Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Za sve koji još niste, učlanjenje u Udrugu je besplatno i zahtijeva par minuta vašeg vremena. Zajedno smo jači, a brojevi su ono što se respektira…

U udrugu se mogu uclaniti kao podupiruci clan i oni ciji mirovinski fond je spalio milijune kuna u Agrokoru ili jos uvijek ima npr dionice Leda.

Svatko tko misli da je nagodba kako su je zamislili svi ti silni konzultantni i savjetnici izuzetno stetna za hrvatsku ekonomiju mogu se uclaniti u udrugu kao podupiruci clan.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Mislim da im je svima postalo jako frka.
Tako da postoji mogućnost da se zbog straha urazume.

pobogu koje bedastoće. oni se nemaju što “urazumiti”, to mogu samo oni koji ovdje trabunjaju sve u 16, ali bojim se da ti nema pomoći. no ipak ti želim što skorije prosvjetljenje te da se uspiješ pomiriti s ogromnim gubicima koje si si sam nanio lakomislenim i pohlepnim špekuliranjem

Političari se neće urazumit zato što im to njihov “EGO” ne dopušta , polako se počinje shvaćat da su u krivu ali oni neće priznat da su zeznuli, jer da priznaju morali bi se ispričat i tim činom (isprika) morali bi podnest ostavke, što bi značilo prijevremene izbore i onda gube fotelje (plačetine i ostale beneficije) , normalno ne bi se smjeli kanditirat na predstoječim izborima (zbog srama) i time gube fotelju na minimalno 5 do 6 godina, tako da će oni gurat ovaj model da kraja pa i dalje jer oni time ništa ne gube i nije ih briga kakvu štetu će napravit nama sada, a još manje ih je briga za štetu koja će RH doći kasnije!

Nisu samo politicari bitni.
I bankari bi trebali biti pametni.
Ako se ovo u startu rijesi na kriminalan nacin, popusit ce i oni.
Nitko nece previse biti zainteresiran za preuzimanje i suradnju sa tvrtkom kojoj prijete ogromne tuzbe.

Pozdrav,

Kažu da su svi politićari sretni kako ide razvoj oko Agrokora i to na sastanku na Bledu u Sloveniji.

A ono vidi zeca , ja malo okrenuo telefon i razgovarao sa dećkom koji radi u FINANCE i kaže kako je sve to odrađeno politićki kriminalno i o tome će se razpisati kad tad, a isto kaže da nije sve tako kao što prenose Jutranji list,….lp

Nisu samo politicari bitni.
I bankari bi trebali biti pametni.
Ako se ovo u startu rijesi na kriminalan nacin, popusit ce i oni.
Nitko nece previse biti zainteresiran za preuzimanje i suradnju sa tvrtkom kojoj prijete ogromne tuzbe.

Bankama sigurno nije u interesu tegliti rezervacije u bilanci novog Agrokora i tako prakticki biti onemoguceni u prodaji dijela ili cijelog Agrokora.

I u tom smjeru treba ici. Stavit im kroz tuzbe rezervacije i konstantno radit stetu i onemogucavat prodaju bilo kojeg dijela Agrokora.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Mislim da im je svima postalo jako frka.
Tako da postoji mogućnost da se zbog straha urazume.

pobogu koje bedastoće. oni se nemaju što "urazumiti", to mogu samo oni koji ovdje trabunjaju sve u 16, ali bojim se da ti nema pomoći. no ipak ti želim što skorije prosvjetljenje te da se uspiješ pomiriti s ogromnim gubicima koje si si sam nanio lakomislenim i pohlepnim špekuliranjem

[/quote]

Kako je lijepo od tebe da skbiš oko mog prosvjetljenja.

To isto i ja tebi želim.

A kada ti se i ako to jednom dogodi, onda će ti ova tvoja poruka o lakomislenosti i pohlepi činiti jako bedasta. Što već je.

La vita e bella!

Trebalo bi uključiti manjinske dioničare u nagodbu, nadajmo se da će se to i dogoditi do okončanja nagodbe.

Sve mi se čini da će uskoro i na ovom forumu pljuštati ostavke.
Neki nickovi će otići u ropotarnicu povijesti.

Tamo gdje im je i mjesto.

Pa ljudi moji dajte već jedanput PROČITAJTE Todorićev intervju!

