Pozdrav,
Posejdon,…………..može link Purka iz Glas Istre, puno hvala i lp
http://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/purko-glas-istre/
Poslušao sam intervju Todorića danas još jednom (uložio sam, dakle, u taj intervju više od 2 sata svog života).
Uz intervju i mnoštvo komentara koji su uslijedili (Kolakušić, pravnici, Fižulić) – čini mi se da je kriminal koji je sa sobom Lex donio i više nego ogoljen.
Mislim da je gotovo nemoguće donjeti nagodbu kako je sada zamišljena.
No, ako politika uisitnu bude toliko nasilna da će oni to ipak provesti u djelo, rekao bih da će svaki nepristrani sud kazniti državu zbog ovakvog eklatantnog kršenja svi pravnih uzusa.
Ova epizoda državi stvarno nije trebala.
A porezni obveznici će to skupo platiti.
Poslušao sam intervju Todorića danas još jednom (uložio sam, dakle, u taj intervju više od 2 sata svog života).
Uz intervju i mnoštvo komentara koji su uslijedili (Kolakušić, pravnici, Fižulić) – čini mi se da je kriminal koji je sa sobom Lex donio i više nego ogoljen.
Slažem se u svemu – ali osim intervjua pogledaj i njegov alternativni plan Nagodbe. U privitku toga je i plan poslovanja za 5 godina što je i jedan od uvjeta i po Stečajnom zakonu i po Lexu – sasvim je korektan, prihvatljiv za sve dionike i održiv je. Todorić kakvo god imali mišljenje o njemu i dalje je vrlo koncizan, uvjerljiv i čini mi se u potpunosti poštuje zakone i propise pa čak i lex za koji kaže da je za njega osobno popriličito štetan.
No, ako politika uisitnu bude toliko nasilna da će oni to ipak provesti u djelo, rekao bih da će svaki nepristrani sud kazniti državu zbog ovakvog eklatantnog kršenja svi pravnih uzusa.
Ova epizoda državi stvarno nije trebala.
A porezni obveznici će to skupo platiti.
Odlicno napisano. Potpisujem.
Struka je sve glasnija i svi su na strani malih dionicara. Udruga malih dionicara isto tako radi sasvim solidan posao.
Dojam je da nam sanse u razbijanju kriminala rastu.
Bilo bi dobro da se sto vise ljudi ukljuci, a onda nam sanse dodatno rastu. Uclanjenje u udrugu malih dionicara koncerna Agrokora je besplatno i moze se preko interneta.
Stavio sam još jednom link na interview sa sucem Kolakušićem, jer ono što on govori se poklapa sa onim što sam i ja već ovdje pisao. Ako postupak utvrđen Lex agrokorom nije sudski postupak, ako će sada Trgovački sud “ovjeriti” tkz nagodbu, odnosno ako u ovom postupku nije omogućena sudska zaštitia svim stranama u postupku i vjerovniku, i glavnom dužniku ali i manjinskim dioničarima kojsi su “slučajno” suvlasnici i do 40% ukupno u ovisnim kompanijama agrokora, onda stvarno mi je jako žao ove države i svih nas malih poreznih obveznika, jer će se bilo na domaćim sudovima, bilo na europskim (za ljudska prava ili nekom drugom europskom sudu) bez problema dokazati svu nezakonitost i protupravnost ovakvog nakaradnog zakona pod kolokvijalnim nazivom lex agrokor.
Zato se ipak nadam da će Trgovački sud ipak biti sud i da neće potvrditi nagodbu koja će vjerojatno biti izglasana. U suprotnom ovo će jakooo skupo koštati ovu našu državu. Naši političari će odavno se uhlje..bit na nekoj eu poziciji a mi ćemo porezni obveznici još jednom to sve platiti. Meni kao manjinskom dioničaru je stvarno žao zbog ovog svega i nisam uopće toliko zabrinut za svoje ulaganje, nego za sav kaos koji je proizveden i koliko će sve to koštati državu, a država to smo svi mi.
Slažem se sa tobom da udruga manjinskih dioničara će trebati svim pravnim sredstvima reagirati na možebitne povrede interesa manjinskih dioničara pred domaćim, ako treba i stranim sudovima, no mislim da treba pričekati šta će Trgovački sud reći nakon vjerojatnog izglasavanja tkz nagodbe. To je za mene riječica Rubikon i nakon toga više nema povratka. Nećemo mi ništa izgubiti, osim vremena i živaca, ali u potpunosti ćemo vratiti našu imovinu, a kada vidim kako je diletan…tski napisan lex agrokor, onda će ispasti da su nam tkz kreatori Dalić & company učinili ogromnu uslugu. Vidjeti ćemo uskoro što nam je činiti. Ne sumnjam da ćemo razvaliti i nagodbu ako bude izglasana i potvrđena kao i ovaj cijeli zakon!
Volio bih na kraju proc kao sto se proslo u Dlkv, ostalo je 30% nakon 2. dokap po 10 kn, a danas su gubici svedeni na cca 50%, a tko je usao prije PSN-e je na svojih 100%, a imao je priliku van po 27 i zaraditi cca 50%
Ponovilo se ili ne ponovilo se zavisi iz koga kuta gledas
Čl. 4. st. 1. Lexa agrok.
(1) Postupak izvanredne uprave primijenit će se na dioničko društvo dužnika (u daljnjem tekstu: dužnik) i sva njegova ovisna i povezana društva ako je utvrđeno postojanje bilo kojeg od stečajnih razloga u smislu članka 5. Stečajnog zakona (»Narodne novine«, br. 71/15., u daljnjem tekstu: Stečajni zakon) ili predstečajnog razloga iz članka 4. Stečajnog zakona u odnosu na dužnika kao vladajuće društvo i koje dioničko društvo je samostalno ili zajedno sa svojim ovisnim ili povezanim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.
Pozivaš se na rješenje Trgovačkog društva od 10.04.2017. a koje se međuostalim temelji na cit. čl. 4. st. 1., kao dokaz da su ispunjeni kumulativni uvjeti za primjenu lexa. Moram se začudo s tobom ovaj put složiti, ali čl. 4. st. 1. je sam dovoljan da se ocijeni neustavnim cijeli lex, i da ovakav zakon bude najveći dokaz u isplati naknada štete desetinama tisuća manjinskih dioničara, ali i drugih oštećenih sudionika ili možda da se ako nagodba bude potvrđena ista poništi i svašta drugo. Smiješno.
Pregled danasnjeg dana: https://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/danas-u-medijima-o-jamstvima/
Slažem se u svemu – ali osim intervjua pogledaj i njegov alternativni plan Nagodbe. U privitku toga je i plan poslovanja za 5 godina što je i jedan od uvjeta i po Stečajnom zakonu i po Lexu – sasvim je korektan, prihvatljiv za sve dionike i održiv je. Todorić kakvo god imali mišljenje o njemu i dalje je vrlo koncizan, uvjerljiv i čini mi se u potpunosti poštuje zakone i propise pa čak i lex za koji kaže da je za njega osobno popriličito štetan.
[/quote]
Samo ne znam odakle mu sve te info?
Možda mu netko dotura iznutra?
Netko tko radi na Nagodbi?
Izgleda da nas ovi Ameri drže u istoj skupini a primatima po inteligenciji, sa kada čovjek razmisli tko nas u njihovim očima zastupa kao zemlju, može ih se i razumjeti .