Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Roll up kreditori će svoje vratiti 100% ali ne zbog jamstva nego jer su oni prvi naplatni red. Neće oni ni trebat zaloge i hipoteke.

Nakon ovog s Maricem i davanja dionica Blje braniteljima, ocekujem povratak na razine prije cuvene izreke da vrijedi nula kuna!
A za to sam i pripremio novog casha

ajmo ne lupetati – ovdje mali dioničari izvuku mozda 5, uvrh glave 10 posto pretkrizne vrijednosti, ako uopće šta izvuku

Ako padnu nezakonita jamstva, ostaje

1. rolap – svi žigovi i sv enekretnin e, sve je založeno
2. zakonit aajmastva od miljardu , mozda i dvije

ako npr ledo vrijedi 4 miljarde kuna, oduzevsi ovo gore, koliko ostane – vrlo malo. dakle da ne lupamo. vodje je riječ o tome da mali dioničari trebaju nesto dobiti jer ledo jos im aneku imovinu – i kao sto osigirani vjerovnic dobiju najvise, tako ce neosigurani dobiti najmnaje, i to je logicno. i to najmanje je 5, uvrh glave 10 psoto.

Postavit ču ti jedno vrlo jednostavno pitanje ukoliko su jamstva nelegalna jer su založena za korist drugog objasni mi koji je benefit za Ledo potpis roll up kredita kojeg je on minimalno konzumirao?
Da li je to onda legalno? Koja je to glavna skupština odobrila?
Vlasništvo je neotuđivo!

[/quote]

ROLAP JE GOTOOVA STVAR, NIKAD NIGDJE NIJEDNOM RJEČJU NI PURKO TO NIJE DOVEO U PITANJE. JDE DA NE PONAVLJAMO UVIJEK ISTE STVARI.

ovdje ej rijec o starim jamstvima, pa nisu roalperi bez vraga ugradili klauzulu u rolap da ramljak nece pobijati stara jamstva, sto misli da im se omaklo pa zaboravili to napraviti u rolaup – PA ZATO SU POBOGU I UZELI SVE POD ZALOG – SVE OD LEDA, SVE DO JAMNICE. ITFD. OKO JAMSTVA MOZE BITI FRKE,M OKO ZALOGA NE
[/quote]
Samo polako…

Purko igra pametno i ostavlja otvorena vrata-čekaj da vidiš ukoliko se ovo provede, a male isključi kako će ići tužbe..
Kakve koristi Jamnica i Ledo imaju od davanja novca iz rollupa Konzumu?
Kakve koristi tu ima mali dioničar osim Agrokora?
To što im Konzum nije plaćao robu koju su uzimali dugi niz godina jel to razlog rollupa?
Interes uprave bi trebao biti štititi kompaniju a ne jednog suvlasnika…
To se ne zove sinergija, to se zove lopovluk!

Jedva čekam da zakuha, a ukoliko uprave stave potpis i pečat na jamstva u izvještaju biti će izuzetno veselo 🙂

Samo ruska ćirilica jer je koruptivna i premijum - srpska je za sirotinju https://www.fortenovagrupa.com/new-page Lik je Car!

Rolluperi mogu staviti hrpu klauzula kao i Ramljak i ograđivati se od odgovornosti, ali postoji nešto što se zove kazneni zakon i tu priča pada u vodu trenutno taj kazneni zakon blokiraju, ali neće HDZ biti dovjeka na vlasti pogotovo ne ova struja u njemu, tako da svim upravama kojima pričaju da su sigurni s onim što su radili, a pogotovo ako potpišu jamstva u izvještaje nebi bio u koži…
Uistinu vjerujem da će biti veselo, samo je pitanje vremena…

Samo ruska ćirilica jer je koruptivna i premijum - srpska je za sirotinju https://www.fortenovagrupa.com/new-page Lik je Car!

Jesi pročitao roll-up ugovor?

E pa ja jesam, i u njemu piše, ukoliko se jamstva ograniče zakonom ili bilo kojim drugim sredstvom, roll-up dospijeva odmah!

Znači, oni su sve moguće ishode definirali u roll-up ugovoru, i ako se dogodi nešto što njima ne odgovara, roll-up dospijeva odmah!

A nadležan je sud u Londonu…

Ovdje je jedna stvar očita – 19 miljardi jamstva nije zakonito, to su priznali sami roalperi ugradivši klauzulu o tome. Tko utvrduje to – IU ili sud ili netko treći, ne znam.

Ja ovdje govorim o reidualnoj vriejndsoti npr leda nakon rolapa i nakon jamstva koja nedvojbeno jesu zakonita npr. onliko koliko je ledo dobio novaca – KOLIKA JE TA VRIEJDNSOT – 1 MILJARDA ILI MANJE

Samo od te vrijednsoti mogu mali dioničari nesto dobiti . zakonita jamstva moraju biti islaćena, rolap mora biti isplaćen.

