@popolo
Kakva ti se to stečaj priviđa nakon 10.07. ……….bit će da si na nekom teškom tudumu!
Pa dugovi su plaćeni a ostalo reprogramirano ili dospjeva 2019, 2020 ili još kasnije.
pogledaj zadnje ugovore kreditora s agrokorom i tvrtkama kćerima i što slijedi ako se nagodba ne sklopi u roku. osim toga, sva jamstva su po lex agrokoru dospjela i ako nagodba propadne temeljem jamstava ići će ovrhe i blokade računa… a ti pjevaj borbene…i potegni još jednu lajnu da ti bude ljepše
Jucer su izgleda iz Agrokora poslali upravama kako i u kojem postotku knjiziti jamstva. Danas nam se nesto JT raspisao. I vrlo je zanimljivo kako sve prijave i dalje stoje u ladicama i nista se ne poduzima po tom pitanju. A materijala ima ko u priči 😀
Gdje naci te materijale u vezi jamstava?
@ivan
Tesko da cete do toga doci. Jedino ako “slucajno”procure u javnost. To je cisto info koju je iznio Mr. T. Strpite se jos malo, lako moguce da ce se dokument objaviti na nekom od portala.
Zar ne bi trebali dobit ‘Obavijest o cjenovno osjetljivim informacijama’?
Ne znam. Moguce je i to. Ali da je tome tako, mogli su to vec poslati burzi. Ali imam nekakav osjecaj da ce se prije pojaviti na indexu nego na zse.
Za sklapanje nagodbe koliko ja shvacam nisu potrebne vise nikakve skupštinske odluke. To su sve odluke u nadležnosti uprave društava. Al je potrebna potvrda suda. Da li će ili neće netko potpisati to ja ne znam niti mogu znati. A poslije odluka, ako bude provedeno kako je zamišljeno, bit će kandidata za NO i upravu koliko želiš.
Da u pravu si u nadležnosti su društva i u normalnoj situaciji bi to prošlo ali kako prihvaćanje jamstava znači ujedno i promjenu temeljnog kapitala (s X na 0) za to treba i odluka skupštine, štoviše time s se krše ZTD o očuvanju temeljnog kapitala o čemu udruga priča
Mihaela Grubišić Šeba je odlična!
Lex Agrokor je fjasko desetljeća!
Gdje država dođe, tamo više trava ne raste.
Oni bi i u pustinji ostali bez pjeska.
Nakon što smo utvrdili da je imovina stranaca u SKDD-u pala u godini dana za preko 10 milijardi kuna i da je isto tako pao udio imovine stranaca u ukupnoj imovini, idemo dalje sa statistikom.
U 2017. godini izbrisano je vrijednosti preko 7 mliijardi kuna dionica Agrokora (Ledo, Jamnica, Belje, Vupik, Tisak, Zvijezda i PIK Vinkovci), istovremeno Adrisu je nestalo tržišne kapitalitacije u iznosu od oko 1,1 mlrd kuna (redovna plus povlaštena), Krašu više od 100 milijuna kuna, Podravka je “manja” za 770 milijuna tržišne kapitalizacije, a pao je i Atlantic (desetak milijuna kuna).
Umjesto da se išlo s injekcijom likvidnosti i dokapom, država je širenjem panike i donošenjem Lexa napravila to što je napravila, a svi vidimo kako to izgleda u brojevima.
Znači, ako sam dobro izracunao samo dionice Agrokora i 5 prehrambenih dionica (Adris 1 i 2, Kraš, Podravka i Atlantic) izgubile su oko 10 mlrd kuna tržišne kapitalizacije.
(Svi izračuni i svi komentari su informativnog karaktera i strogo ih je zabranjeno za išta upotrebljavati i ne smiju se za ništa koristiti, niti su savjet ili poticaj za kupnju i(li) prodaju vrijednosnih papira, niti pisac ovih redaka ikako odgovara za točnost ili bilo što vezano za ovaj komentar.)
Nakon što smo utvrdili da je imovina stranaca u SKDD-u pala u godini dana za preko 10 milijardi kuna i da je isto tako pao udio imovine stranaca u ukupnoj imovini, idemo dalje sa statistikom.
U 2017. godini izbrisano je vrijednosti preko 7 mliijardi kuna dionica Agrokora (Ledo, Jamnica, Belje, Vupik, Tisak, Zvijezda i PIK Vinkovci), istovremeno Adrisu je nestalo tržišne kapitalitacije u iznosu od oko 1,1 mlrd kuna (redovna plus povlaštena), Krašu više od 100 milijuna kuna, Podravka je "manja" za 770 milijuna tržišne kapitalizacije, a pao je i Atlantic (desetak milijuna kuna).
Umjesto da se išlo s injekcijom likvidnosti i dokapom, država je širenjem panike i donošenjem Lexa napravila to što je napravila, a svi vidimo kako to izgleda u brojevima.
Znači, ako sam dobro izracunao samo dionice Agrokora i 5 prehrambenih dionica (Adris 1 i 2, Kraš, Podravka i Atlantic) izgubile su oko 10 mlrd kuna tržišne kapitalizacije.
(Svi izračuni i svi komentari su informativnog karaktera i strogo ih je zabranjeno za išta upotrebljavati i ne smiju se za ništa koristiti, niti su savjet ili poticaj za kupnju i(li) prodaju vrijednosnih papira, niti pisac ovih redaka ikako odgovara za točnost ili bilo što vezano za ovaj komentar.)
Šteta je nedvojbeno velika.
Ali da se išlo na dokap Todorića onakvog kakav je bio to bi bio cirkus za smijati se.
Jer on bi naravno htio ostati u sedlu oliti bilo je ono: dajte mi pare, a ja ću upravljati.
Da se išlo na razvlaštenje (njega u manjinskog) i brzu prodaju ok, ali ovako…
Ovi što su slagali Lex su igrali na njegovu sujetu da se ne predaje do zadnjeg i ispravno su ga procijenili. Sam si je stavio štrik oko vrata i na kraju kad je došlo do zida morao je potpisati. Da je sam ponudio da bude manjinski vjerovatno bi to prošlo (ono s Kinezom nije jer nije bilo vremena za due dilligence). Čak i ako je inicijalno bilo otpora tome u vlastima (Petrov) s izlaskom u javnost i javnim prijedlogom za dokapom uz sudjelovanje Vlade i građana čak bi pobrao simpatije i stvar bi sasvim mogućno uspjela.
Politički gledano, svatko tko bi odbio tako nešto (prelazak Agrokora u većinski hrvatske ruke, tj. vlasti i građana) ispao bi maltene izdajnik.
Ali nije i odigralo se kako se odigralo.
@Serislav
Ma tu je riječ o osobnim stvarima…