Nikakva nagodba nije postignuta niti se može postignuti bez 75% na glavnoj skupštini svake pojedine kompanije zasebno. Baš me zanima kako će to proći ili neće proći…
Napisali su ovdje što kaže ZTD, odgovornost ne samo krivično nego i vlastitom imovinom. A ovdje će repovi biti malo poveći za bilo čiju imovinu…
meni su ovi iz Izvanredne uprave totalna nepoznanica – kao jedan od problema trebali su riješiti i jamstva.
A todorić kaže ma kakva jamstva – jamstva mi nisu trebala jer ja sam uvijek plaćao dugove Agrokora što je i istina. Jamstva se nisu ni spominjala do Izvanredene uprave kada su aktivirana skupa s Lex Agrokor – pa da karikiram tko je donio zakon neka ovjeri i jamstva u svojoj bilanci tj u državnom proračunu!
No šalu na stranu – jamstva jednostavno NE POSTOJE!
Zašto – pa zato što su proknjižena kao dug u bilanci npr Konzuma.
Konzum primio lovu i ima dug od cca 100 nečega – kako netko drugo društvo može proknjižiti to isto -NEMOGUĆE!
E sada ako kreditor hoće jamstvo OK dati ću ti jamstvo ali ti meni daj u ZALOG 100 nečega.
I o je to – ne možeš ako sumnjaš u neku činjenicu glede aktivacije jamstva tu istu činjenicu anticipirati u svojoj bilanci – ako postoji opasnost da se jamstvo aktivira onda uzmi zalog za izdano jamstvo.
Dok je to Ivek hendlao sve je bilo OK. Šta je i on doživi SINKOPU kad je Dalićku izbacio iz ureda?
Veliki propust lex Agrokora. Kada se potraživanja utvrde ključno je jamstva uknjižiti u obveze tvrtki kćeri a to mogu napraviti samo uprave tvrtki kćeri uz odobrenje nadzornog. U tom slučaju oni bi riskirali kazneni progon a Operuško ne bi imao ništa s tim. Ali je zato po dobroj staroj hrvatskoj praksi on dovoljno bahat da svejedno traži to od njih. Ako se dobro sjećam, kako to misle izvesti pitao je Krsnik u otvorenom a Operuško mu je nešto neartikulirano spetljao kao odgovor u stilu kako bi nastao smak svijeta da nije bilo lex Agrokora.
Oni koji su novce ulagali u te dionice su POKRADENI.
Todoric i klika su novce koje su dobili od kredita iznjeli izvan Hrvatske. Ulazu ih u posve nove biznise daleko od vasih ociju.
Tipično hrvatski – ako nešto nekome ne možeš dokazati prikrpi mu da je pokrao pa neka se brani ako može.
Prođe već godina dana a ni lipe todorićeva lopovluka.
Ah da – sad će reći ne valja nam represivni aparat itd itd itd…………
[/quote]
Jel vi namjerno PRovski pusete na mlin onog krminilaca iz Londona ?
Probio je nekoliko puta osobnkst firmi koje posjeduje nezakonitom isplatom dividendi koje su bile oko 1 milijardu kuna.
Izdao je nezakonita jamstva na firme kojima je upravljao i nezakonito stekao protupravnu imovinsku korist vjerovnicima, a otudio ( ukrao ) novce MIROVNSKIM FONDOVIMA I MALIM DIONICARIMA INVESTITORIMA TJ GRADJANIMA RH.
Kome cemo suditi kada je pobjegao od hrvatskog peavosudja ( pustili ga plenkovic i dalic ) u london.
Nevjerojatna nazovi drzava i nazovi pravosudje. I jos postoje likovi poput save koji govore da ih krivo optuzujemo nevine.
Ne mozes im niti suditi kada bjeze 🙂 ti jadnici nevini.
Kome cemo suditi kada je pobjegao od hrvatskog peavosudja ( pustili ga plenkovic i dalic ) u london.
Nevjerojatna nazovi drzava i nazovi pravosudje. I jos postoje likovi poput save koji govore da ih krivo optuzujemo nevine.
Ne mozes im niti suditi kada bjeze 🙂 ti jadnici nevini.
No, ovo ti nije baš točno. On je zapravo nama dostupniji u Londonu nego da je primjerice negdje u Hercegovini. Trajati će još neko vrijeme, ali je je de facto već u Hrvatskoj.
