@ecobarbar
Krivo rezoniras. Purko je nebitan, isto kso ti i ja. Ono sto je bitno su DOKUMENTI! I po njima se mora postupat. A tamo jasno i nedvosmisleno pise kako jamstva funkcioniraju. Nebitno sto o tome mislimo ti ili ja, BITNO JE ONO STO PISE!
Kao uostalom u svakom drugom ugovoru. Npr ti i ja sklopimo ugovor o prodaji stana u kojem pise da ti ja uplacujem ×eura i za 10 dana useljavam. I sad se je pojavim za 10 dana i kazem da je stan moj i da useljavam iako ti nisam platio ni euro.
Tako i ovaj dokument o jamstvima JE VRLO JASAN! TKO DRUGACIJE NAPRAVI PROTIVNO ONOM STO PISE, ODGOVARAT CE!
Uprave sigurno to nece potpisat, al Perusko slobodno moze ako misli da je sve cisto!
Ne rezoniram ništa ja krivo. I te dokumente netko mora proglasiti nezakonitim. A to nije i purko, ni ti ni ja. To je eto – sud. A tog dokumenta nema. A ako ga nema – jamstva su zakonita, tu su , i postoje, i kao takvima će je sud u potvrđivanju nagodbe promatrati. Sve dok tog dokumenta ne bude.
Da, slažem se sa tobom. Netko od nas dvoje definitivno ima problema sa čitanjem, pa i sa procjenom situracije i onoga što će se dogoditi. A obzirom da forum pamti sve, naknadno će se vidjeti tko je onaj sa problemom.
[/quote]
Na tvoju vliku žalost vjerovnici su upućeni na parnicu u kojoj moraju dokazati zakonitot jamstava.
I zašto se ti toliko upireš nama neukima dokazati da su jamstva zakonita ako će to sud potvrditi u parnici.
Naravno – uvjet je da su vjerovnici išli na sud dokazivati da su jamstva zakonita.
Međutim čini mi se da nisu, pa je onda logično zaključiti da jamstava više nema.
Da, slažem se sa tobom. Netko od nas dvoje definitivno ima problema sa čitanjem, pa i sa procjenom situracije i onoga što će se dogoditi. A obzirom da forum pamti sve, naknadno će se vidjeti tko je onaj sa problemom.
[/quote]
Ma, nije rijeoč o procjeni – svi mi znamo dobro što će se dogoditi – mali će popušiti. To je jasno.
Ja samo podcrtavam da dokumenti daju z apravo Purku – i da je ovo normaln situacija, stečaj ili PSN nekoke normalne tvrtke, sud bi morao uvažiti jmastva samo onoliko koliko zakon dopušta.
Ali, ovo nije normalno stanje i tko zna što će sud odlučiti. Možete li zamsiliti da netko otme dionice Mercaora slovenskim građanima. nemoguće. Ili dionice Frikoma srbijanskim. Nemoguće. To ima samo u ovom našem uhljebistanu.
Ma, Purko je lijepo predočio dokumente gdje crno na bijelo stoji da agrokor i obvezničari ugovaraju da jamstva vrijede do onog iznosa do kojeg dopuštaju rh zakoni. crno na bijelo.
Moje pitanje je – kako sud može amenovati ovakbu nagodbu ako počiva na nezakonitim jamstvima.
tebi ništa nije jasno, a čini mi se niti purku.
svaki kredit koji je ugovoren ujedno je imao odredbu da se jamči do iznosa imovine/kapitala firme što je i normalno. međutim, takvih ugovora o kreditu bilo je više i svaki je očito imao takvu odredbu da se jamči do visine temeljnog kapitala pa su oni kao takvi formalno zakoniti. problem je što krediti i jamstva, kumulativno gledano, nekoliko puta premašuju kapital firme, ali to je problem kreditora i vjerovnika što se nemaju iz čega naplatiti, a ne same firme (npr.leda) jer firmu će teretiti maksimalno do iznosa kapitala firme, a kako su obveze nekoliko puta veće od kapitala, ide ili stečaj ili preuzimanje tih firmi kroz ulazak vjerovnika u novu vlasničku strukturu.
[/quote]
Koje je ovo elementarno neznanje osnovne matematike…
Ako je Agrokor digao 10 kredita, i za svih 10 jamci Ledo, i svi krediti dospiju, a Ledo jamci do iznosa kapitala, pa nece se banka naplatiti 10 x iznos kapitala, vec samo jednom… jednom kada se potrosi kapital gotovo, prosao voz… tko se naplatio, naplatio se 😂
Na tvoju vliku žalost vjerovnici su upućeni na parnicu u kojoj moraju dokazati zakonitot jamstava.
I zašto se ti toliko upireš nama neukima dokazati da su jamstva zakonita ako će to sud potvrditi u parnici.
Naravno – uvjet je da su vjerovnici išli na sud dokazivati da su jamstva zakonita.
Međutim čini mi se da nisu, pa je onda logično zaključiti da jamstava više nema.
