Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pozdrav,

ja se samo nadam, da će sud u Zagrebu donijeti zakonitu presudu – da će odbaciti jamstva kao protivzakonita ,
ipak dećki mi smo u EU i treba poštivati zakone i sud mora da bude neovisan od politike – dali je tako i ali će sud stvarno odraditi posao neovisno to ćemo vidjeti uskoro,

a što se ustavnog suda tiće mogu reći , da je samo po mom mišljnju to, da je veliko pitanje kada će on razpravljati i donesti odluku -možda tek kroz pola godine ili još kasnije,

treba sada odraditi enormne pritiske kroz medije i osporavati jamstva koja su dana protizakonito i da se dionićare, umirovljenike, branitelje,…….ne stavlja u pat poziciju nego da se jim daje podpora u punosti, to oćekujem i od Udruge manjinskih dionićara, lp

Meni je famozno da kada se pojave neke informacije u medijima, odmah potom se iste te informacije ovdje mogu nači kao promišljeni stavovi naših kolega forumaša.

Eto, javili se odvjetnici Todorića koji porućuju da jamstva nisu protuzakonita nego su naprosto nenaplativa te je to greška onih koji su takva jamstva prihvaćali (dakle banke).

I ko za vraga, eto nam našeg Zorangutana koji je ustvrdio:
“Kako ne kužiš da nije problem u tome da su garancije tobože nezakonite nego što su one tako velike da se ne mogu u velikom dijelu naplatiti!”

Za umrijeti od smijeha!

Danas, sutra, kada bude jasno da od plana izvanredne uparve nebude ništa, i naše forumske kolege će ponavljati to isto.

La vita e bella!

kako ne kužiš da nije problem u tome da su garancije tobože nezakonite nego što su one tako velike da se ne mogu u velikom dijelu naplatiti! …naime, naplata je moguća samo do iznosa kapitala/imovine neke kompanije, a ne iznad jer te kompanije nisu npr. ugovorile kod nekih trećih banaka da će one jamčiti za punu naplatu garancija ako se krediti ne vrate, a tvrtke kćeri nemaju dovoljno kapitala!
nije dakle problem u tome da su garancije kao takve navaljane, nego da nemaju snagu da se prisilno u cijelosti naplate nego samo manjim dijelom-do visine kapitala tvrtki jamaca….

Jamstva su nenaplativa zato sto nije bilo proucinidbe niti je proslo glavnu skupstinu. Za iznos protucinidbe se mogu naplatit, al to vec je u bilancama Leda, Jamnice i ostalih.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Serislave daj nesto pametnije nego ovo sa stanovima jer je usporedba u najmanju ruku glu..pa, jednako kao i o autima tj o brojevima šasije.

Veze s vezom nemaju auti, stanovi i avioni s Agrokorom.

Najbitnija ti je politika koja je zasrala., a politika je umjeće mogućeg u sadašnjosti koja se iz dana u dan mjenja. Unazad gledaju knjigovođe, unapred vođe, a što su Plenković i Dalić?

Jamstva su izdana, a sad njihov izdavatelj kaže da je šibicario s papirima.
Pa zar to nije za još jednu prijavu za izdavanje lažnih isprava? Kakav gelipter.
Opet, sud ne radi svoj posao.
Pritisnite sud. Ne piskarajte ovdje.

P.S.
Sava, ti se ne sjećaš da su Konzumi bili poluprazni?
Toliko o tome.
[/quote]
Ne treba nikoga pritiskati.Pritišče glasnost i mediji.A Udruga mudro šuti.Baš mudro!
Uskoro nam slijedi kongres ekonomista u mislim Poreču.Prilika da se priča o jamstvima na akademskoj
razini.
A mi mali smo zadovoljni jer imamo sve jaču koaliciju oštećenih.Evo ADRIS i svi ostali repaši,svi mjenični dužnici,mi mali i veliki tj nas 17.000 ,tu su mirovinci,država kao vlasnik dionica,branitelji,fondovi puno nas je zainteresirano da jamstva budu ne baš ukinuta ali svedena na razumnu mjeru.Bitno je da svaki od nas
brani svoje interese,a usput su i to državni interesi,koja ne bi smjela biti naš protivnik,već samo štititi zakonitost.
U pitanju nisu samo vlasnici dionica u Agrokoru,već opčenito u svim društvima koja su ugrožena radi visokih jamstava iznad temeljnog kapitala.
Za gospodina Todorića ovo ne znači ništa.On je sigurno izgubio sve.
Šteta što nismo u trgovanju.Danas bi vjerovatno bili up.up.up naravno žestoko.