Ako su jamstv azakonita nr 1 miljarda kuna, a rolap zalozi 2 miljarde (založili su goto ve sve – nista vise nije pod neklim ili starim ili sad novim zalogom) – koliko vrijedi ledo?

Misliš da je Ledo dobio 1 mlr kuna za pripremu sezone od roll upa? Ni blizu tome. Ipak se ne pojede tolko sladoleda po ljeti 🙂
[/quote]

Pobrkao si kruške i jabuke

1. Prvo je ledo bio jamčio tamo prošlih godina za neke iznose – ne za 19 miljardi , ali za jeno miljardu je. toliko je kroz godine doteklo do leda

2. onda je ledo založio sve dotad nezaloženo za rolap – miljardu, dvije, ne znam , ali sad je sve zalozeno

Tek ka se plati ono prvo i ovo drugo, tek onda vlasnik tj. veliki i mali dionicari moguraspolagati s ostatkom. to je valjda jasno.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

E pa ja jesam, i u njemu piše, ukoliko se jamstva ograniče zakonom ili bilo kojim drugim sredstvom, roll-up dospijeva odmah!

Znači, oni su sve moguće ishode definirali u roll-up ugovoru, i ako se dogodi nešto što njima ne odgovara, roll-up dospijeva odmah!

Ovdje je jedna stvar očita – 19 miljardi jamstva nije zakonito, to su priznali sami roalperi ugradivši klauzulu o tome. Tko utvrduje to – IU ili sud ili netko treći, ne znam.

Ja ovdje govorim o reidualnoj vriejndsoti npr leda nakon rolapa i nakon jamstva koja nedvojbeno jesu zakonita npr. onliko koliko je ledo dobio novaca – KOLIKA JE TA VRIEJDNSOT – 1 MILJARDA ILI MANJE

Samo od te vrijednsoti mogu mali dioničari nesto dobiti . zakonita jamstva moraju biti islaćena, rolap mora biti isplaćen.

Ako su jamstv azakonita nr 1 miljarda kuna, a rolap zalozi 2 miljarde (založili su goto ve sve – nista vise nije pod neklim ili starim ili sad novim zalogom) – koliko vrijedi ledo?

Misliš da je Ledo dobio 1 mlr kuna za pripremu sezone od roll upa? Ni blizu tome. Ipak se ne pojede tolko sladoleda po ljeti 🙂
[/quote]

1. Prvo je ledo bio jamčio tamo prošlih godina za neke iznose – ne za 19 miljardi , ali za jeno miljardu je. toliko je kroz godine doteklo do leda

2. onda je ledo založio sve dotad nezaloženo za rolap – miljardu, dvije, ne znam , ali sad je sve zalozeno

Tek ka se plati ono prvo i ovo drugo, tek onda vlasnik tj. veliki i mali dionicari moguraspolagati s ostatkom. to je valjda jasno.
[/quote]
Da ne povjeruješ..informiraj se Ledo je kao i Jamnica bio gazdin bankomat iz kojeg je ovaj izvlačio lovu i sad na temelju toga što je on potpisao jamstva da izvlači lovu svi ostali dioničari bi trebali izgubiti sve jer ih omalovažava ista ta država koja je sve to dozvolila(Hanfa,sudovi,porezna) sve ove godine jer su političke strukture od toga imale korist.Zato i SDP i HDZ ne spominju male dioničare, a pustili su IT da ode u London.
Samo im je problem što tih dioničara i velikih igrača unutra ima dosta…a i oni su glasači

[/quote]

[/quote]
Da ne povjeruješ..informiraj se Ledo je kao i Jamnica bio gazdin bankomat iz kojeg je ovaj izvlačio lovu i sad na temelju toga što je on potpisao jamstva da izvlači lovu svi ostali dioničari bi trebali izgubiti sve jer ih omalovažava ista ta država koja je sve to dozvolila(Hanfa,sudovi,porezna) sve ove godine jer su političke strukture od toga imale korist.Zato i SDP i HDZ ne spominju male dioničare, a pustili su IT da ode u London.
Samo im je problem što tih dioničara i velikih igrača unutra ima dosta…a i oni su glasači

[/quote]

Pa da, bas ste me prosvijetlili – LEDO NEMA NIKAKVIH MASTAVA I LEDO NEMA NIKAKVE ZALOGE. LEDO J E100 PSTO CIST AKOMPANIJA I OVO JE URTOA PROTIV MALIH DIONICARA

Kako se ja toga nisam sjetio.

ma, molim vas, nemojmo pisati gluposti – stara i nova jmsstva nisu ista stvar

Jeli ja pišem možda kineskim.
Uvjetne tražbine tj. zahtjevi za osiguranjem po čl. 143 st. 2 SZ koje je izvanredni povjerenik priznao pod uvjetom da se išta plati od podnositelja prijave javno su objavljene u Tablici Zahtjeva za osiguranje vjerovnika sukladno čl. 143. SZ od 9.11.2017. godine.

