Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@serkonja

Pa ‘Lex Ageokor’ je stečajni zakon s preustrojem ali za sistemski važne kompanije. Dakle, već postoji odgovarajući legislativni okvir i nema potrebe za nikakvim novim derivacijama i izmjenama stečajnog zakona.

Treba samo u skladu sa zakonom i uobičajenom praksom (po mogućnosti inozemnom jer mi nemamo odgovarajućih pravnih presedana) tretirati jamstva i osimsliti bolji i ispravniji model namirenja vjerovnika u kojem će i manjinski dioničari dobiti odgovarajuću ulogu i participaciju u nagodbi. To je mnogo jednostavniji i brzi put od novih mjera, zakona i apliciranja novih modela.

Vauvau,

što se tebi dogodilo?

Ugodno me iznenađuješ svakim svojim postom!

🙂 🙂 🙂

La vita e bella!

Peruško upravo dao izjavu.

Tragikomično!

Da takav lik radi kod mene u privatnoj kompaniji istog trena bi dobio nogom u …

La vita e bella!

Psicu
Moze i tako, nema problema.
Samo sto bi micanje Lexa dovelo stvar u okvir regularnog stecajnog zakona koji je bio neutralan. Lex ima svojih falinga o kojima su mnogi pisali, da se ne ponavljam.
Ustavni sud vjerovatno ni ne odlucuje o tomw jer je .rek. Da je ok onda bi vec se oglasili, valjda.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ako se direktore sili na nesto nezakonito onda neka izadju iz sobe, sazovu presicu i podnesu kaznene prijave.
Na njihovom mjestu ja bih radije srusio drzavu nego potpisao tako nesto, ako sam uvjeren da je nezakonito.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Posejdon
Baci link, nesto…

Koji direktori? Što da potpišu? Svi su oni svoje već potpisali, u podugačkom nizu godina. Ubirali plaće i bonuse. Ovdje se samo radi o tome što sada to potpisano eto, treba i proknjižiti. Do sada su to pitanje prenosili iz godine u godinu, išli varijantom da eto nikada neće doći do scenarija da jamstva budu dospjela. Drži vodu dok majstori ne odu.

Sad je to već dobrano prekasno. Naknadna pamet.

Sad bi svi oni da se nešto nije dogodilo. Ali se dogodilo. Kao što je i svaki ulagač trebao znati što kupuje, jer su svoju imovinu u novcu pretrovili u imovinu u dionicama. Za novac postoji depozitna zaštita, a za gubitak na dionicama ne.

Tako bi i ja htio ulagati. Kupim, pa kada vidim da sam loše uložio, tražim poništenje transakcija par godina unatrag. I neka mi pare vrate. Barem pola ako ništa drugo …

Međutim, u ovom specifičnom postupku izvanredne uprave koji je otvoren nad 77 društava sa (stečajnom) masom koju čini sva imovina tih 77 društava postoji više vjerovnikovih dužnika za istu tražbinu: glavni dužnik i istovremeno nekoliko solidarnih jamaca ili sudužnika.”

i

“Ovdje se radi o isprepletenim pravnim odnosima subjekata nad kojima je otvoren postupak izvanredne uprave i njihovih vjerovnika na način da su vjerovnici prijavljivali tražbine prema jednom od dužnika kao glavnom dužniku te istovremeno i prema nekoliko njegovih jamaca i sudužnika a koji jamci ili sudužnici su istovremeno glavni dužnici drugim vjerovnicima a solidarni jamci ili sudužnici za iste su – prethodno navedeni glavni dužnici prethodnom vjerovniku.”

Šta pokušava ovaj Peruško? Kako mu nije jasno da nagodba mora biti zakonita i u skladu sa rješenjem Trgovačkog suda od 15.01.2018., a kojim su sva jamstva poslana na parnice. Direktori društava se izlažu kaznenoj odgovornosti ako unesu u bilancs jamstva koja su poslana u parnice, prije nego te parnice završe i vjerovnici dobiju ovršne isprave, što je nemoguća misija. Nagodbu potvrđuje sud a koji je već poslao jamstva na dokazuvanje u parnice. Ako bi prvostupanjskj sud i prihvatio nezakonitu nagodbu, ima i 2 sudova i europskih koji mogu srušiti takvu nagodbu i predmet vratiti na početak. Jel to ovim poltronima iz izvanredne uprave palo na pamet? Kako stvari stoje, samo bi strane banke dobile vlasništvo nad zlatnim kokama (jamnica, zvijezda, belje, ledo..) a svi ostali porezni obveznici tko vas šiša. (Cerp, mirovinci, mali dioničari i vjerovnici ovisnih kompanija ka agrokor. Neće proći muljatori. Ovo je ipak pravna država.

Vidjet ćemo. Ako Agrokor nastavi funkcionirati bez dramatičnog udara na gospodarstvo, broj zaposlenih, ukupne prihode i doprinos BDP-a, onda svima koji su sudjelovali u definiranju koncepta Agrokor treba odati priznanje. Sve ćemo znati 10. travnja. Kladio bih se da na nagodbu.

Svatko pri zdravoj pameti tada bi rekao da je to dobro odrađen posao, u okviru mogućeg. Ako cijela priča padne, treba glasati protiv Dalić. Ali ako prođe, treba reći da je to korektno odrađeno.
Danasnji vecernji(Cacic interview)
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/dalic-ostaje-ako-bude-nagodbe-1236017http://www.vecernji.hr

To je to!

Krešendo je pred nama.

Da vidimo tko će staviti svoj potpis na jamstva!
I izložiti se pravnim postupcima.

[COLOR="Red"]GOSPODO DIREKTORI[/COLOR], ako ovo čitate, a siguran sam da i vi čitate – u vašim rukama je sudbina nagodbe, a slobodan sam reći i sudbina Agrokora u cjelini, a i djelom održivost pravnog i financijskog sustava RH.

Mislite li da ćete ostati u Agrokoru ako stavite svoj potpis na te protuzakonite, nepoštene i nadasve nemoralne radnje?

Ja ću vam reći. NEĆETE.

Već ste iskorišteni i imate povijesnu priliku tome stati na kraj.
Još je uvijek NA VRIJEME!

Vi ste na potezu!
[COLOR="Red"]Napravite sebe i nas ponosnima![/COLOR]

@ Posejdon, barem tebe smatram ovdje korektnim clanom na forumu i nisi naivan.ali nema ti od ovih direktora nista,vuk dlaku mijenja, a cud nikad,oni su odavno zaglibili. A jos su tu i pritisci politike,perusko je samo njihova figura.ovdje se jedino moze dogoditi da sud ospori jamstva i sve pada u vodu.toga je svjesna i udruga i marljivo se prikupljaju argumenti

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Znam Falco!
Znam!

Ovo je bio vapaj za razum.

Hoće li ćuti, više nije na nama.
Mi smo svoje napravili.

Preostaje nam sud, za koji nemam niti najmanje dvojbe kako će završiti.
Naravno u našu korist.

Samo na žalost, to će trajati, donijeti dodatne znantne troškove, pojesti nam dodatno puno živaca i omogućiti dodatno sladostrašće prisutnom ljudskom talogu.

To nije investiranje. To nisu uvijeti normalnog poslovanja.

Ali, ako ne žele drugačije, znati ćemo i tako.

A još se može spriječiti!

La vita e bella!

New Report

Close