Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Reality check kaže da se Plenki pojavio pred kamarama u društvu Operuška i rekao “Imamo nagodbu!!!”.
Time je poslana poruka čitavoj vertikali koja se s tim bavi da je to taj papir koji se ima sprovesti. Milom ili silom.
Neće potpisati direktor? No frx, nađi drugog.
Neće ovjeriti sudac? No frx, dodijeli predmet onome koji hoće.
Naprosto, banda je uz pomoć politike kidnapirala čitav sustav i sad to moraju provesti do kraja pa makar grmjelo. Sporovi koji će trajati godinama su nebitni. Cijena je nebitna.
Bitno je jedino to da ako nagodba ne prođe do 10.07. da Plenki pada s vlasti jer je pokazao da je izgubio kontrolu nad situacijom. O kreditnom rejtingu i ostalom da ne govorim.
I zato ne sumnjam u to da će se do 10.07. nešto potpisati. Što točno, ne znam.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

bas zbog reality potpisat ce nagodbu

ali u pismu pise: nevolim te vise

Sjetimo se Milanovica i plana 21, sto je pisalo u planu osim naslova PLAN, tako ce i ovdje na nivou Puntarićevog Srečka pisat NAGODBA i to je to. Detalje cemo dobit na razini tvrtke u NIzozemskoj., sto bi znacilo nikakvih detalja nema.

Ma Plenković može samo još bolje učvrstiti svoju poziciju raspadom nagodbe i pobrati simpatije onih kojima je dosad bio nesimpatičan. Prepuštanje najvrednijih resursa domaće poljoprivrede i prehrambene industrije izravnim pogodovanjem stranim “lešinarima” bez učešća domaćih vjerovnika ravno je nacionalnoj veleizdaji. Ionako je Plenković “na ledu” pored svih lešinara oko njega, nužno je maknuti struju oko nekolicine pojedinaca u Vladi i izvan nje koji su osmislili i proveli ovu kriminalnu rabotu. Ti pojedinci i njihova djela neće ništa dobro donijeti Hrvatskoj i to pogotovo u političkom smislu, a da ne spominjem gospodarske interese.

Sve što tehnički gledano treba da se nagodba provede je slijedeće:
– potpis izvještaja (to može učiniti direktor, izvršni direktori, v.d.),
– 67% glasova vijeća (ima ih),
– potpis suca (nađeš ga).
U proceduralnom smislu.
Ne osvrćući se na zakonitost ili nezakonitost toga što u nagodbi piše.
Jer zakoni se mogu tumačiti ovako i onako, a ne piše kako.
Za tumačenja postoje godine sudovanja ispred svih.
Ovdje je bitno sačuvati vlast. Sada.

P.S.
Vauvau
To što si sad rekao bi podrazumijevalo da narod nešto kuži.
Pitaj se je li tome tako.
I još se pitaj što vlasti misle je li tome tako.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Osim toga, nije li ono da roll-up dospijeva taman negdje u srpnju?
Ako do tada nema nagodbe i isplate kredita kreditori pokupe zalog i zrcaljenje je de facto obavljeno.
Ako pak to budu htjeli spriječiti, a nagodba nije postignuta, jedino što preostaje je produljenje Lexa.
A onda je Plenki s time otvorio sto bokova: u stranci jer će ga razapeti jer čekaju da se poklizne, u javnosti jer nije uspio s nagodbom a sam si je stavio štrik oko vrata te prema van jer će kreditori samljeti državu pred sudovima jer je promijenila uvjete kreditiranja zakonom u zadnji čas i onemogućila ih da se naplate.
Opet, kreditni rejting taj dan ide dvije stepenice niže.

S obzirom da se očekuje zrcalna firma Agrokora koja će nastaviti poslovanje s novim vlasnicima ne vidim zašto ova tema još uvijek postoji. Agrokor kakav je bio teško da ćemo vidjeti. Ugodna dan svima.