Evo na N1 je objavljen podatak da je Agrokor dužan državi 1,800,000,00 kn, nitko ne spominje koliko će se država naplatiti, a cijeli postupak nagodbe vodi vlada, i iz svih predviđanja se govori da će se naplatiti najbolje vjerovnici, a to su strane banke, a gubitnici su veliki dobavljači – domaće velike tvrtke i mali dioničari, nitko ne spominje kako stoji državni proračun u tim kombinacijama. Nevjerovatno mi zvuči da država daruje dionice braniteljima a u isto vrijeme predstavnik Vlade u Agrokoru govori da dionice ništa ne vrijede, tko je tu lud….

Hahaha.
Covjek dode na temu Agrokor da bi pljuvao ljude koji pisu samo o Agrokoru.
Vrhunac ludila…

kolakušić – i on je na strani malih dioničara, i šonje, i fižulić itd.

Bome, ispočetka je bilo izgledalo – ma da, ha, ha, ali sada već ozbiljni ljudi ozbiljno ukazuju da nije bas ve najčistije s tim jamstvima.

Eh, da smo britanija ili barem slovenija, u roku mjeseci to bi bilo istjerano na čistac.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Bome, ispočetka je bilo izgledalo – ma da, ha, ha, ali sada već ozbiljni ljudi ozbiljno ukazuju da nije bas ve najčistije s tim jamstvima.

Eh, da smo britanija ili barem slovenija, u roku mjeseci to bi bilo istjerano na čistac.

Svatko tko nema opipljiv materijalni interes je jasno i nedvosmisleno na strani dioničara!

Ja bih ovdje ponovno potencirao jednu činjenicu – KOLIKO je u postotku nakknada tzv KONZULTANTIMA?
Svi političari izjavljuju 1%.
Ali ako uzmemo u obzir činjenicu da je utvrđeni neto dug Agrokora oko 25 milijardi kuna onda se naknada kreće na preko 2,5%!!!
A to je 250% od inicijalne cijene!!!
To je tu lud??????

Ili ako, nastavno na ovo iznad, se utvrdi da vrijede sva razlučna prava od cca 6,5 milijardi dolazimo da je dug koji je trebalo hendlati oko 19 milijardi kuna tada naknada tzv KONZULTANTIMA iznosi 3,5% i više utvrđenog duga!!!!!

Serislave daj nesto pametnije nego ovo sa stanovima jer je usporedba u najmanju ruku glu..pa, jednako kao i o autima tj o brojevima šasije.

Veze s vezom nemaju auti, stanovi i avioni s Agrokorom.

Najbitnija ti je politika koja je zasrala., a politika je umjeće mogućeg u sadašnjosti koja se iz dana u dan mjenja. Unazad gledaju knjigovođe, unapred vođe, a što su Plenković i Dalić?

Jamstva su izdana, a sad njihov izdavatelj kaže da je šibicario s papirima.
Pa zar to nije za još jednu prijavu za izdavanje lažnih isprava? Kakav gelipter.
Opet, sud ne radi svoj posao.
Pritisnite sud. Ne piskarajte ovdje.

P.S.
Sava, ti se ne sjećaš da su Konzumi bili poluprazni?
Toliko o tome.
[/quote]

Je ovo je pametnije,
pritišćem ja gdje god mogu, a odgovo je: je nemoral je ali nemogu ništa i male su ti šanse, gotovo isti vokabular je kod ovdje nekolicine koji sve znaju.

Ipak ovdje ce se odigrati boj unutar pravne struke, htjela to vlada ili ne.

Na 1 moj ima bar 3 tvoja upisa a u korist nikomu, a vidi danas prilike VLEN-R-A

Pusti Agrokor nama koji smo se nasukali, cemu tolika opsjednutost? Ili se mozda nadaš deblokadi pa da se nešto prelije i tebi?

Ovaj intervju bi trebalo slušati stalno iz početka!
Sve je jasno.
Sve je rečeno.

I sve to (nas nekolicina) tvrdimo od samog početka.

Ali, borba sa vjetrenjačama je zeznuta stvar.
No ipak, sve će doći na svoje.

U to budite uvjereni.

La vita e bella!

Lupači minusa se žeste i na običnu podijelu linka. Ljudi koji od ove teme nemaju ništa agresivno u istoj sudjeluju. Poslije posla se obavezno gleda intervju s Kolakušićem.

New Report

Close