dalje bleje i nije im jasno sto se dogadja...:)

glavno da prijete tužbama na svim instancama i svima po redu 🙂
to im valjda dođe kao ispušni ventil

Mihaela Grubišić, Dogmatica

Odlicna emisija. Bravo za Matica i Grubusic Sebu! Svakako pogledati cijelu emisiju…

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Nego kako funkcionira? Uzmi stečajni Zakon u ruke pa pročitaj.

Zato što to Adris nikada ne bi napravio, no izgleda da ne shvaćaš zašto. Zato to tako “ne fukncionira”, a ne zbog zakonskih proceduralnih razloga.

@ ecobarbar

Baš tako bi napravio. Vidim ja da ti iznosiš teze, al nikad ne iznosiš alternative. To je valjda zato jer ti u PR odeljenju tvoje firme nisu objasnili da postoje ovdje “klijenti” koji znaju malo više od prosječnog “najpametnijeg Dode”.

Pitaj ‘Antu Vlahušića’, ta što to on, ludak i bena, otkupljuje potraživanja radnika hotela Marjan i ostala potraživanja kad to nema nikakvog smisla i kad on to “ne bi nikad tako napravio”.

@Vauvau

da, vidim, nije ti jasno. Znači, u tom svijetu koji si sam stvorio prema nekim svojim pravilma, ako bi adris uzeo dionice jamnice, nekom puf metodom bi nestale sve obaveze jamnice, uključujući solidarna jamstva, onako, samo tako, jer se eto adrisu prhnulo da to tako bude…

Inače, pametni nisu kupovali ili su na vrijeme prodali pa sada ne moraju stvarati neki SF svijet u kojemu sebe i dalje predstavljaju pametnima.

Možda si sjedio na ušima, pišemo o tome da se nagodba ne sklopi, tada društva završavaju u stečaju i na njih se više ne primjenjuje nikakav Lex već stečajni zakon, a tamo si s jamstvima mogu, da prostiš, brisati d*pe. Barem u iznosima u kojima ih sad validiraju.

Inače, ja ti u životu nisam imao ništa od Agrokora, al mrzim nepravdu, baš je onako iz dna duše mrzim, a još više kokošare koji stoje iza nje. I podržavaju je.

New Report

Close