Cini mi se da ce nagodba na ovaj nacin otpast i da nama udjeli ostaju.
Ipak, ukoliko smisle nacin da i nas ubace u taj novi Agrokor…koliko bi po vasem misljenju % dobili.
Ja mislim da je vrlo realno da to bude 10%
Ni slučajno pristat na 10%. Tražimo 40% jer je za toliko Agrokor uvećan uzimanjem naših udjela.
Pogledajte postotak vlasništva Agrokora u Ledu, Žitnjaku, Zvijezdi, itd.
Ovisi o nacinu rjesavanja dugova.
Ako sve bude cisto, takav Agrokor bi kroz dvije god. vrijedio vise od 50 milijardi kn.
Ni slučajno pristat na 10%. Tražimo 40% jer je za toliko Agrokor uvećan uzimanjem naših udjela.
hahaha, da 40% novog agrokora…ovo je stvarno vic godine…ali nemojte se oko % sekirati, na kraju će i tako biti 0
Ja mislim da ne morate puno misliti,jer Vam nece nista vjerovnici ni Drzava ponuditi.
Vas postotak vlasnistva ce ostati u starim drustvima,koja ce po ovom planu ostati bez kapitala,sa dugovima.
Lukavo je to zamisljeno.Zbog jamstava i dugova ce “isusiti” stara drustva i sve sto vrijedi prenijeti u nova sukladno “Lex Agrokor”! Mislim da necete moci traziti ovrhe nad novim,vec samo na starim drustvima ako ishodite bilo kakvu presudu protiv odgovornih osoba .
Lijepo je sanjati!
Ovoj zemlji ne treba evolucija. Ovdje je to presporo.
Ovo zahtijeva revoluciju.
Znate i sami kako se ovo rijesava. Samo ovdje pokrades ljudima stotine tisuca kuna i umirovljenicima milijarde i nikome nista. PIH !
Slucajna drzava.
Ja mislim da ne morate puno misliti,jer Vam nece nista vjerovnici ni Drzava ponuditi.
Vas postotak vlasnistva ce ostati u starim drustvima,koja ce po ovom planu ostati bez kapitala,sa dugovima.
Lukavo je to zamisljeno.Zbog jamstava i dugova ce "isusiti" stara drustva i sve sto vrijedi prenijeti u nova sukladno "Lex Agrokor"! Mislim da necete moci traziti ovrhe nad novim,vec samo na starim drustvima ako ishodite bilo kakvu presudu protiv odgovornih osoba .
Lijepo je sanjati!
[/quote]
Točno.
Čak i oni što vuku paralele s NLB zaboravljaju da je po presudi evropskog suda za isplatu stare štednje hrvatskim i drugim štedišama zadužena R.Slovenija, a ne zrcalna NLB.
Analogno, ovdje bi to trebala biti RH, ako recimo taj isti evropski sud ustanovi odgovornom RH i naloži isplatu štete, jer su recimo njeni sudovi odobrili nagodbu koju po ZTD ili nečem drugom nisu smjeli.
Ali dotle je dug put. Možda i 20-30 godina. Prvo se trebaju iscrpiti sve pravne mogućnosti ovdje, a sudovi u RH će braniti proračun i zavlačiti to do sudnjeg dana. I tek onda se može ići u EU ako se nekome tamo uopće bude dalo za.ebavati s tim.
Još je za uzeti u obzir da je RH davala podršku svojim štedišama protiv Slovenije, što ovdje sigurno neće biti slučaj.
Indikativno kako Jutarnji, Vecernji, HRT, Nova TV ni RTL ne objavljuju vijesti o protuzakonitim jamstvima na kojima se temelji nagodba.
koje je to sudsko tijelo utvrdilo da su jamstva nezakonita??? koje!? ili ti misliš da su nezakonita jer je tako rekao purko?!
[/quote]
Je si li ti kad cuo za institut “šutnje”.
Znaš li sto znači šutnja Suda?
NLB ili stara Ljubljansjka banka nije uspordba s Agrokorom.
Hrvatske banke isplačivale su domačim stedisama po 100 DEM mjesečno, a resto je islo u sukcesiju. Tako da su štediše imale za život. Tad je u RH plaća bila 100-200 DEM
malo se piše o PVV, pa koga to ta ekipa iz PVV zastupa ?
ispada sami sebe , jer Franck , Adris & co . su ih fuc. off.
ima li neki rok do kada se treba oformiti SVV( jer to je jedina šansa da se zavede neki red u ovom neredu ) ili se uopće ne treba oformiti ( ne bi me čudilo u svom ovom cirkusu sa ovim zakonom ) što bi bio šlag na ovu pokvarenu tortu.
Je si li ti kad cuo za institut “šutnje”.
Znaš li sto znači šutnja Suda?
institut šutnje? čuo sam za ” omerta’ “…što tebi konkretno pravno znači “institut šutnje” i “šutnja suda”?
@falco, u ovo rođačkoj državi ništa ne treba bit po zakonu. Jamstva su nezakonita, sam Lex Agrokor je nezakonit, vjerovničko vijeće, privremeno ili stalno je samo još jedan njima nebitan detalj.
Todorić je rekao da ne želi tužiti svoju državu, e pa ja ću je tužiti s velikim zadovoljstvom. I Ramu i Dalićku i Peruška, kao i članove uprava.