Osim toga, nije li ono da roll-up dospijeva taman negdje u srpnju?
Ako do tada nema nagodbe i isplate kredita kreditori pokupe zalog i zrcaljenje je de facto obavljeno.
Ako pak to budu htjeli spriječiti, a nagodba nije postignuta, jedino što preostaje je produljenje Lexa.
A onda je Plenki s time otvorio sto bokova: u stranci jer će ga razapeti jer čekaju da se poklizne, u javnosti jer nije uspio s nagodbom a sam si je stavio štrik oko vrata te prema van jer će kreditori samljeti državu pred sudovima jer je promijenila uvjete kreditiranja zakonom u zadnji čas i onemogućila ih da se naplate.
Opet, kreditni rejting taj dan ide dvije stepenice niže.

A ne, ne… mogu oni uzet zaloge i s njima se slikati. Naime, onda ovisna društva završavaju u stečaju. Primjerice, Adris koji je većinski vlasnik Jamnice, a obzirom da drži fiduciju nad njezinim dionicama može otkupiti tražbine i to uz diskont i preuzeti de facto društvo. S druge strane, što bi Knighthead radio sa žigovima ako nema društva, koncesije ni proizvodnje? Pa prodao bi ga Adrisu i izvukao što se da izvuči. Ili bi Adris pokrenuo novu proizvodnju vode tipa Janina voda ili nešto slično. Stvnirari su se kroz roll-up nastojali što bolje osigurati, ali se nisu osigurali u cijelosti. Stvar je vrlo krhka i može puknuti i rasplinuti se k’o mjehur od sapunice.

Pored toga, tko kaže da u Hrvatskoj nema novaca ni interesa da se isplati roll-up i strvinari maknu iz cijelog procesa?

Primjerice, Adris koji je većinski vlasnik Jamnice, a obzirom da drži fiduciju nad njezinim dionicama može otkupiti tražbine i to uz diskont i preuzeti de facto društvo

Je, tako to funkcionira 🙂 Kako si ti to lijepo složio, predivno

Dalička i Peruško se sastaju sa upravama kompanija

http://hr.n1info.com/a297098/Vijesti/Dalic-i-Perusko-sastali-se-s-Upravama-Agrokorovih-kompanija.html

Vauvau
Na strani nagodbe su vjerovnici i vlast. To je jedino bitno.
A vlast može zagorčati život svakome tko stane na put.
Tako da to po svoj prilici prolazi jer su protivnici dioničari koji su nevidljivi (Adris će pak vjerovatno nešto izvući za sebe u zadnji tren kroz tražbine i to je to), nešto malo stručne javnosti i mooožda jedan pošteni sudac.
To se sve skupa samelje bez problema.
Iako bi na pravdi Boga trebalo poslati u stečaj i riješiti stvari pravičnije, zakonitije ili kako već. Ne znam tično kako, ali ovdje su prevelike muljaže pa valjda nekako drukčije.

A šta recimo, da ja kao fizička osoba hoću dići kredit i falcificiram zadnje tri isplatne liste plaće i navedem da imam tri puta veću plaću nego što stvarno imam.
Da li će banka reći ok, mi smo krivi, nismo provjeravali autentičnost isplatnih lista ili će mene krivično goniti jer sam falcificirao liste??

mlatiš praznu slamu. jamstva su potpisali direktori i nadzorni odbori koji su ovlaštene osobe za zastupanje tih trgovačkih društava! druga stvar bila bi da su oni izradili lažne suglasnosti u ime skupštine i ovjerili ih lažnim pečatima i potpisima, no ovdje toga nema! ponavljam – jamstva su potpisali direktori i nadzorni odbori koji su ovlaštene osobe za zastupanje tih trgovačkih društava!
razumijem da se utopljenici hvataju za slamke, ali time sami sebe zavaravate
[/quote]

Da, krivi su direktori i nadzorni odbori, a banke su krive za nesagledavanje rizika. Kao sto smo i mi krivi za to da smo vjerovali Todi.

Jedini problem – banke dobivaju, pa cak i nase vlasnistvo, a mi dobivamo k*rac na batini.

E, ok, ako ti tako hoces sa svojom imovinom, ali moja ne ide bez borbe.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

S obzirom da se očekuje zrcalna firma Agrokora koja će nastaviti poslovanje s novim vlasnicima ne vidim zašto ova tema još uvijek postoji. Agrokor kakav je bio teško da ćemo vidjeti. Ugodna dan svima.

Mislis, zrcalna firma kao Ljubljanska banka i Nova Ljubljanska Banka?

I sve ono sto dolazi kasnije?

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

New Report

Close