Peruško upravo dao izjavu.
Tragikomično!
Da takav lik radi kod mene u privatnoj kompaniji istog trena bi dobio nogom u …
Dakle ovo što sada rade trebalo je rijesiti kao PRETHODNO pitanje i to prije godinu dana pa i prije donosenja Lexa.
Ad hoc zakljucak o prezaduzenosti/nesposobnosti za plaćanje niti do danas se ne zna.
Ako netko misli da se mogu stvoriti obveze bez protučinidbe u bilanci Agrokora ……
Pozdrav,
Sisoje,……………………..pitaš tko ?
Pa direktori svih tvrtki Ledo, Zvijezda, Jamnica,…….oni su ti koji će staviti podpis i pećat na papir a slijedi im kazena odgovornost ako potpišu nešto što nije istina
Krediti dani nisu išli Ledu,….nego Agrokoru i ja mislim da su toga svijesni a u RH imamo za kazena dijela remetinac i još neke druge zatvore koji nisu popunjeni i bilo gdo radi nešto što je protivzakonito odgovara ako ima poslovno i procesno sposobnost a ovi dećki bi trebali biti toga sjesni, lp
Vidjet ćemo. Ako Agrokor nastavi funkcionirati bez dramatičnog udara na gospodarstvo, broj zaposlenih, ukupne prihode i doprinos BDP-a, onda svima koji su sudjelovali u definiranju koncepta Agrokor treba odati priznanje. Sve ćemo znati 10. travnja. Kladio bih se da na nagodbu.
Svatko pri zdravoj pameti tada bi rekao da je to dobro odrađen posao, u okviru mogućeg. Ako cijela priča padne, treba glasati protiv Dalić. Ali ako prođe, treba reći da je to korektno odrađeno.
Danasnji vecernji(Cacic interview)
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/dalic-ostaje-ako-bude-nagodbe-1236017 – http://www.vecernji.hr
Neodgovorno od strane povjerenika i vjerovnika..Nije li sramota da se na ovaj način aktiviraju jamstva i da se direktore stavlja pred gotov čin.Koliko će pojedine kompanije preuzeti jamstava.Pa valjda bi direktorima za to trebalo barem koji mjesec,a ne model prihvati ili otkaz.Sve u zadnjuih pet minuta.Sve nas brzinu u ime viših državnih interesa.Normalno da svi lupeži moraju biti brzi.Drpi i bježi.Nagodba treba biti u prvom redu zakonita i nije istina da prijedlog nagodbe treba biti gotov do 10.travnja.
Nagodbu treba odobriti stalno vjerovničko vijeće ,a ako sve grupe vjerovnika ne glasaju za sa natpolovičnom većinom glasaju svi vjerovnici i to mora proći sa 2/3 glasova za.A još nije ni
formirano stalno viječe vjrovnika.e.Neozbiljno i neodgovorno i u ovom djelu.
I tek tada odluku donosi sud.
Sve je ovo navrat na nos i moglo bi zbog brzine doći do greške u koracima pa da nagodba padne i zbog
detalja i da se i ne sklopi ni do 10.srpnja.A koliko mi je poznato lex Agrokor traje 12 mjeseci i još najviše dodatna tri mjeseca.Da li se može produžiti rok.Mislim da ne jer im je gosp Todorić dao mandat na najviše petnaest mjeseci.Da li će od 10.srpnja odluke donositi gos Todorić ili PIKovi.
Ipak očekujem da ćemo imati konačni prijedlog nagodbe do 10. travnja.Naravno da neka od kompanija može i odbiti nametnuta jamstva pa prijedlog i padne i rok se probije,ali to nije ni bitno.Bitan rok je
10 srpnja.A vrijeme leti.
Ali nije li zakon od PSN odredio da rok trajanja PSN je maksimalno najprije 120 dana,pa produžen mislim na 210,a neke PSN su trajale godinama/vidi JDTC/.Možda se i ovdje nađe neka caka.U pitanju su viši državni interesi.
Ako sam ja dobro skužio Peruško pritišče direktore (leda, zvijezde ,belja itd.) da izrade i potpišu izvješća koja idu na ruku izvarednoj upravi (na štetu postojećih dioničara) a ta izvješća ne bi prikazivala stvarno stanje(istinu)?
I šta je Vama tu čudno? Hoćete reći da ti direktori nisu do sada znali za ta jamstva. Pa ta jamstva su bila i prije Lexa opće poznata stvar i dioničarima i direktorima i Gazdi Todoriću. Sve je bilo i na ZSE-u objavljivano. I u čemu je problem? Zadužene firme će u likvidacijua time i vaš kapital. Zar je to tako teško sam sebi priznati. Poslije se možete suditi do neba ali to Vam je u RH čisti gubitak novca i vremena. Vladajući će poduzeti sve što je u njihovoj moći, ako treba nekoga i pritiskati, pritiskati će ga da bi se postigla nagodba takva kakva je još pod Ramljakom osmišljena. Boli njih ona stvar za narod, dioničare i svekoliko pučanstvo. Otmi, ukradti, sakri, pometi pod tepih i tjeraj dalje po starom. Sankcija nema na izborima te opet izaberu jer su opijeni slatkorječivim riječima par mjeseci prije izbora podijele po 100 kuna umirovljenicima, uhljebi ionako glasaju uvjek isto ( a sa užom i širom obitelji ima ih 25% od ukupnog broja glasača), i eto ti potrebne većine.
