Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/franck-perusko-suti-neka-objavi-kome-je-sve-placen-stari-dug/1040691.aspx

I, velite, sve je u redu, sve ce ici kao po loju.

Jeb*te, 99% ljudi koje ovdje citam dozivaljavaju burzu kao KLADIONICU.
Za koju onda p*zdu materinu ne idete u kladionice? Brze, jednostavnije, jeftinije…

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Ovo bi lagano moglo psti na Ustavnom sudu, jer se sad već otvoreno preferiraju određene skupine vjerovnika… vjerovnci međusobno nisu jednaki, jamstva, ovdje ima materijala koliko hoćeš…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Primjerice, Adris koji je većinski vlasnik Jamnice, a obzirom da drži fiduciju nad njezinim dionicama može otkupiti tražbine i to uz diskont i preuzeti de facto društvo

Je, tako to funkcionira 🙂 Kako si ti to lijepo složio, predivno
[/quote]

Nego kako funkcionira? Uzmi stečajni Zakon u ruke pa pročitaj.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/u-francku-ostro-po-agrokoru-jos-nisu-objavili-koliko-starog-duga-i-kome-placeno-nismo-vidjeli-nacrt-nagodbe-foto-20180424

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Dalička i Peruško se sastaju sa upravama kompanija

http://hr.n1info.com/a297098/Vijesti/Dalic-i-Perusko-sastali-se-s-Upravama-Agrokorovih-kompanija.html

Što ministrica Dalić ima raditi sa upravama privatnih kompanija.Protestiram što direktor Zvijezde,kojom sam ja djelomićni vlasnik uopće s njom kontaktira.Peruško ima ovlasti od države da to radi i ja to prihvaćam.Da li možda udvoje mogu jače prijetiti direktorima da proknjiže jamstva,pa makar smatrali da su nevažeća.Ali do 10.travnja ti direktori imaju sigurnost za svoj posao.A od 10.travnja dolazi novi vlasnik i nove uprave.Pametni,a ja mislim da su to u većini, neće potpisati pa nagodba visi.Logično.
Ali ni to nije dobro.
A ako i potpišu nezavisni sudac možda će opet srušiti nagodbu.
Sila Boga ne moli,a Bog silu ne voli.
Samo dijalog,a ne medijska blokada je dobar pristup. N1 je lagano probija.Mislim da su nam šanse daleko veće sada nego 22.12.kada je Ante rekao da ćemo dobiti ništa.Imamo nove savenike,ADRIS,Franak,Granolio,Sokol Marić i sve ostale mjenične kreditore,kao i sve ostale kreditore koji nisu sudjelovale u roll-upu.Postajemo relevantan pozadinski domaći neprijatelj.A taj je najopasniji.

Ovo bi lagano moglo psti na Ustavnom sudu, jer se sad već otvoreno preferiraju određene skupine vjerovnika… vjerovnci međusobno nisu jednaki, jamstva, ovdje ima materijala koliko hoćeš…

Naravno da nisu jednaki jer nisu svi vjerovnici u istom polozaju. Neki su se dobro zastitili jamstvima, a neki nemaju nista. Problem bi bio da ih se sve tretira isto,ali zakon radi razliku medju njima i to je u redu.

Zakon ne radi nikakvu razliku među njima apriori, nego to radi povjerenik vjerojatno na preporuku svojih savjetnika, a to je bitna razlika. Sud je već imao intervencije temeljem toga, upravo zato jer su vjerovnici svrstani u skupine po nekom za sud dosta nerazumljivom ključu. Zato i ima toliko parnica na lex koje bi se trebale riješiti do okončanja nagodbe.

Zaista, zašto je Tisak pristupio roll-up kreditu i založio sve što ima elem da bi jamčio ze nkoga tko kad od imovine odbiješ dugove nema ali ama baš ništa? Asistirano samoubojstvo?

E ako ti ovo nije jasno ………………..totalna si neznalica!
Pristupio je iz istog razloga zbog kojega su kreditori dali novi kredit, a zove se super prioritet!
A kreditori se neće naplaćivati od glavnog dužnika iz dugova nego imovine.
A imovina dužnika koji se zove Agrokor je višestruko veća od kredita!
Pa onda kada se naplate iz imovine Agrokora data jamstva prestaju po sili zakona.

Jednostavno, zar ne?

