meni je zaista zanimljivo tih 6% koji su ostali odnosno koji su u “zraku”. Ja mislim da su osporena jamstva itekako dobar pregovarački adut i da ce se vrlo brzo vidjeti kome tih 6% ide. A sto se tiče ovoga sto je kolega Jordan rekao, a to je samo moje misljenje, ne bih se brinuo toliko da li ce se dobiti trecina ili dvije trecine u ovom trenutku ili da se pak dobije fer vrijednost udjela. Zašto?. Pa zato što ce , kad se sve to skupa rijesi i kad se pocne trgovati, trziste sigurno ispraviti te cijene u nekom normalnom vremenskom periodu. Najbitnije je da smo dio cijele priče, da nasi udjeli vrijede, a poslije cemo lako.
Upravo na RTL-u pricaju o novim vlasnicima.
Za ovih 12% pise “OSTALI”…..
I cijelo vrijeme se prica samo o Agrokoru.
E sad to moze znacit svasta
Mali dionicari moraju biti dio novog Agrokora. I bit ce! Bolje im je sjesti i dogovoriti odrzivo rjesenje s Udrugom nego u bilanci tegliti rezervacije koje ce svima umanjivati vrijednost imovine.
Mediji pricaju dosta, ali nitko nista tocno nezna.
Ali ako su svi vjerovnici ukljuceni, nema razloga sa se ne ukljuce i mali dionicari.
Napominjem, nema nikakve razlike izmedu bankara i dionicara.
Dapace, ovi su bolje morali znati kome daju milijarde
Mali dionicari moraju biti dio novog Agrokora. I bit ce! Bolje im je sjesti i dogovoriti odrzivo rjesenje s Udrugom nego u bilanci tegliti rezervacije koje ce svima umanjivati vrijednost imovine.
U kojoj bilanci?
Novog ili starog Agrokora?
Meni se čini da većina vas ovdje ne razumije sto je to Entity Priority Model i kako ga oni namjeravaju provesti u praksi.
Kako će nazovimo ga novi Agrokor imati rezervacije za bilo kakve sporove, ako će sporovi ostati na starom Agrokoru?
Naravno da ima razlike izmedju bankara i dionicara. Oni imaju trazbinu višeg reda prema Agrokoru u odnosu na njegov kapital odnosno dionice Agrokora. Obzirom da će temeljem stvarnih obveza i aktivacijom jamstava utvrditi novi dug, nagodba odnosno naplata vjerovnika u novom Agrokoru odnosno ovisnim društvima, namijenjena je vjerovnicima sa tražbinama viših i nižih redova koji će dio tih tražbina pretvoriti u novi kapital. Onako kako ja shvacam tu namiru, postojeći dioničari Agrokora i ovisnih društava neće sudjelovati u njoj.
Moguće je da ja taj postupak ne razumijem dobro, al prilično je jasno ako postojeći dioničari ne sudjeluju u pregovorima o nagodbi da neće biti uključeni u nju.
@sisoje,
po tebi sve prelazi u novi Agrokor koji se nemoze tuziti?
I to je to?
Nebi se bas slozio….
@serislav
Pozicioniranje na marketu? Nikakve sanse. Imam jos para predvidjenog za investiranje, ali nema apsolutno nikakve sanse da ga ikako ulozim u Hrvatsku.
Pa da.
Ulozi bilo gdje.
Ali nekako brijem na zeleno kad se ovo rijesi.
Pa ti vidi.
Nakon ovog s Maricem i davanja dionica Blje braniteljima, ocekujem povratak na razine prije cuvene izreke da vrijedi nula kuna!
A za to sam i pripremio novog casha
Mislim da pridajete preveliku pažnju tim dionicama Beljea. Prije da je to nemar onih sta rade u cerpu. Ali moguce da sam u krivu.
U svakom slucaju puna podrška malim dioničarima u borbi sa politikom, i ako vas izlevate nagodbom da sudskom borbom dobijete dio koji vam pripada!!!!!!!!!!
Pustite sve priče i zaključke…samo je jedna stvar bitna u ovoj slučajnoj državi….
Da li su PU-a potpisali bilance s jamstvima….?
Što mislite zašto se toliko žure s zaključivanjem nagodbe….
Zaključena nagodba=isplata savjetnika
Mislite da se nekome ide u zatvor??
Biti će tu još svega.
Osobno sam za ono što je rekao Purko priznavanje jamstava za primljene novce u kompaniju
ostalo tko je trošio neka plaća, Rusi neka se naplate na razini Agrokora….
Po kojoj zakonskoj osnovi zrcalni Agrokor ako jamstva ne ulaze u bilancu?
Nakon ovog s Maricem i davanja dionica Blje braniteljima, ocekujem povratak na razine prije cuvene izreke da vrijedi nula kuna!
A za to sam i pripremio novog casha
ajmo ne lupetati – ovdje mali dioničari izvuku mozda 5, uvrh glave 10 posto pretkrizne vrijednosti, ako uopće šta izvuku
Ako padnu nezakonita jamstva, ostaje
1. rolap – svi žigovi i sv enekretnin e, sve je založeno
2. zakonit aajmastva od miljardu , mozda i dvije
ako npr ledo vrijedi 4 miljarde kuna, oduzevsi ovo gore, koliko ostane – vrlo malo. dakle da ne lupamo. vodje je riječ o tome da mali dioničari trebaju nesto dobiti jer ledo jos im aneku imovinu – i kao sto osigirani vjerovnic dobiju najvise, tako ce neosigurani dobiti najmnaje, i to je logicno. i to najmanje je 5, uvrh glave 10 psoto.