Dobro upuceni izvor iz Agrokora mi tvrdi kako je sada jedini cilj sklopiti sto prije bilo kakvu nagodbu kako bi konzultanti i savjetnici sto prije dali petama vjetra!
Vise nista nije vazno, samo da se sklopi bilo kakva nagodba da konzultanti i savjetnuci preko nje mogu legalizirati izvlacenje stotina milijuna kuna iz Agrokora.
Njih nije briga sto ce biti kasnije. Samo da se s ogromnim novcima koje su izvukli maknu iz price.
Isto tako, dobio sam potvrdu jednog od najpoznatijih novinara u Hrvatskoj da NE SMIJE OTVARATI OVE TEME I PITANJE JAMSTAVA ODNOSNO MALIH DIONICARA!
Svi mediji su dobili uputstvo da blokiraju temu (osim N1).
Silencio stampa je sigurno, jer znam kad sam pitao moje prijatelje u novinama, oni su rekli da su vec prisli urednicima s temama, ali oni su kao odmahivali rukama “koga to zanima”. Mislim, jasno je da se zeli zabiti ta nagodba posto-poto, jer ako ne, pada i vlada i idu izbori itd.
Tuzbe ce biti u igri sigurno.
Naravno, problem tuzbi je upravo u dodatnim troskovima – Amerika je to rijesila sa Joint Action Civil Suit.
[ol]
[li]Dakle, prvo se definiraju tuzitelji. [/li]
[li]Onda se izracuna ukupna vrijednost odstete. [/li]
[li]Onda se izracuna POSTOTNI UDIO u troskovima – recimo, Agram je 100 mil, ja sam 100.000, dakle, ja placam 0.1% troskova, Agram ostatak. Ako je vise sudionika, neki s vecim udjelima, ti su udjeli razliciti. Bitno je –
svi u troskovima sudjeluju postotno prema tome koliki im je odstetni zahtjev [/li]
[li]Onda se stvara fond za troskove, u koji sudionici prema gorenavedenom modelu uplacuju novac za troskove parnice.[/li]
[li]U slucaju uspjesne parnice, claimaju se troskovi i vracaju prema gorenavedenom modelu.[/li]
[li] U slucaju NEuspjesne parnice, mali ulagaci ne gube puno jer ih je mnogo.[/li] [/ol]
Dakle, ja vidim JACS kao jedini nacin da se ovo po nas bezbolno rijesi.
Dobro upuceni izvor iz Agrokora mi tvrdi kako je sada jedini cilj sklopiti sto prije bilo kakvu nagodbu kako bi konzultanti i savjetnici sto prije dali petama vjetra!
Vise nista nije vazno, samo da se sklopi bilo kakva nagodba da konzultanti i savjetnuci preko nje mogu legalizirati izvlacenje stotina milijuna kuna iz Agrokora.
Njih nije briga sto ce biti kasnije. Samo da se s ogromnim novcima koje su izvukli maknu iz price.
Isto tako, dobio sam potvrdu jednog od najpoznatijih novinara u Hrvatskoj da NE SMIJE OTVARATI OVE TEME I PITANJE JAMSTAVA ODNOSNO MALIH DIONICARA!
Svi mediji su dobili uputstvo da blokiraju temu (osim N1).
Zvrc
Zar to nije ono sto sam tvrdio?
Meni je doduse primarna ideja bila da politicari zarkije zele nagodbu da ne propadne Lex, glasovi itd. A sad ti velis ovo…
Da, sasvim realno zvuci, ali usput imaju i potporu politike da to provedu.
Ova blokada te teme je vise nego ocita.
Novotny, ništa spektakularno ali dotiče se teme jamstava
http://hr.n1info.com/Video
Nažalost ili na sreću zavisno od kuta gledanja ovu generaciju/generacije izgleda zapada tužba kao i trošak te tužbe…Apeliram na kolege da ih ne uhvati malodušnost. Zašto? Pa upravo šta sam napisao na početku,kažu da se društvo razvija 100 godina a to bi značilo da od 91 naovamo mi bi još tih 70-tak godiaan trebali kimati glavom,skidati gaće,glasati kako mailstream zadaje… Ili kao veliki Hrvatski itelektualni potencijal pokrenut “glavu gore” ( ne bavim se politikom ). Pa dokle bi nas trebali ti likovi koji izlaze valjda iz rupa u zemlji “školovati”? Do kada ide njihova prazna slama? Nemoš od kuda tužit,kako ćeš postavit tužbu,a koga bi ti zapravo tužio,jamstva protuzakonita?ni sličajno,znaš ti kolikoćće to koštati,propo si a da nisi ni svjetsan toga.Šizofrenija je kišna glista za tu ekipicu. Jefini propagandisti.
Pozdrav,
Ako bilo koji direktor podpiše jamstva ( ona notorna jamstva od puno miljardi hrk ) ovih dana, ja ču odmah a ma odmah nazvati 24com ur ( slovenski medij ) , da odmah objave šta se dešava u RH .
Siguran sam da će biti objavljeno na dnevniku kojeg prati jako puno ljudi u Sloveniji i onda sam siguran da će se ćuti sve do Zagreba, pa da onda vidimo šta i kako će Peruško da zauzme stav oko jamstva. lp