Obzirom da se taj članak Stečajnog zakona nije mjenjao ne znam odakle crpiš pravo kojim mijenjaš status jamstava koja su data RollUp kreditorima.
Dakle jamstva su po mišljenju povjerenika a što je i prihvaćeno od suda istovremeno i UVJETNE TRAŽBINE davatelja jamstva.
Ništa revolucionarno.

ma, molim vas, nemojmo pisati gluposti – stara i nova jmsstva nisu ista stvar

Jeli ja pišem možda kineskim.
Uvjetne tražbine tj. zahtjevi za osiguranjem po čl. 143 st. 2 SZ koje je izvanredni povjerenik priznao pod uvjetom da se išta plati od podnositelja prijave javno su objavljene u Tablici Zahtjeva za osiguranje vjerovnika sukladno čl. 143. SZ od 9.11.2017. godine.

Obzirom da se taj članak Stečajnog zakona nije mjenjao ne znam odakle crpiš pravo kojim mijenjaš status jamstava koja su data RollUp kreditorima.
Dakle jamstva su po mišljenju povjerenika a što je i prihvaćeno od suda istovremeno i UVJETNE TRAŽBINE davatelja jamstva.
Ništa revolucionarno.
[/quote]

1. Neki osporavaju stara jamstva

2. NITKO ŽIV NIKAD NIJE OSPORIO ROLAP – ROLAP SE MORA PLATITI. KRAJ PRIČE

Mozda ledo jamci za stara jamstva, mozda ne. ali za rolap jamcisto psoto i tu nema spora. iamte obave – uporave su potpisale, zadnji je tisak potpsiao – uzimamo rolap i jamčimo svom svojom imovinom

Nagodba vjerovnika dogovorena.Super.To je bolje od stečaja.
Vjerovnici ,a ne IU tj.Ramljak i Peruško,se dogovorili da će nas operušati i kako sada izgleda na nularicu.
Donositelji Lexa su krivci,tj. ministrica Dalić odnosno republika Hrvatska jer su vjerovnicima omogućili da
elimimiraju hrvatsko vlasništvo iz Agrokora i to je teški debakl Hrvatske.
Dobavljači su se naplatili više od očekivanja,ali dobili su puno manje od zbira imovine manjinskih dioničara i vlastitih potraživanja,iako će se to pokušati prikazati kao veliki uspjeh nagodbe.Spasili dobavljače,velike i naroćito male.Koliko to košta nije bitno.
Da li je država dala garanciju budućim vlasnicima Agrokora 2 da će udio manjinaca biti anuliran ili će prepustiti
da sudovi budu potpuno samostalni u donošenju pravorijeka. ili će država pritiskati.Da li će medijska blokada biti i dalje na snazi.
Dakle,izvjesno je da nam pripada nula pa bi kockari mogli zaigrati da neće biti nula.
Dokupio bih Jamnicu na 500,LEDO na 50,ZVZD na 20,Belje na 0,25 Vupik na 0,50 kn.za desetak tisuća kn,koje bi bukvalno vrijedili nekoliko mil kn.Naravno,dokup može i niže.
I zato bi pod hitno trebalo skinutu blokade jer imamo plan nagodbe.Ionako nije bitno kakva će biti nova
FI izvješća jer koliko bilo da bilo otpisa i terećenja zbog roll-upa manjincima će uvijek biti nula.Izdržati ćemo ako treba i nova FI još dvadesetak dana.
Burza je i kocka i treba otvoriti trgovanje.doslovno sutra.Svakako na dan potpisivanja dogovora vjerovnika tj.do srijede.

Ovo sto vi pisete je strahota.
“Burza je kocka, otvorimo trgovanje i sl.”
To je doslovce za zatvor.
Srecom je regulatoru jasno da je plan nagodbe ipak samo plan te da je usuglasavanje i konacni potpis, kao i sudska potvrda, nuzno da bude valjan. Znaci ISHODA JOS NEMA. Ne da jos nije siguran nego ga bas to, NEMA. A IMANJE poznatog ishoda, znaci da je on ostvaren u perfektu, a ne predvidjen u futuru, je uvjet za deblokadu trgovanja.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

U večernjaku Munjiza kaže da mali dioničari ostaju bez svega

Taj, sadašnji ekonomski analitičar,mudar i pametan, sve je to potpisivao u ime Konzuma.
A, šta ćemo.

Rusima ide najveći paket: Dobit će 44 posto Agrokora?

Nešto ne vidim ovdje koliko će od novog Agrokora pripasti starim dioničarima? Jel vidi netko drugi?

Roll up kreditori će svoje vratiti 100% ali ne zbog jamstva nego jer su oni prvi naplatni red. Neće oni ni trebat zaloge i hipoteke.

Ako nagodba ne prodje onda hoće trebat.

New Report

Close