Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@sava

Što je Trgovački sud i napravio svojim rješenjem. Ustanovio sve pretpostavke navedene zakonom

http://www.mstart.hr/wp-content/uploads/2017/05/Rjes%CC%8Cenje-Trgovac%CC%8Ckog-suda-St-1138-17.pdf

Obrazloženje, stranica 4, gdje sud utvrđuje uvidom u dokumentaciju ispunjavanje svih kumulativnih uvjeta

Za RH je u interesu da ustavni sud srusi lex.
Nallacat ce se odsteta na medunarodnim sudovima da to nije normalno

Nikakvih odsteta nece biti, po meni.
Sud u Londonu je vec priznao Zakon.

Serislave daj nesto pametnije nego ovo sa stanovima jer je usporedba u najmanju ruku glu..pa, jednako kao i o autima tj o brojevima šasije.

Veze s vezom nemaju auti, stanovi i avioni s Agrokorom.

Najbitnija ti je politika koja je zasrala., a politika je umjeće mogućeg u sadašnjosti koja se iz dana u dan mjenja. Unazad gledaju knjigovođe, unapred vođe, a što su Plenković i Dalić?

ecobarbar

Kako je dužnik uz prijedlog dostavio izvode iz poslovnih knjiga dužnika i povezanih i ovisnih osoba, uvidom u iste je utvrđeno da kod dužnika i njegovih povezanih i ovisnih društva postoji prijeteća nesposobnost za plaćanje iz Č1.4.SZ u svezi s č1.4.st.1.ZPIU, te kako je dužnik dostavio i izjavu potpisanu od ovlaštenih osoba kojom potvrđuje da broj radnika dužnika te povezanih i ovisnih osoba iznosi 27.897 dakle da prelazi broj radnika određen č1.4.st.2.ZPIU, to proizlazi da kod dužnika i njegovih po vezanih i ovisnih društava postoje razlozi za otvaranje postupka izvanredne uprave, te je stoga odlučeno kao u izreci rješenja temeljem odredbe č1.24.st.3. i 25.ZPIU.

Je li to tako utvrđen stečaj?

Sto ako kupis stan, papiri stimaju, sve 5, a onda se otkrije da je djed od covjeka od kojeg si kupio smuljao nesto s papirima, dosta davno?
Ostajes bez stana? Ne. Ti si kupio prema cistim papirima. Bona fide. Oni neka rjesavaju sto imaju s kim.

Probleme imaju oni prije tebe. Do tebe. S nečistim papirima. Ali ne uključujući tebe. Tvoji su čisti. Jer su ti kao čisti službeno i ovjereno prodani…

Amo okrenuti pilu naopako ja sam kupio dionicu Jamnice Bona fide i po tvojoj logici što mene briga što je Agrokor je posudio puste milijarde i dužan ko Grčka.
Osim toga pozivati se na Bona fide u ovoj pretvorbi ili kod kupnje dionica novog Agrokora kad svi ama baš svi vrište o mogućim ne regularnostima i tužbama jeste idi.otizam, kako bi rekao Ramzes, špekulativno ulaganje

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

@sava

Pa lijepo ti piše da je utvrđena prijeteća nesposobnoz za plaćanje temlejem čl 4. stečajnog zakona, a to je ulazak u predstečajnu fazu. A obzirom da su oni neke kompanije proglasili eto bitnima strateški i sistemski, one onda ulaze pon ingerenciju lex agrokora, a ne stečjanog zakona.

Znači, sve pobrojeno u čl. 4 je bilo kumulativno ispunjeno.

To piše.

Uopće ne ulazim sada u raspravu da li je to bilo tako, samo kažem da nije istinita tvoja tvrdnja da sud nije ustanovio elemente sa kojima se ušlo u lexi u stečajni zakon

@ecobarbar

A Todorić kaže da je to totalna budalaština i ne odgovara činjenicama te da je on naredio privremenu obustavu plaćanja od nekoliko dana!
Te da je naknadno zbog pritisaka potpisao kako bi spasio Agrokor od veće štete koju mu je činila određena grupacija planski i s velikim financijskim interesima.

