Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@sava

Oh, to je lijepa vijest.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Dečki, vidim da ste dobro verzirani.
Onda su vam bolje šanse na sudu vani nego da tu dobijete neku crkavicu.
Udri pa što bude.
Nema se šta.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@serislav

Ovo je samo razgovor. Polako. Vec sam rekao da mi je tuzba 99%-tna opcija, uz uvijet da se napravi to tako da nam troskovi budu mali (joint civil law suit).

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Nacionalna veleizdaja i trazit skupno odstetu od drzave i pojedinaca na međunarodnim sudovima.
Bez empatije i primjer za buduće narastaje.

Na mjestu IU ja bih to riješio ovako:
1. Pozvao bih uprave da daju ostavku što bi oni i učinili. Jedva čekaju da zbrišu.
2. Pronašao bih nekog klošara na Glavnom kolodvoru, platio mu pivu i cheeseburger da ga oraspoložim te ga imenovao direktorom svih društava. Na skupštinama imam 50%+1 glas, više manje svugdje, znači to prolazi. Može i više klošara, ali je onda ceh veći.:-):-)
3. Novoimenovani direktor(i) bi potpisali proknjižbu jamstava i za to bi dobili bonus od 100.000 kn svaki, u kešu, s uputom da to sakriju.
4. Ukoliko dođe do kaznenog progona istih njih to nije briga jer i ako odu u zatvor bit će im bolje nego na slobodi, 3 obroka i smještaj zajamčen, a imovine ovako i onako nemaju te ih s te strane boli đon. Uz dobro vladanje vani su za godinu dvije. I lova ih čeka.
Eto, ja bih to riješio tako. Znam da je moralno i zakonski upitno, ali je funkcionalno.
Bolje nego da neki dobrostojeći ljudi strahuju nad svojim sudbinama ili da nagodba propadne.

A zašto ganjati nekog “Aliju Sirotanovića” po sudu kad već imaš javno objavljene Peruškove e mailove Treba prvo očerupat Peruška do gaća ako treba i bubrege mu izvadit i prodati ih na crnom tržištu

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Ne mislim da su mali livada, jer su direktno vezani na Adris i Agram.

ADRISOVA jamstva su dionice. Koje su sada bezvrijedne. Dakle, Adris mora te dionice napraviti vrijednima ili ima veliki problem. Agram isto tako.
Sto god oni napravili, to se MORA reflektirati na njihove dionice:
– Ili im priznaju da su dionice kolateral – tap, sve ostale dionice vrijede.
– Ili im ne priznaju da su dionice kolateral, ali im daju kompenzaciju u vrijednosti kolaterala dionica – tap, defacto su priznali da su dionice kolateral i to se moze dobiti na Europskom sudu
– Ili im ne priznaju da su dionice kolateral ni nista – ali onda ne smiju nista dobiti (sto se sad dogadja), pa im onda ovi osporavaju vjerovnicko vijece i rade VELIKI lag.

Jer, nemojte zaboraviti, oni osporavaju KNIGHTHEADU glas. Heeej, to dalje znaci osporiti doslovno sve obveznice (jer, jebiga, ako oboris Knightheadu obveznicu, onda i ostalima pada), i ako to uspijes…

Adris i Agram nisu u istoj situaciji.

Koliko ja razumijem situaciju, Agram je naplatio svoje kolaterale, a Adris nije.

Davno sam napisao da bi Adrisu bilo financijski pametnije srušit ovu nagodbu nego na nju pristati ,
Srušiš nagodbu osporavajući Jamstva naplatiš kolateralima ( dionice LEDA i Jamnice Konzuma) i onda se većinski vlasnik Konzuma dogovoriš sa Agramom i ucijeniš dobavljače za mjesto na policama, posjedneš ih za stol i dogovoriš se, a s bankama se lako dogovore jer s njima obrću milijarde , a tvrtka je dovoljno moćna da provede dokapitalizaciji Jamnice i nakon nekog vremena prodaš i još fino zaradiš … mana je što se moraš sudit sa obvezničarima

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

1. Pozvao bih uprave da daju ostavku što bi oni i učinili. Jedva čekaju da zbrišu.
2. Pronašao bih nekog klošara na Glavnom kolodvoru, platio mu pivu i cheeseburger da ga oraspoložim te ga imenovao direktorom svih društava. Na skupštinama imam 50%+1 glas, više manje svugdje, znači to prolazi. Može i više klošara, ali je onda ceh veći.:-):-)
3. Novoimenovani direktor(i) bi potpisali proknjižbu jamstava i za to bi dobili bonus od 100.000 kn svaki, u kešu, s uputom da to sakriju.
4. Ukoliko dođe do kaznenog progona istih njih to nije briga jer i ako odu u zatvor bit će im bolje nego na slobodi, 3 obroka i smještaj zajamčen, a imovine ovako i onako nemaju te ih s te strane boli đon. Uz dobro vladanje vani su za godinu dvije. I lova ih čeka.
Eto, ja bih to riješio tako. Znam da je moralno i zakonski upitno, ali je funkcionalno.
Bolje nego da neki dobrostojeći ljudi strahuju nad svojim sudbinama ili da nagodba propadne.

Imate jedan promašaj, a s kojim će oni imati problem koji ne znam kako misle riješiti. To je da im je potrebno 75% za ovakve odluke a ne 50%

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Imate jedan promašaj, a s kojim će oni imati problem koji ne znam kako misle riješiti. To je da im je potrebno 75% za ovakve odluke a ne 50%
[/quote]

Za imenovanje uprave je sigurno dovoljno 50%+1 glas.
Za opoziv je potrebno 75%, mislim, ali ako daju ostavke onda je to riješeno.
Što se tiče proknjižbe, financijska služba priredi izvještaje, a “direktor” potpiše.
I mislim da je u ovom kupusu to njima sasvim dovoljno za provedbu.
Izvješća se na skupštini usvajaju običnom većinom glasova, uz uvjet kvoruma.
Kako nisu sazivali skupštine da uopće izdaju jamstva (jer treba 75% svih) tako ih ne bi sazivali niti sada za proknjižbu. S tim da je kao što rekoh to već sublimirano u usvajanju FI običnom većinom.
Znači traži se potpis direktora.
Ispravite gdje god griješim.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Može malo pojašnjenje zbog čega 75 a ne 50 posto drugo pitanje 75 ili 50 ukupnih glasova ili prisutnih

evo, sad se može vidjeti koliko su jadni u problemima; vrijeme otkucava a oni imaju jedno veliko NIŠTA. Ako se ta banda počne uplitati u rad sutkinje odnosno suda, mislim da će trebati javno nešto konkretnije odnosno agresivnije poduzeti.
https://www.ivicatodoric.hr/blog/novosti/tako-oni-to-rade

Može malo pojašnjenje zbog čega 75 a ne 50 posto drugo pitanje 75 ili 50 ukupnih glasova ili prisutnih
[/quote]

Pogledajte statute Društva, koji su pak napisani na temelju ZTD-a.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

New Report

Close