Kako god, trebali bi otvoriti posebnu skupinu/platformu za trgovanje dionicama tvrtki koje su u ovakvim situacijama kao todeks i slične jer ovako ispada da burza štiti ulagače i špekulante (ne mislim ništa loše) od kupnje rizičnih dionica što je suludo.
Posebna platforma – pa tko želi riskirati i kupovati dionice koje nisu izbacile FI ili one kojima su firme u PSN ili stečajnom postupku, zašto to ne omogućiti? Valjda je cilj burze da budu što veći prometi i da brokeri i burza dobiju svoju proviziju, a ne da će uskoro morati u banku po kredit da isplate plaće jer se ništa ne trguje?!? Ova uprava burze kao da se bori da bude što manje trgovanja i što manji prometi!? Ako se može trgovati jednom magmom, hotelima haludovo itd. koja je logika da se ne trguje ledom, beljem, jamnicom i ostalima?!?
Jel vi namjerno PRovski pusete na mlin onog krminilaca iz Londona ?
Vidi vraga – Todorić je i dalje kriv za sve!
Todorić je kriv i za činjenicu da se operativnim kompanijama zabranilo objaviti godišnja izvješća!
A zašto?
Valjda za to što bi se ispravci za 2016. godinu koji su rađeni od strane povjerenika, u izvješćima za 2017. godinu trebali anulirati. Ako je bilo donekle opravdano s izvanrednom situacijom otpisati preko 50% potraživanja prema npr Konzumu je li i dalje opravdano raditi toliki otpis ako je sam povjerenik izjavio da će povrat u Konzumu biti minimalno 80%?
Ili ako se usklađuju vrijednosti ulaganja u povezana društva – ona su sada knjižena po likvidacijskoj vrijednosti – koja je kod nekih i 2 do 3 puta manja od tržišne?
Kako će se to izvesti i kako bi to izgledalo u godišnjim izvješćima?
A niti nakon godinu dana niti jedna kompanija pod izvanrednom upravom nije insolventna!!!!!
adris, agram, franck
kosor pita mogu li jamstva srusiti nagodbu. kaze peruško
u sljed 3 mjeseva se to ne bu dogodilo
drzi vodu dok majstori odu. pa on to nasilu hoce progurati, a onda sud nek sudi, tu ionako nema ničega. vrlo pošteno, bas pošteno.
Kako god, trebali bi otvoriti posebnu skupinu/platformu za trgovanje dionicama tvrtki koje su u ovakvim situacijama kao todeks i slične jer ovako ispada da burza štiti ulagače i špekulante (ne mislim ništa loše) od kupnje rizičnih dionica što je suludo.
Posebna platforma – pa tko želi riskirati i kupovati dionice koje nisu izbacile FI ili one kojima su firme u PSN ili stečajnom postupku, zašto to ne omogućiti? Valjda je cilj burze da budu što veći prometi i da brokeri i burza dobiju svoju proviziju, a ne da će uskoro morati u banku po kredit da isplate plaće jer se ništa ne trguje?!? Ova uprava burze kao da se bori da bude što manje trgovanja i što manji prometi!? Ako se može trgovati jednom magmom, hotelima haludovo itd. koja je logika da se ne trguje ledom, beljem, jamnicom i ostalima?!?
A zasto onda ne odes u kladionicu? Brze, lakse, jednostavnije…
kosor pita mogu li jamstva srusiti nagodbu. kaze peruško
u sljed 3 mjeseva se to ne bu dogodilo
drzi vodu dok majstori odu. pa on to nasilu hoce progurati, a onda sud nek sudi, tu ionako nema ničega. vrlo pošteno, bas pošteno.
Žalosti me da Kosor kao političar i Predsjednik Saborskog odbora za gospodarstvo kada spominje Todorića kao većinskog vlasnika Agrokora pokazuje totalno neznanje glede sadašnje ali i buduće situacije oko Agrokora.
Naime Adria Group Holding B.V., tvrtka iz Nizozemske, ima u vlasništvu 95,52 posto dionica zagrebačkog koncerna Agrokor d.d., a vlasnik kompanije registrirane u Amsterdamu je Ivica Todorić.
Slijedom navedenog ako uzmemo u obzir činjenicu da jzmeđu Hrvatske i Nizozemske imamo potpisan bilateralni sporazum o zaštiti ulaganja Agrokor dd je nizozemska firma!
Ostalo je nevažno.
No važana činjenica su godišnja izvješća operativnih kompanija koja su zaustavljena od strane Povjerenika!