Niti je na moju žalost, niti je na moju radost. To što ne znaš raspravljati bez uvođenja tih laganih uvreda je samo dobar pokazatelj stanja duha.
Koliko znam, forum nije tvoj privatan forum, ako jeste, onda zabrani svim drugima pisanje i zatvori ga. Tko si ti da ikoga pitaš zašto nešto piše po forumu?
Ma, nije rijeoč o procjeni – svi mi znamo dobro što će se dogoditi – mali će popušiti. To je jasno.
Ja samo podcrtavam da dokumenti daju z apravo Purku – i da je ovo normaln situacija, stečaj ili PSN nekoke normalne tvrtke, sud bi morao uvažiti jmastva samo onoliko koliko zakon dopušta.
Ali, ovo nije normalno stanje i tko zna što će sud odlučiti. Možete li zamsiliti da netko otme dionice Mercaora slovenskim građanima. nemoguće. Ili dionice Frikoma srbijanskim. Nemoguće. To ima samo u ovom našem uhljebistanu.
Ali to je u končanici potpuno svejedno. Sasvim lijepo je to objasnio @spanac .
Ako ti primjerice imaš u džepu 1000 kuna i nakon toga propadaš, apsolutno je svejedno da li izdao nekome mjenice na 30 x 1000 kuna jer ti se ionako može uzeti samo tih 1000 kuna i onda si – propao. Onako, jednostavno, plastično rečeno. A Ledo je izdao mnogo toga po 1000 kuna.
Znači tako to izgleda u tvojoj računici – kada se prvi od deset naplati, firma više nije dužna nikome od ostalih devet 🙂 Ajde da smo i to čuli
izaslo rjesenje na trgovackom sudu. Perusko predlaze da se 4,5 milijarde kn, koje im je Agram osporio, uvrste u tablicu tražbina. točka 3. 🙂
Mirovinski fondovi su imali obvezu prvi dići glas i stati u obranu imovine umirovljenika koje predstavljaju, a nadam se da će uskoro izaći na vidjelo zašto šute i drže bandi ljestve i tko ih je ušutkao… Slična je priča i sa II. mirovinskim stupom u koji su ljudi ulagali i na kraju pojeo vuk magare!!
Pa dokle više bando, a i narode isto pitanje, dokle ćeš ovo trpjeti??
3. Rješenjima suda od 29. i 30. ožujka 2018. godine utvrđene su tražbine vjerovnika Addiko bank d.d. u iznosu od 385.366.909,97 kn te SBERBANK EUROPE AG u iznosu od 1.097.687.843,82 kn i Javno dioničko društvo SBERBANK OF RUSSIA u iznosu od 3.614.663.795,67 kn.
Izvanredni povjerenik u priloženoj dopuni Tablice predlaže razvrstati i navedene utvrđene tražbine u odgovarajuće skupine, i to tražbinu Addiko bank d.d. u iznosu od 385.366.909,97 kn u skupinu A, a tražbine SBERBANK EUROPE AG u iznosu od 1.097.687.843,82 kn i Javno dioničko društvo SBERBANK OF RUSSIA u iznosu od 3.614.663.795,67 HRK u skupinu D.
U Zagrebu, 9. travnja 2018. godine
Na broj: 47. St-1138/17
Dakle ove trazbine su vec utvrdene od strane Suda!!!
Dakle,sve je jasno.Bitne su trazbine.
Ma, Purko je lijepo predočio dokumente gdje crno na bijelo stoji da agrokor i obvezničari ugovaraju da jamstva vrijede do onog iznosa do kojeg dopuštaju rh zakoni. crno na bijelo.
Moje pitanje je – kako sud može amenovati ovakbu nagodbu ako počiva na nezakonitim jamstvima.
tebi ništa nije jasno, a čini mi se niti purku.
svaki kredit koji je ugovoren ujedno je imao odredbu da se jamči do iznosa imovine/kapitala firme što je i normalno. međutim, takvih ugovora o kreditu bilo je više i svaki je očito imao takvu odredbu da se jamči do visine temeljnog kapitala pa su oni kao takvi formalno zakoniti. problem je što krediti i jamstva, kumulativno gledano, nekoliko puta premašuju kapital firme, ali to je problem kreditora i vjerovnika što se nemaju iz čega naplatiti, a ne same firme (npr.leda) jer firmu će teretiti maksimalno do iznosa kapitala firme, a kako su obveze nekoliko puta veće od kapitala, ide ili stečaj ili preuzimanje tih firmi kroz ulazak vjerovnika u novu vlasničku strukturu.
[/quote]
Koje je ovo elementarno neznanje osnovne matematike…
Ako je Agrokor digao 10 kredita, i za svih 10 jamci Ledo, i svi krediti dospiju, a Ledo jamci do iznosa kapitala, pa nece se banka naplatiti 10 x iznos kapitala, vec samo jednom… jednom kada se potrosi kapital gotovo, prosao voz… tko se naplatio, naplatio se 😂
[/quote]
ajde pročitaj još jednom boldano (moje i tvoje) i objasni nam tvoju matematiku, “strućnjaće”