Dalička i Peruško se sastaju sa upravama kompanija

http://hr.n1info.com/a297098/Vijesti/Dalic-i-Perusko-sastali-se-s-Upravama-Agrokorovih-kompanija.html

Što ministrica Dalić ima raditi sa upravama privatnih kompanija.Protestiram što direktor Zvijezde,kojom sam ja djelomićni vlasnik uopće s njom kontaktira.Peruško ima ovlasti od države da to radi i ja to prihvaćam.Da li možda udvoje mogu jače prijetiti direktorima da proknjiže jamstva,pa makar smatrali da su nevažeća.Ali do 10.travnja ti direktori imaju sigurnost za svoj posao.A od 10.travnja dolazi novi vlasnik i nove uprave.Pametni,a ja mislim da su to u većini, neće potpisati pa nagodba visi.Logično.
Ali ni to nije dobro.
A ako i potpišu nezavisni sudac možda će opet srušiti nagodbu.
Sila Boga ne moli,a Bog silu ne voli.
Samo dijalog,a ne medijska blokada je dobar pristup. N1 je lagano probija.Mislim da su nam šanse daleko veće sada nego 22.12.kada je Ante rekao da ćemo dobiti ništa.Imamo nove savenike,ADRIS,Franak,Granolio,Sokol Marić i sve ostale mjenične kreditore,kao i sve ostale kreditore koji nisu sudjelovale u roll-upu.Postajemo relevantan pozadinski domaći neprijatelj.A taj je najopasniji.
[/quote]

Adris ce dobiti neku mrkvu, sudac papir da potpise i to je to. Njim je da izvuku koliko mogu sa sto manje buke i krvi, a ne do ratovanja. Pogledajte im biznise, svi ovise na neki nacin o drzavi.
Na Dlkv su isla koliko se sjecam isla nepostojeca potrazivanja. Pa je proslo.
A ovdje je sto se tice jamstava ipak samo stvar interpretacije zakon, a ne falsifikata ili krivog predstavljanja.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Naravno da nisu jednaki jer nisu svi vjerovnici u istom polozaju. Neki su se dobro zastitili jamstvima, a neki nemaju nista. Problem bi bio da ih se sve tretira isto,ali zakon radi razliku medju njima i to je u redu.
[/quote]

E pa za vasu informaciju, bas izlucni i razlucni vjerovnici dobivaju manje nego sto bi trebali, dok su dobavljaci dobili sve…

Ne da je stvar falsifikata nego je stvar nepostojećih obveza u vidu jamstava prema društvima koja su samo neizravno koristila kreditna sredstva i procjene te imovine kojom je namjerno ista podcijenjena. Dakle, radi se o najobičnijoj prevari. Povećaj obveze, smanji imovinu i razdjeli odabranima koji će gurnuti šušku ispod stola. Ako to prođe i ako bude nezadovoljnih, a bit će ih koliko voliš, to onda postaje pravi sistemski rizik za RH jer politika to neće moći pokriti smokvinim listom.

U pravu su oni koji tvrde da nagodba treba biti stvar kompromisa na način da u njoj svi moraju sudjelovati i namiriti se barem u minimalnom dijelu, a ne da se nagodbom izravno pogoduje određenim skupinama po ključu koji nema deiure uporište i koji je arbitrarna (čitaj: namještena) procjena izvanrednog povjerenika temeljena na dosad nezabilježenom slučaju naplate stvarnih i potencijalnih tražbina.

Mislim da bi jednom trebali konceptualno razmišljati o budućnosti i vjerojatnosti ishoda neželjenog događaja, a ne koristiti palijativne mjere. Strategija “Brigo moja pređi na drugoga” ovdje ne da neće dati rezultate nego će napraviti skoro pa nemjerljivu štetu za državu i stanovnike Lijepe naše. To nam ne treba dok god postoje poluge kreiranja nagodbe. Drugim riječima, postojeću ekipu iza tih poluga treba ukloniti odnosno upozoriti ih da ne mogu tumačiti i primjenjivati pravo kako se njima svidi.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/u-francku-ostro-po-agrokoru-jos-nisu-objavili-koliko-starog-duga-i-kome-placeno-nismo-vidjeli-nacrt-nagodbe-foto-20180424

U Francku napominju kako su ih vjerovnici skupine A (razlučni vjerovnici) natpolovičnom većinom izabrali da ih predstavljaju u stalnom Vjerovničkom vijeću.

To je 6.588.667.850,00 kuna od ukupno 26.382.468.847,00 kuna ili 25%!

New Report

Close