Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jamstva nisu prosla skupstine niti je bilo protucunidbe. Samim time, snatram da su Ledo, Jamnica, Belje i ostali itekako solventni i da dionicari nikako ne mogu biti izvlasteni.

To je sada neki pretežiti stav i stav iz prve ruke od strane Todorića!

No najviše me u ovim tzv RASPRAVAMA žalosti činjenica da 99% sudionika uopće ne zna koliki je dug Agrokora prema posljdnjim tablicama i kakva je struktura.

Pa evo da svima malo pomognem.

Prema zadnjim Tablicama Trgovačkog suda ukupni dug je 37.962.143.696,00 kuna od čega na međukompanijska potraživanja otpada 11.579.674.849,00 kuna!
Što bi se reklo netto dug je 26.382.468.847,00 kuna. Mislim da je to i odgovor na pitanje jamstava – ona su IRELEVANTNA budući da je dug manji od imovine Agrokora!

Nravno malo bih pojasnio i ove tzv KONZULTANTE ako mi dopustite.
Jednom riječju maznuti će OGROMNU LOVU a ni za što.
I nije njihov trošak 1% nego ide i do 3%, ako se gleda vanjski dug Agrokora!

Vrijeme je da se na burzi vrate blokirane dionica.Imamo dovoljno informacija za pošteno kockanje.Dapače,mislim da smo predobro informirani i da možemo donijeti razumne odluke.

Neće biti trgovanja minimalno do eventualnog potpisivanja nagodbe 10.07.
A i nakon toga sve je upitno.

Mislim da mozete računati na to.

Pa ako je netko uspio uzeti svima njima novce i hendlati duže od 25 godina sustav koji se na kraju ipak pokazao neodrživ, onda on sigurno nije papak, a nije ne nesposobnjaković. On se očito ima već par godina dobro pogubio, a ako misliš na dioničare koji su izgubili, to je marginalan trošak prema trošku “ispravljanja” gospodarstva i financiranja takvog projekta. Nije se okružio pametnim, iskusnim i sposobnim ljudima i nije želio slušati druge stručnjake koji su mu davno ukazivali na neodrživost takvog modela. Ponajprije one iz EBRD koji su mu prije 5 godina se zahvalili na suradnji i povukli iz Agrokor projekta.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/evo-sto-o-todoricevom-padu-kaze-njegov-jedini-suvlasnik-u-agrokoru-foto-20171023

Ivica Todorić sigurno nije bio papak nego je doslovno vrtio promašenu strategiju da možeš rasti i razvijati se na trzistu i gospodarstvu koje istodobno nema gospodarskog rasta i to tudjim novcem i financiranjem. Kad hodaš po rubu ponora, kad tad ćeš se okliznuti i pasti niz liticu. Samo je pitanje hoćeš li se “ozlijediti i preživjeti” ili “poginuti”. Sreća prati hrabre, al sreću ne treba izazivati jer statistički nije predvidljiva varijabla.

Jako, jako, jako dobar intervju sa Purkom u Glasu Istre.
Baš mi je drago da već više mjeseci zastupam upravo te, tako razumne, smislene, argumentirane i pravno utemeljene stavove.

I isto kao Purko, iskreno, kao čovjek, žalim plejadu ispraznih likova sa potpuno promašenim idejama u njihovim glavicama.

Priča ide dalje!
A na kraju će sve ipak ispasti dobro! 🙂

La vita e bella!

Martinu Dalić je, dodaje, izbacio iz ureda.

– Ona se pogubila, ona uopće ne zna što pripovijeda, žena Božja. Ona je došla jednom 18.2. prvi put s Marićem kad je bila priprema, onda smo 26. bili na tom sastanku, pa je 3.3. meni došao Marić i onda 16.3. ona dođe meni u moju sobu. Veli mi: Todoriću ti ćeš registrirati jednu kompaniju i prebacit ćeš dionice na tu kompaniju, bit će nova skupština, a ti se mičeš. Ja je gledam, ej, luda žena, ne znam koji je “Bog došel”. Ja s tim nemam problema, imam ja, sad da ne kažem, neku dokumentaciju, treba je još malo pustiti neka priča. Ja velim, ja to mogu napraviti, registrirati, ali da ti i tvoji mlatimudani upravljate i to uništite pa da ja budem odgovoran – taj film ne budeš gledala i van! – rekao je.

n1, točka na tjedan, frenki laušić

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

n1, točka na tjedan, frenki laušić

I sta nam Frenki lijepo govori?

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Pa vidjelo se iz priloga da je on potpuno pogubio i da uglavnom priča kontra onih koji ga žele sudski goniti. Njemu su aranžeri izdanja bile velike investicijske banke i medjunarodni savjetnici. Zar ti stvarno misliš da bi oni nudili neki papir, a da ne znaju jel postoji ili ne postoji jamstvo? Očito ih je on nekako uvjerio ili podastro im dokumentaciju da su jamstva valjana i u skladu sa pozitivnim propisima. Mozda su falsificirali dokumentaciju u Agrokoru i sto će sad reci? Nego… Nisam kriv… majke mi?

Uopće je neozbiljan taj intervju jer ne progovara o stvarnim dogadjajima nego se priča svodi na to da su ga prislili, da on nije ništa kriv, da ne zna, da je sve laž i sl. Bolje bi mu bilo da ne daje nikakve intervjue jer će ponajprije sebi, nanijeti još vecu štetu. On zapravo ne vlada cijelom tom materijom i ne zna komunicirati s javnošću.

Pozdrav,

Posejdon,…………..može link Purka iz Glas Istre, puno hvala i lp

Isusek, Isusek!

Baš slušam Todorića.

Prama Stečajnom zakonu u dijelu koji se odnosi na Stečajni plan i na koji se poziva i Lex Agrokor jasno je da dužnik mora dati pristanak, pod određenim uvjetima.

A sada je jasno da Todorić neće dati takav pristanak!

Ovdje će još svega biti. Ako ovo sve ovako prođe Todorić će imati veliku šansu kroz sudski proces vratit dio vlasništva nad Agrokorom.

“Nisu kršeni propisi već su garancije nenaplative. A banke su pristale na takve garancije i tražile ih. Jednostavno je činjenica da garancije nemaju pravnu snagu; a ne da su se “kršili propisi”. Zašto su banke prihvatile takav aranžman to je njihov propust’ naveli su u reakciji ”

http://www.seebiz.eu/todoricevi-odvjetnici-banke-su-pristale-na-garancije-koje-nemaju-pravnu-snagu/ar-173956/

Prevarili smo banke i tko im je kriv –samo to pravnci drugacije upakiraju 🙂
Vjerovnicko vjece to jos nece da prizna i sve dogovore baziraju na tome da je sve bilo po zakonu.
Trgovacki sud ce bit taj koji ce donijet zavrsni sud.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close