Uostalom, svi koji tu pisete jako dobro znate da oporavka nece biti bar 20god ako se ovo provede na ovaj nacin
Ovdje je barem meni,trenutno dobar korak uclanjenje u udrugu.imaju pravnicku strukturu koja konstantno skuplja argumente i uletit ce najvjerojatnije sa kolektivnom tuzbom,a zbog velike mase dionicara ( tuzitelja ) troskovi po dioniku nece biti veliki.danas je purko bio na n1, ( doduse nisam sve uspio pogledati ), govorio je o perusku da bi se trebao upoznati elementima trgovackog prava ,te da je udruga poslala pismo i predsjedniku vlade i predsjedniku sabora,sto moze znaciti samo jedno,a to je momci,dosta je vise za.ebancije,ili cemo sjesti za stol i ozbiljno porazgovarati ili daljnja sudska rjesenja vi preuzimate,tj.porezni obveznici.imaju jako puno pravnih argumenata u rukama, bit ce zilava borba.
Dalje,ja shvacam sve one dusebriznike koji kazu ” zasto ste kupovali dionice todexa kad ste znali da je tako losa situacija i” sl.To nije svatko znao.hanfa i zse su dozvolili trgovanje ovim dionicama i oni snose dio velike odgovornosti,jer su na taj nacin obmanuli sudionike trzista kapitala da je sve ok i slobodno se moze raditi k/ p. Ili totalno zabrani ili nemoj nikako,ovo sto se sada radi ne valja.
Dalje,sto se ponovilo puno puta, u ovom cirkusu zvanom lex agrokor se trpaju u isti kos i zdrave i nezdrave firme,solventne i insolventne,kao kruske i jabuke.zdrava logika govori da to ne moze tako proci,udruga ovo na sudu posebno treba potkrijepiti i vjerujem da imaju dista toga,a i sam purko je o ovome govorio. dalje,ovo nije stecaj firme pa da dionicari budu zadnji na listi,ovo je lex agrokor koji pogoduje da se dobiju izvrsne zdrave firme za malo novaca ,a koji dionicare stavlja po strani,bez ikakve komunikacije,kao bad guys.mislim da je dosta sa ovom gluposti,udruga zauzima stroziji stav i bit ce sve manje price na tv.volio bi da se izbjegne sud,ali kako stoje stvari,sve je blize ta opcija.
Ovdje je barem meni,trenutno dobar korak uclanjenje u udrugu.imaju pravnicku strukturu koja konstantno skuplja argumente i uletit ce najvjerojatnije sa kolektivnom tuzbom,a zbog velike mase dionicara ( tuzitelja ) troskovi po dioniku nece biti veliki.danas je purko bio na n1, ( doduse nisam sve uspio pogledati ), govorio je o perusku da bi se trebao upoznati elementima trgovackog prava ,te da je udruga poslala pismo i predsjedniku vlade i predsjedniku sabora,sto moze znaciti samo jedno,a to je momci,dosta je vise za.ebancije,ili cemo sjesti za stol i ozbiljno porazgovarati ili daljnja sudska rjesenja vi preuzimate,tj.porezni obveznici.imaju jako puno pravnih argumenata u rukama, bit ce zilava borba.
Dalje,ja shvacam sve one dusebriznike koji kazu " zasto ste kupovali dionice todexa kad ste znali da je tako losa situacija i" sl.To nije svatko znao.hanfa i zse su dozvolili trgovanje ovim dionicama i oni snose dio velike odgovornosti,jer su na taj nacin obmanuli sudionike trzista kapitala da je sve ok i slobodno se moze raditi k/ p. Ili totalno zabrani ili nemoj nikako,ovo sto se sada radi ne valja.
Dalje,sto se ponovilo puno puta, u ovom cirkusu zvanom lex agrokor se trpaju u isti kos i zdrave i nezdrave firme,solventne i insolventne,kao kruske i jabuke.zdrava logika govori da to ne moze tako proci,udruga ovo na sudu posebno treba potkrijepiti i vjerujem da imaju dista toga,a i sam purko je o ovome govorio. dalje,ovo nije stecaj firme pa da dionicari budu zadnji na listi,ovo je lex agrokor koji pogoduje da se dobiju izvrsne zdrave firme za malo novaca ,a koji dionicare stavlja po strani,bez ikakve komunikacije,kao bad guys.mislim da je dosta sa ovom gluposti,udruga zauzima stroziji stav i bit ce sve manje price na tv.volio bi da se izbjegne sud,ali kako stoje stvari,sve je blize ta opcija.
Jamstva se moraju skinuti ili barem resporediti.
Kompanija po kompanija se mora gledati.
Vecina perjanica je itekako solventna.
Na njima moze ostati nekakav dug i to je to.
