Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Roll up kreditori će svoje vratiti 100% ali ne zbog jamstva nego jer su oni prvi naplatni red. Neće oni ni trebat zaloge i hipoteke.

Ako nagodba ne prodje onda hoće trebat.
[/quote]

Veoma ste u krivu – AKO NE PRODE NAGODBA, U RUJNU DOSPIJEVA ROLAP. ILI ĆE GA REFINANCIRATI ILI ĆE SJESTI NA SVE I NAPLATITI SE 100 POSTO.

A NA STA CE SJESTI – NECE SIGURNO NA VAS ILI NA MENE – SJEST CE LIJEPO NA SVU DOSTUPNU IMOVINU LEDA, JAMNICE, ZITNJAKA ITD. A AKD ONI ZAVRSE SVOJE, ONDA CE ZABA, ERSTE, HPB POKUPITI SVOJ EZALOGE I KRAJ FILMA.

Koliko ć onda vrijediti dionice leda ili jamnice

Jedina šansa je nagodba i uklučenej kakvo takvo malih dioničara. Problem je vrlo jednostavan – zasto bi banke pristale na nagodbu u kojoj se odruču nečega u krosit malih dioničara, ako u stečaju mogu napltiti više ili boje. PA SMISAO SAKE NAGODBE JE DA VJEROVNIC PROSU BOLJE NEGO U STEČAJU, INAČE ČEMU NAODBA.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Pozdrav,

Neki imamo nadu koja umire zadnja i bilo bi pravedno, da i mi dobijemo svoje , a u Utorak ćemo biti malo više pametniji kada vidimo nagodbu ( prvi dio ) i koju treba potvrditi sud, lp

U večernjaku Munjiza kaže da mali dioničari ostaju bez svega

Taj, sadašnji ekonomski analitičar,mudar i pametan, sve je to potpisivao u ime Konzuma.
A, šta ćemo.
[/quote]

nIJE MUNJIZA NIŠTA POTPISIVAO – ČOVJEK JE IZIŠAO JOŠ TAMO 2004.

da budemo pošteni – nisu baš svi dzubrad.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Roll up kreditori će svoje vratiti 100% ali ne zbog jamstva nego jer su oni prvi naplatni red. Neće oni ni trebat zaloge i hipoteke.

[/quote]

Veoma ste u krivu – AKO NE PRODE NAGODBA, U RUJNU DOSPIJEVA ROLAP. ILI ĆE GA REFINANCIRATI ILI ĆE SJESTI NA SVE I NAPLATITI SE 100 POSTO.

A NA STA CE SJESTI – NECE SIGURNO NA VAS ILI NA MENE – SJEST CE LIJEPO NA SVU DOSTUPNU IMOVINU LEDA, JAMNICE, ZITNJAKA ITD. A AKD ONI ZAVRSE SVOJE, ONDA CE ZABA, ERSTE, HPB POKUPITI SVOJ EZALOGE I KRAJ FILMA.

Koliko ć onda vrijediti dionice leda ili jamnice

Jedina šansa je nagodba i uklučenej kakvo takvo malih dioničara. Problem je vrlo jednostavan – zasto bi banke pristale na nagodbu u kojoj se odruču nečega u krosit malih dioničara, ako u stečaju mogu napltiti više ili boje. PA SMISAO SAKE NAGODBE JE DA VJEROVNIC PROSU BOLJE NEGO U STEČAJU, INAČE ČEMU NAODBA.
[/quote]

Netočno, zašto bi malim dioničarima jedina šansa bila nagodba? Nagodba je jedina šansa onim bankama koje nisu u roll up i koje imaju nezakonita jamstva. Ako dođe do stečaja, u stečaj ide agrokor, konzum, tisak.. ali ne i ledo, jamnica, žitnjak, belje, zvijezda, jer su to solventne kompanije, a dioničarima ostaje isti udio kao i prije. Dakle vrlo je jasno kome odgovara nagodba. To su banke koje imaju nezakonita jamstva, a tu ulazi i banke iz roll upa, ali njima niti neće trebati jamstva, jer će se naplatiti u prvom redu od agrokora. Dakle ne treba nama nagodba, nego bankama. Bilo bi razumno da se postigne nagodba ako bi bilo oportuniteta s obje strane, no bojim se da je ovaj lex agrokor previše ispolitiziran i zasada prilagođen bankama. No vidjeti ćemo što će sud na sve to reći. Onda prestaje politika i dolazi pravosuđe i struka.

[/quote]

Ako nagodba ne prođe bit će kukulele bankama, a ne malim dioničarima. A bez obzira na nagodbu ovi iz roll upa imaju dovoljno imovine da se naplate iz agrokora, a mislim da sam vidio da su i njihova jamstva poslana u parnice za svaki slučaj..

Jel izaslo tko su ti "ostali"?

AGROKOR D.D./REDOVNA DIONICA AGKR-R-A
Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%] Vrsta računa
1. ADRIA GROUP HOLDING B.V. (30622891083) 344.120 95,52 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)/EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT (65196735166) 7.468 2,07 Skrb. račun
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 2.965 0,82 Skrb. račun
4. AGROKOR D.D. (05937759187) (1/1) 2.960 0,82 Osnovni račun
5. TODORIĆ IVICA (05859927944) 2.733 0,76 Osnovni račun
Ukupno: 360.246 100,00

Svi ostali 4,48%.
Među njima i EBRD!

Ako netko jos nije, neka se uclani u Udrugu manjinskih dionicara. Masovnost je jako bitna.

Uclanjenje je besplatno i moguce preko interneta.

Evo i link: https://www.dionicari-agrokora.hr/

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Munjiza je nasamario samog Ivicu Todorića dok je radio za njega što je uspjelo rjetkima. Nakon toga propao u Gastro grupi jer je htio po starom. Ima očito zaliha dok je bio kod Ivice. Oko nalih dioničara nažalost stvar je jasna. Da su umjesto Amera i Rusa ušli dodatno hrvatski mirovinski fondovi kako je to meni jedino bilo logično i financijski logično bila bi druga pjesma. Ovako krv znoj i suze. Tužno.

Inace, Ledo je od Roll-upa dobio 7mil €, a Jamnica 6mil €…

Nesto su dobili, ali jamciti za 1mlrd € a dobit samo 6 ili 7 mil € je za zatvor… ali dobro, to cemo pitati na skupstini… neka se kolju uprava i nadzorni tko je kriv za sto…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Rusima ide najveći paket: Dobit će 44 posto Agrokora?

Nešto ne vidim ovdje koliko će od novog Agrokora pripasti starim dioničarima? Jel vidi netko drugi?

Sta tebe to uopce muci, i tako si zagovarao 0 za sve dionicare i da ti osobno nisi dionicar (barem po tvojim prijasnjim stavovima, zadnjih par tjedana nisam pratio)

Ovo nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju dionica, već samo moj pogled na činjenično stanje.

živa istina!
https://www.jutarnji.hr/komentari/martina-dalic-zasluzuje-visoko-drzavno-priznanje-a-ne-sumnje-mislite-li-da-bi-miri-bulju-uspjelo-ono-sto-je-uspjelo-njoj/7213881/

U večernjaku Munjiza kaže da mali dioničari ostaju bez svega

Taj, sadašnji ekonomski analitičar,mudar i pametan, sve je to potpisivao u ime Konzuma.
A, šta ćemo.
[/quote]

Moze link na clanak? Trazio, nisam nasao?

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

New Report

Close