Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

meni je zaista zanimljivo tih 6% koji su ostali odnosno koji su u “zraku”. Ja mislim da su osporena jamstva itekako dobar pregovarački adut i da ce se vrlo brzo vidjeti kome tih 6% ide. A sto se tiče ovoga sto je kolega Jordan rekao, a to je samo moje misljenje, ne bih se brinuo toliko da li ce se dobiti trecina ili dvije trecine u ovom trenutku ili da se pak dobije fer vrijednost udjela. Zašto?. Pa zato što ce , kad se sve to skupa rijesi i kad se pocne trgovati, trziste sigurno ispraviti te cijene u nekom normalnom vremenskom periodu. Najbitnije je da smo dio cijele priče, da nasi udjeli vrijede, a poslije cemo lako.

Upravo na RTL-u pricaju o novim vlasnicima.
Za ovih 12% pise “OSTALI”…..
I cijelo vrijeme se prica samo o Agrokoru.
E sad to moze znacit svasta

Mali dionicari moraju biti dio novog Agrokora. I bit ce! Bolje im je sjesti i dogovoriti odrzivo rjesenje s Udrugom nego u bilanci tegliti rezervacije koje ce svima umanjivati vrijednost imovine.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Mediji pricaju dosta, ali nitko nista tocno nezna.
Ali ako su svi vjerovnici ukljuceni, nema razloga sa se ne ukljuce i mali dionicari.
Napominjem, nema nikakve razlike izmedu bankara i dionicara.
Dapace, ovi su bolje morali znati kome daju milijarde

Mali dionicari moraju biti dio novog Agrokora. I bit ce! Bolje im je sjesti i dogovoriti odrzivo rjesenje s Udrugom nego u bilanci tegliti rezervacije koje ce svima umanjivati vrijednost imovine.

U kojoj bilanci?

Novog ili starog Agrokora?

Meni se čini da većina vas ovdje ne razumije sto je to Entity Priority Model i kako ga oni namjeravaju provesti u praksi.

Kako će nazovimo ga novi Agrokor imati rezervacije za bilo kakve sporove, ako će sporovi ostati na starom Agrokoru?

@noviulagac

Naravno da ima razlike izmedju bankara i dionicara. Oni imaju trazbinu višeg reda prema Agrokoru u odnosu na njegov kapital odnosno dionice Agrokora. Obzirom da će temeljem stvarnih obveza i aktivacijom jamstava utvrditi novi dug, nagodba odnosno naplata vjerovnika u novom Agrokoru odnosno ovisnim društvima, namijenjena je vjerovnicima sa tražbinama viših i nižih redova koji će dio tih tražbina pretvoriti u novi kapital. Onako kako ja shvacam tu namiru, postojeći dioničari Agrokora i ovisnih društava neće sudjelovati u njoj.

Moguće je da ja taj postupak ne razumijem dobro, al prilično je jasno ako postojeći dioničari ne sudjeluju u pregovorima o nagodbi da neće biti uključeni u nju.

@sisoje,
po tebi sve prelazi u novi Agrokor koji se nemoze tuziti?
I to je to?
Nebi se bas slozio….

@serislav

Pozicioniranje na marketu? Nikakve sanse. Imam jos para predvidjenog za investiranje, ali nema apsolutno nikakve sanse da ga ikako ulozim u Hrvatsku.

Pa da.
Ulozi bilo gdje.
Ali nekako brijem na zeleno kad se ovo rijesi.
Pa ti vidi.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Nakon ovog s Maricem i davanja dionica Blje braniteljima, ocekujem povratak na razine prije cuvene izreke da vrijedi nula kuna!
A za to sam i pripremio novog casha

Mislim da pridajete preveliku pažnju tim dionicama Beljea. Prije da je to nemar onih sta rade u cerpu. Ali moguce da sam u krivu.

U svakom slucaju puna podrška malim dioničarima u borbi sa politikom, i ako vas izlevate nagodbom da sudskom borbom dobijete dio koji vam pripada!!!!!!!!!!

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Pustite sve priče i zaključke…samo je jedna stvar bitna u ovoj slučajnoj državi….
Da li su PU-a potpisali bilance s jamstvima….?
Što mislite zašto se toliko žure s zaključivanjem nagodbe….
Zaključena nagodba=isplata savjetnika
Mislite da se nekome ide u zatvor??
Biti će tu još svega.
Osobno sam za ono što je rekao Purko priznavanje jamstava za primljene novce u kompaniju
ostalo tko je trošio neka plaća, Rusi neka se naplate na razini Agrokora….
Po kojoj zakonskoj osnovi zrcalni Agrokor ako jamstva ne ulaze u bilancu?

Samo ruska ćirilica jer je koruptivna i premijum - srpska je za sirotinju https://www.fortenovagrupa.com/new-page Lik je Car!

Nakon ovog s Maricem i davanja dionica Blje braniteljima, ocekujem povratak na razine prije cuvene izreke da vrijedi nula kuna!
A za to sam i pripremio novog casha

ajmo ne lupetati – ovdje mali dioničari izvuku mozda 5, uvrh glave 10 posto pretkrizne vrijednosti, ako uopće šta izvuku

Ako padnu nezakonita jamstva, ostaje

1. rolap – svi žigovi i sv enekretnin e, sve je založeno
2. zakonit aajmastva od miljardu , mozda i dvije

ako npr ledo vrijedi 4 miljarde kuna, oduzevsi ovo gore, koliko ostane – vrlo malo. dakle da ne lupamo. vodje je riječ o tome da mali dioničari trebaju nesto dobiti jer ledo jos im aneku imovinu – i kao sto osigirani vjerovnic dobiju najvise, tako ce neosigurani dobiti najmnaje, i to je logicno. i to najmanje je 5, uvrh glave 10 psoto.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close