A Todorić je i dalje vlasnik kompanije!
A tužbe protiv Todorića ne drže vodu – to je stav Kolakušića.
Nema love – nema tužbe.
U slučaju Parmalat u godini dana je pronađeno milijardu eura zamračene love.
Ovdje nema ništa – naravno za sada. Proces je dinamičan.

Serislave daj nesto pametnije nego ovo sa stanovima jer je usporedba u najmanju ruku glu..pa, jednako kao i o autima tj o brojevima šasije.

Veze s vezom nemaju auti, stanovi i avioni s Agrokorom.

Najbitnija ti je politika koja je zasrala., a politika je umjeće mogućeg u sadašnjosti koja se iz dana u dan mjenja. Unazad gledaju knjigovođe, unapred vođe, a što su Plenković i Dalić?

Jamstva su izdana, a sad njihov izdavatelj kaže da je šibicario s papirima.
Pa zar to nije za još jednu prijavu za izdavanje lažnih isprava? Kakav gelipter.
Opet, sud ne radi svoj posao.
Pritisnite sud. Ne piskarajte ovdje.

P.S.
Sava, ti se ne sjećaš da su Konzumi bili poluprazni?
Toliko o tome.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@sava

A sad, gle, može todorić pričati što želi. No zar ti doista vjeruješ u njegovu priču da je sve bilo super i sve za pet, a onda on iz čista mira ide potpisivati predaju sustava pod državne skute? Ta njegova priča je totalno suluda.

Mislim, ta priča njegova je toliko, da ne kažem što, da je uopće ne uzimam zdravo za gotovo. Iz njegovih istupa se lijepo vidi da je odavno izgubio svaki smisao za realnost. Pa on je u svojoj glavi “graditelj” Hrvatske a mi smo svi njegovi kmetovi.

Isto tako, čisto ne vjerujem da to rješenje nije potkrepljeno svim zakonski potrebnim papirima.

A i zaboravljaš da su već svi počeli blokirati jedni druge u to vrijeme, a to se baš ne radi kada je sve super i sve za pet.

Barone,
nismo se skužili.
Ti si kupio od nekoga čiji je pradjed smuljao s papirima.
A ti si kupio prema gruntovnici koja je u doba tvoje kupovine izgledala čista. Ovjereno čista.
Problem imaju onaj tko ti je prodao, ili njegov prethodnih, i onaj tko utvrdi da je oštećen.
Ali ti ne.
U tome je stvar.
I zaista je tako.
Ne pokušavajte diskutirati dalje.

Pa… da… ono, ostecen sam ja… Nisi to skuzio?

Dakle, SVI imaju problem.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Todorićevi odvjetnici: Banke su pristale na garancije koje nemaju pravnu snagu

http://www.seebiz.eu/todoricevi-odvjetnici-banke-su-pristale-na-garancije-koje-nemaju-pravnu-snagu/ar-173956/

Banke su pristale na garancije koje nemaju pravnu snagu i zato je nemoguce knjiziti jamstva u bilance solventnih kompanija kao sto su Ledo, Jamnica, Belje…

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Todorićevi odvjetnici: Banke su pristale na garancije koje nemaju pravnu snagu

http://www.seebiz.eu/todoricevi-odvjetnici-banke-su-pristale-na-garancije-koje-nemaju-pravnu-snagu/ar-173956/

Banke su pristale na garancije koje nemaju pravnu snagu i zato je nemoguce knjiziti jamstva u bilance solventnih kompanija kao sto su Ledo, Jamnica, Belje
[/quote]

kako ne kužiš da nije problem u tome da su garancije tobože nezakonite nego što su one tako velike da se ne mogu u velikom dijelu naplatiti! …naime, naplata je moguća samo do iznosa kapitala/imovine neke kompanije, a ne iznad jer te kompanije nisu npr. ugovorile kod nekih trećih banaka da će one jamčiti za punu naplatu garancija ako se krediti ne vrate, a tvrtke kćeri nemaju dovoljno kapitala!
nije dakle problem u tome da su garancije kao takve navaljane, nego da nemaju snagu da se prisilno u cijelosti naplate nego samo manjim dijelom-do visine kapitala tvrtki jamaca….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

New Report

Close