To je ono sto sam spomenuo par puta:
Jamstva su banke prihvatile jer ih one smatraju valjanima i nemaju problema s njima, kad ih potpisu ovlastene osobe, vjerovatno prema uputama svojih inace nelosih pravnika. Banke naime imaju para za platiti the best of the big guns.
Problem ima onaj tko nije postovao proceduru. Ali obveza je preuzeta. I slijedom toga jamstva su valjana. Zvuci logicno. Preko iznosa kapitala? To je ono o cemu ti trebas brinuti, o svom kapitalu i ogranicenjima, a ne kreditor.
Adrese za tuzbu nece stoga biti niti zrcalna drustva niti drzava vec direktori poduzeca i onaj tko im je iz vlasnicke pozicije davao uputstva. Sam je priznao da je krsio proceduru.
Jasno je da tamo para ili nema ili su dobro sakrivene, ali tako ce to otprilike biti.
P.S.
Nisam pravnik i ne znam sto je u konacnici pravno ispravno. Postoje sudovi pa eto.
Ante se pravi grbav: Na pitanje kako je Todorić dobivao silne kredite, odgovorio je da nije išao toliko daleko u prošlost, a o jamstvima koja su nekoliko puta veća od vrijednosti tvrtki pojasnio je da procedura izdavanja jamstva nije bila poštovana i to je zakonski problem onoga tko je proceduru kršio a ne onih koji su kredite davali.
Ponovno zanemariju činjenicu da jamstva imaju ZAKONSKA OGRANIČENJA i kada su vjerovnici preuzeli takva jamstva kao neku mjeru osiguranja mogli su nedvojbeno pročitati da postoje ZAKONSKA OGRANIČENJA glede jamstava.
Moja proruka Anti – Ante, ako kod izdavanja jamstava nije poštivana zakonska procedura onda se radi o NEZAKONITIM jamstvima, a nešto što je NEZAKONITO je NIŠTETNO i ne proizvodi nikakav pravni učinak od trenutka sklapanja takvog posla.
To se uči u prvom semestru na pravnom fakultetu.
Koji je to lik . Nabro se para i uteko na vrijeme i vrući krompir ostavio naivčini Nešto je drugo interesantno. Ramzes sada tvrdi nije poštovana procedura a do prije dva mjeseca je bilo sve u redu . Ne znam da li Peruško čita ovo.
Dojam je da je Ante Ramljak predstavnik mafije i kao takav moze sto hoce. Takav je barem moj dojam, mozda sam u krivu…
Meni njegova matematika nikako ne ide u glavu a vjerojatni nikome od aktivnih na forumu – ključne kompanije izvrsno posluju pa čak i taj Konzum ima perspektive ali Agrokor kao cjelina mu ne valja?
Nije mu ni pravo jača strana jer eto nije znao da može isključiti Sberbank iz nagodbe ali eto kad su mu odvjetnici to rekli onda se digao na zadnje noge i to mu je kao uspjeh. Čudi me kako nije znao da time totalno narušava nagodbu na pljačkački način jer novac koji je dao Sberbank ne mogu odvjetnici izbrisati potezom pera. Ja bih ga tu opravdao – nije znao pa su ga neki preskupo plaćeni savjetnici krivo savjetovali. Isto kao s jamstvima – nisu zakonita ali proizvode pravni učinak – to nema nigdje u svijetu!
Što reći od otpisu od 70% dok istovremeno priznaje da će na Agrokoru i operativnim komapnijama ostati 1,5 milijardi eura duga jer s tim dugom će biti vrhunski profitabilni? A istovremeno ukupni dug pod IU je 3,5 milijardi eura? 70% od toga je 2,45 milijardi eura! Ta matematika nikako ne ide uz njegovu tzv stručnost. Ta matematika jednostavno njegovo ponašanje inkriminira do te mjere da je DORH davno trebao ispitati motive IU?
Tu treba apostrofirati da je obvezničarima priznao dug po obveznicama s 100% dočim se iste i dan danas trže po 30%, a u vrijeme RollUpa cijena je bila 20% nominale? I kako je to Ante zamislio da u nagodbu uključi vrijedonosni papir s kojim se regularno trži? I koji dospijeva 2019. i 2020. godine?
Neka nam malo kaže nešto o tome jer mene interesira ta alkemija – kao je to zamislio.
Sava, što vrijeme više ide na površinu isplivava potpuni analfabetizam i dilentatizam tih svih izvrsno plaćenih savjetnika i izvanredne uprave.
A neupućena javnost misli da iza njih stoji cijeli tim vrhunskih stručnjaka.
Ovo što si ti napisao, plus zadnje izjave i Peruška, a naročito Ramljaka, su naprosto zastrašujući prikaz njihovog banalnog načina mišljenja.
I sve to tako dugo prolazi iz čistog straha da svi ostali razumiju manje nego oni.
U normalnim drzavama institucije bi se bavile ljudima kao Ante Ramljak. U Hrvatskoj nam se takvi rugaju s naslovnica mainstrem medija. Jedan propali politicar je prije par godina rekao da smo slucajna drzava.
I onda se cude kad ljudi svakodnevno bjeze iz Hrvatske glavom bez obzira.
Hvala Ante Ramljkak, hvala Martina Dalic!
Samo neka on sada javno nastupa i neka se pere,kao i još neki koji su u ovome kriminalu ,ali im neće uspjeti.