Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na mjestu IU ja bih to riješio ovako:
1. Pozvao bih uprave da daju ostavku što bi oni i učinili. Jedva čekaju da zbrišu.
2. Pronašao bih nekog klošara na Glavnom kolodvoru, platio mu pivu i cheeseburger da ga oraspoložim te ga imenovao direktorom svih društava. Na skupštinama imam 50%+1 glas, više manje svugdje, znači to prolazi. Može i više klošara, ali je onda ceh veći.:-):-)
3. Novoimenovani direktor(i) bi potpisali proknjižbu jamstava i za to bi dobili bonus od 100.000 kn svaki, u kešu, s uputom da to sakriju.
4. Ukoliko dođe do kaznenog progona istih njih to nije briga jer i ako odu u zatvor bit će im bolje nego na slobodi, 3 obroka i smještaj zajamčen, a imovine ovako i onako nemaju te ih s te strane boli đon. Uz dobro vladanje vani su za godinu dvije. I lova ih čeka.
Eto, ja bih to riješio tako. Znam da je moralno i zakonski upitno, ali je funkcionalno.
Bolje nego da neki dobrostojeći ljudi strahuju nad svojim sudbinama ili da nagodba propadne.

Imate jedan promašaj, a s kojim će oni imati problem koji ne znam kako misle riješiti. To je da im je potrebno 75% za ovakve odluke a ne 50%
[/quote]

Nije. Oni su sve bitne odluke za koje im je trebala kvalificirana većina donijeli već odavno.

Imate jedan promašaj, a s kojim će oni imati problem koji ne znam kako misle riješiti. To je da im je potrebno 75% za ovakve odluke a ne 50%

Može malo pojašnjenje zbog čega 75 a ne 50 posto drugo pitanje 75 ili 50 ukupnih glasova ili prisutnih
[/quote]

Pogledajte statute Društva, koji su pak napisani na temelju ZTD-a.
[/quote]

Al firme su u “insolvencijskom postupku”. O njima više ne odlučuju dioničari, nego vjerovnici.

Ostavlke pljušte ko na traci sigurno zato jer su dotični uvjereni kako su sve do sada radili u skladu sa zakonom. 🙂

Baš onako kako nas uvjeravju i na ovom forumu.

La vita e bella!

Al firme su u “insolvencijskom postupku”. O njima više ne odlučuju dioničari, nego vjerovnici

Da bi firme bile u “insolvencijskom postupku” jamstva se moraju knjižiti
a da bi se jamstva uknjižila moraju glasati dioničari… tipična situacija o kokoši i jajetu

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Ne postoji stvarni insolvencijski razlog osim nasilno nametnuti kroz Lex nakaradnim odredbama o izvanrednoj upravi kod svih tvrtki u kojima Agrokor ima više od 25% vlasništva.

Već na tome ovaj zakon pada na svakoj ozbiljnijoj provjeri!

Samo to mnogi ne žele ili ne mogu shvatiti.

Dokaz o zlosretnosti ovakvih odredbi se vidi i u ostavkama što pljušte na sve strane.

La vita e bella!

Pa jesu li imenovali nove članove NO lani? Jesu.

NO kontrolira upravu i time su sve poluge upravljanja u rukama Izvanrednog povjerenika.

Neki su dali ostavke, no to još uvijek ne mijenja značajno poziciju Izvanredne uprave i trenutnu situaciju oko provedbe nagodbe. Nagodba je nepravedna no i dalje se nažalost insistira na ovakvoj nagodbi. Da li će se dogoditi prijelom u posljednjem trenutku, to zaista ne znam, no zasad se očito ne odstupa od Ramljakovog, izvornog plana… odnosno Kneighteada i Rusa.

NO kontrolira upravu i time su sve poluge upravljanja u rukama Izvanrednog povjerenika.

Neki su dali ostavke, no to još uvijek ne mijenja značajno poziciju Izvanredne uprave i trenutnu situaciju oko provedbe nagodbe. Nagodba je nepravedna no i dalje se nažalost insistira na ovakvoj nagodbi. Da li će se dogoditi prijelom u posljednjem trenutku, to zaista ne znam, no zasad se očito ne odstupa od Ramljakovog, izvornog plana… odnosno Kneighteada i Rusa.

Njihov plan je oteti od nas jer tako oni dobivaju više, i to je to.

Imaju oni još par velikih problema koje moraju riješiti. To što se nagodba pokušava sve predstaviti kao gotova stvar je predstava za javnost i apaluz za vladajuće . U back stage -u pozornice koju ne vidiš ima mnogo mnogo nervoze i smješak nestaje na licima političara kad se reflektori ugase…

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Ne postoji stvarni insolvencijski razlog osim nasilno nametnuti kroz Lex nakaradnim odredbama o izvanrednoj upravi kod svih tvrtki u kojima Agrokor ima više od 25% vlasništva.

Već na tome ovaj zakon pada na svakoj ozbiljnijoj provjeri!

Samo to mnogi ne žele ili ne mogu shvatiti.

Dokaz o zlosretnosti ovakvih odredbi se vidi i u ostavkama što pljušte na sve strane.

Ha-ha-ha.

Prvi put u životu sam sebe citiram!

Ali evo potvrde za ovo što sam napisao:

http://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/sest-6-clanova-nadzornih-uprava-uprava-podnijelo-ostavke-u-posljednjih-15-dana-i-jos-nas-uvijek-uvjeravaju-da-je-zamisljen-model-nagodbe-zakonit-i-provediv/

La vita e bella!

https://www.express.hr/ekonomix/tko-je-vlasnik-77-agrokorovih-tvrtki-nikad-necemo-znati-15311

adris, agram, franck

https://www.youtube.com/watch?v=VRwqvGdN_Yw

Tu D. Kosor kao predsjednik saborskog odbora za gospodarstvo pokazuje pravo stanje stvari u saboru i državi…jao si ga nama 😆

@VauVau

Ništa od toga što ste naveli nije još potpisano, ovjereno i provedeno na trgovačkom sudu. Ništa bez skupštine!!
A zato i imamo sve ove ostavke jer nitko ne želi na skupštini niti na prijedlozima koji će doći na skupštinu staviti potpis za tako nešto.

Što se tiče članova NO, oni koji su otišli mogu biti zamijenjeni tek na idućoj GS a i za to vjerojatno ima sve manje dobrovoljaca. A predsjednici uprava kad tad će odgovarati za ono što sada potpisuju s jednom velikom razlikom u odnosu na prethodnike. Za vrijeme vladavine Todorica njegovi manageri su imali svu zaštitu svijeta, tko će ovima čuvati leđa za koju godinu? Ramljak? Peruško? Neki treći vjerovnik? Tko god da bude novi vlasnik? Zašto, s kojim interesima i s kojom polugom moći? Neće više biti vjerojatno ni Plenkovića ni Dalićke… Taman će doći na volej nekoj novoj garnituri za skupljanje bodova. A kontra sebe će imati Adris, Agram i tko zna koga još… Daleko je ovo od riješenog…

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

New Report

Close