Nikako se nece moci proglasiti insolventnima
@toronto, i ja sam tražio da pogledam u cjelini , ne može se naći ni na n1 , ni na udruzi. ne znam što se dogodilo.
@bisakovi
Kaže bisakovi da su pred sudom povučena osporacanja prema sberbank u iznosu oko 4.5 mlr kuna, što je točno, ali su isto odmah aktuvirano osporavanje jamstava za tih 4.5mlr. Dakle jamstva su poslana u parnicu. Nitko ovdje ne osporava potraživanje sberbank, nego jamstva za slična potraživanja. Vidi se da govirimo drugi jezik i da neki niti ne razumiju o čem se priča, ali uredno dociraju.
Zašto su rusi vračeni u igru? Pa zato jer je adris osporio potraživanja obvezničarima u iznosu 10mlr kn, kasnije je za dio prema zaba i erste mislim povukao dio osporavanja. A to znači da oni čija su potraživanja osporena ne mogu glasat kod nagodbe,.pa su ubacili ruse da obave taj posao. Pod svaku cijenu.
Primjećujete da rusi s nekih 25% bi trebali dobiti nekih 40%? Stvarno veliki uspjeh hrvatske vlade i njene produžene ruke Iu. Bravo
Jamstva se moraju skinuti ili barem resporediti.
Kompanija po kompanija se mora gledati.
Vecina perjanica je itekako solventna.
Na njima moze ostati nekakav dug i to je to.
Nikako se nece moci proglasiti insolventnima
Ma kakva jamstva, kakvi bakrači………….
Ako je Agrokor uzeo 100 nečega i tih 100 nečega unutar koncerna rasporedio po operativnim kompanijama koje su ujedno jamci onda su te iste operativne kompanije u svojim bilancama proknjižile to kao dug prema Agrokoru! I sve su nakon toga i dalje SOLVENTNE!
Dakle postavlja se pitanje kako netko 2x može nešto knjižiti kao dug?
Ako je Agrokor od 100 nečega jamcima proslijedio 50 onda su jamci tih 50 nečega proknjićili kao dug, a Agrokor iz svoje imovine ima vratiti tih 50, a za sada se iz Tabela vidi da je Agrokor sposoban vratiti tih 50 nečega.
Agrokor je svoje obveze prema kreditorima koristi i za širenje u regiji, ali u regiji ne vrijedi Lex, pa se postavlja temeljno pitanje kako se može nekoj operativnoj kompaniji u HR nametnuti obveza koju ima neka kompanija u Srbiji, BiH ili Sloveniji koje su također ili prikazale obvezu prema Agrokoru u svojim bilancama, ili su dio imovine Agrokora koju je Agrokor stekao na način da je podizao kredite?
Poslao sam zahtjev za pristupanje udruzi, i dosao mi je mail da je zahtjev zaprimljen. Medjutim, nije dosla nikakva obavijest da sam postao clan. Zna li netko jesam li automatski postao clan ili moram jos nesto obaviti?
Ne razimijem pljuvanje po Todoriću. Bez sumnje napravio je puno grešaka ali i puno dobrog, i jos bitnije ovo Agrokor je Todorić radio uz svesrdnu pomoć cijele Hrvatske, pa ako pljuješ u cijelosti po todoricu pljujes i na neke dobre stvari sto je radio..
Al manjinski dionicari su razlicito od todorica, vrijeme komunizma je over..i jednoumlja..
Ako mislis da su ekipa iz agrama deb..li ili ovi pravni strucnjaci iz instituta maribor ili sudskr presude koje su visoki sudovi slovenije u slicnim slucajevima sudili da se radi o izvlacenju novaca iz jedne firme koja jr imala samo 10 posto manjinskih dionicara, to je tvoje pravo, ali ako ja cekam i vjerujem u sudske presude i sudsku stvar, kaj se to tebr i drugih tice? Ajde borite se svoje bitke, nitko vas ništ ne trazi ionako.
ne bih se složio sa serislavom – ne mogu zajmodavci doći i reći – mi hoćemo toliko i toliko. tko koliko kom eduguje, to piše u ugovorima. a u ugovorim alijepo piše da jamstva vrijede onoliko koliko rh zakoni dopuštaju.
isto tako banka može traziti duznik ada potpise ovrhu, ali opet ta ovrh amoze ici samo onoliko kolio rh zakon idopustaju.
isto tako banka moze dogovoriti bilo koju kakmatu, ali samo onoliko isko koliko rh zakoni dopustaju.
Ako rh zakoni ne vrijede z ajamstva, ZASTO BI VRIJEDILA Z AOVRH EILI ZA KAMATE. AJMO LIJEPO ONDA NJIMA BZISATI TUR PA DA IH UPOTRIJEBIMO ZA NESTO KORISNO. AKO ĆEMO TAKO RAZMIŠLJHATI.