i jos jedan detalj od jučer, vezano uz rjesenje suda na e-oglasnoj. Naime, sad imamo vrlo zanimljivu situaciju; Peruško je ispoštovao svoju stranu deal-a, priznao je jamstva koja je Ramljak bio osporio Sberu, ALI sad su te iste tražbine koje im je Peruško priznao osporene od strane Agram investa!!!! Tako stoji u rješenju i tablici o utvrđenim tražbinama/osporavanjima. Znači iznos od 4,5 milajrdi kuna koje je Perutnina priznala Sberu osporena su od strane Agram Investa jer se radi o sredstvima koja je Agrokor dobio na račun izanih protuzakonitih jamstava! Da li je to Peručkov smišljeni potez, možda iako sumnjam ali mozda se i varam, ali meni se čini da je sad loptica prebacena Rusima i da će Rusi morati nesto napraviti; oni moraju održati svoje obećanje koje su dali Perušku, što god to bilo, ali s obzirom da opet sa svim tim nisu dobili ništa, relano, morat ce nekako probati dokazati pravovaljanost jamstava što će ih koštati vremena i novaca vjerojatno, ili će probati nekim kanalima da se ta osporavanja opet povuku od strane Agrama. Zanimljivo u svakom slučaju. Imate rješenja na e-oglasnoj, prva dva rješenja od 30.3.
https://e-oglasna.pravosudje.hr/?q=npretraga&np=agrokor&captcha_sid=12507537&captcha_token=2c61c13b86790f46c57f5c5d08a5e9da
Kako je prije nekoliko bila tema svih novina Istanbulska Konvencija, a prije toga Lex Agrokor, tako ce doci trenutak kada ce nagodba biti tema, a nakon toga tuzbe i potencijalni trosak, kako za drzavu, tako i za sve ostale…
Nazalost, Lex Agrokor je napravio moratorij na sve potencijalne tuzbe, tako da kad ovo bude gotovo, i kad se tolika kolicina tuzbi slije na sud, pa otplatit cu si dionice samo na odsteti kada predmet na sudu nije riješen u razumnom roku…
Rusima je bitno preuzeti kontrolu.
Nije njima lova toliko bitna.
Mozda nas i isplate kako bi izbjegli naknadne tuzbe. Osim sto prijete tuzbe, prijeti i masovni bojkot potrosaca. To nijedan novi vlasnik nebi htio
joda
Ovo je jako zanimljivo. Zaplet tek pocinje. Svi moraju znati da ako mali dionicari gube sve, mnogi ce jos dugo dugo gubiti jako puno.
Ako su pametni, svi ce tezit kompromisu. Ili trpit bezbrojne tuzbe i visegodisnje sporove.
mene zanima kako ce se sad Rusi postaviti u cijeloj priči. Kako ce oni uspjeti dokazati da su jamstva važeća? To će sigurno koštati i vremena ali i novaca (dodatno) a meni se čini da se nema niti jednog niti drugog (odnosno da se ne želi trošiti tih resursa dodatno). Ono što je bilo od samog početka jasno, a svakim danom je sve jasnije, nece se moci bez vlasnika kapitala odraditi što god su ovi naumili. Da li je ovo bio smisljen potez od strane IU ili je bila samo nasa sreca u nesreci ostaje za vidjeti. Ovo je osporeno samo 4,5 milijrde, ne znam kako jos stoje stvari za preostalih 15,5. da li je to osporeno i uneseno u tablice odnosno da li je sud donio rjesenje za ta preostala jamstva da su ona sluzbeno osporena ili se to jos ceka.
Pozdrav,
Razgovarao sam sa novinarom iz časnika finance ( slovenski časopis ) i obećao mi je, da će staviti ćlanak u vezi jamstva Agrokorovih tvrki ( Belje, Jamnica, Ledo, Zvijezda,….) odmah ako direktori podpišu nešto tako protivzakonito.
Kaže da sud u Ljubljani ne prizna takva jamstva i da se je već izjasnio , lp
Nemojte se iznenaditi da su rusi kupili dobar dio dionica … Nisu mali kupovali svo vrijeme,budite sigurni u to. Sretan Uskrs svima i dobro zdravlje ,te da ovo ipak ne postane pljačka . 😉
enjoy od 25. minute
https://novaplus.dnevnik.hr/product/emisije/22698-dnevnik
Odlicna vijest je da se dobio prostor na Novoj Tv. Sad da vidimo RTL i naravno HTV.
Perusko MORA sjesti za stol sa malim dionicarima i koliko god ga neki instruirali da silom otme kapital solventnih kompanija (Leda, Jamnice, Belja, Zvijezde…) vlasnicima kapitala, to nece proci!
Svaka čast, probija se medijska blokada. Htjeli oni to ili ne, morat će u konačnici sjesti za stol sa malim dioničarima i naći rješenje na obostrano zadovoljstvo, tj. na svoje nezadovoljstvo…
Evo i link za one koje zanima detaljnije ili ne mogu procitati post kolege jode: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/predstavnik-malih-dionicara-ocito-je-doslo-do-krivog-spoja-izmedju-uprava-agrokorovih-tvrtki-i-povjerenika—512147.html