Odmah na početku je jasno rekao da jo nije podigao Investicijsku tužbu ( Investement Claim ) protiv Hrvatske, ali iz te njegove izjave jasno proizilazi da je već spremna jedna takva tužba.
Jeste li uopće utvrdili čije se ZAKONODAVSTVU primjenjuje ukoliko Todorić podigne jednu takvu tužbu u npr USA?
Je li Vam jasna organizacijaska shema korporacije – ako nije evo je iz Indexa!
Vaš link …

Je li Vam jasno da su krovne kompanije već sada u Nizozemskoj?
je li vam jasno da Hrvatska ima potpisan bilateralni sporazum Bilateral Investment Treaties (BITs) – s Nizozemskom i da u skaldu s tim BITom imamo situaciju da se s Agrokor DD postupa kao s Nizozemskom kompanijom???

Mislim, o čemu to mi ovdje raspravljamo?

A legal person which is a national of one Contracting Party and which before such a
dispute arises is controlled by nationals of the other Contracting Party shall in accordance with Article 25 (2) (b) of the Convention for the purpose of the Convention be treated as a national of the other Contracting Party.

U Francku misle da su Ramljak i Peruško muljali, traže odgovore od suda

http://www.index.hr/vijesti/clanak/doznajemo-u-francku-misle-da-su-ramljak-i-perusko-muljali-traze-odgovore-od-suda/1039165.aspx

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

@ecobarbar

Rješenje trgovačkog suda od 10.04.2017. u kojem.se utvrđuje da su ispunjeni uvjeti za postupak izvanredne uprave temeljem cl 4 stavak 1, a prema kojem clanku izvan uprava nastaje ako postoji neki od stacaj ili predstecaj razloga kod gl duznika ali i svih ovisnih drustava u kojima ima 25%. Dakle sud je utvrdio stecajni razlog za agrokor i odmah je po zakonu uvuceno sva tkz ovisna drustva koja su npr Ledo sjajno poslovala. Ustavom.se jamci vlasnistvo pa tako i.suvlasnistvo. Ovdje se uvlaci zakonski msa ovisnih drustava sve zbog duga glavnog duznika. Time se krsi i pravna osobnost svih tih povezanih drustava.
A tek ako u ovom postupku sud nije sud, nego sada bi sud trebao ovjeriti prijedlog nagodbe prije nego budd odluceno o zakonitosti jamatava koje su u parnicana, bez stalnog vjerovnickog vijeca jer privremeno vv koje je izabrao ipovjerenik nije predstavnik vjerovnika, ipovjerenik bi kao trebao zaatupati glavnog duznika ali on to ne cini i zaatupa interese pojedinih skupina, on upravlja prakticki svim ovisnim poduzecima osim redovnog poalivanja..dakle ako sud ne moze utvrditi zakonitost postupka neg samo ovjerava nagodbu, ako nitko ne zastupa vjerivnike, nitko ne zastupa gl duznika.a da ne givorimo o.suvlasnicima tj manjinakim dionicarima, pa kakav je to zakon i gdje je sudska zastita? Prema Ustavu mora se imati mogucnost zalbe na odluku 1 suda. Sta ce ovdje drugistupanjski sud provjeravati kada nije imao.mogucnost niti 1 sud? Moze se Ustavni sud napravit blesav, ali ovdje se krse norme svakog sudakog postupka i to ce na bilo kojem sudu biti dokazano.
Zato se nadam.da nagodbu ipak sud nece ovjerit jer to radi javni biljeznik. Ako to sud ucini to je krunski dokaz da po ovom.lexu sud nije sud i onda se otvara pandorina kutija za naknadu stete prema drzavi koja je don8jela zakon i opet se umijesala medju ugovorne odnose medju strankama. Puuno nezakonja..a jos tako malo vremena.. eoviana struka je na strani zakona kao i manjinski dionicari..zato se nekima jako zuri!

Jordane,

ovo što si napisao je sukus onoga što tvrdi Kolakušić od samog izglasavanja Lexa.

Neugodno sam iznenađen kako postoje mnogobrojni oni, pa čak i pravnici po struci, koji ovo ne razumiju ili ne žele razumijeti.

Možda će shvatiti kada se sudskom presudom dokaže da su u krivu.

A onda će se nemušto čuditi svijetu oko sebe…

Već viđeni scenariji.

Sjetite se samo odluke suda u slučaju Franak i bulumente onoh koji su se posprdno odnosili prema udruzi i govorili im da ne mogu uspjeti protiv bankarskog lobija i da su pravno gledajući u krivu.

Fascinantna sličnost sa našim slučajem!

La vita e bella!

New Report

Close